MA in prothetische effecten

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bereid je voor op een toekomst in protheses met deze unieke, praktijkgerichte cursus. Vanaf het begin met een focus op de industrie, werk je in echte special effects-studio's om belangrijke vaardigheden en diepgaand begrip op te doen, terwijl je ook een creatief portfolio en een netwerk van contacten ontwikkelt.

Invoering

Deze cursus is nieuw voor deelname aan 2020.

Je groeit en verfijnt je vaardigheden door middel van persoonlijk gerichte projecten, gebaseerd op een ondersteunende en samenwerkende gemeenschap. Door te experimenteren en risico's te nemen, verleg je de grenzen om een veerkrachtige en dynamische prothetische effectenbeoefenaar te worden.

Je zal:

 • Leer van de experts door samen te werken met partners van wereldklasse, Gorton Studio en Millennium FX.
 • Ontwikkel een gevarieerd portfolio van creatief werk dat je zal helpen je carrière te lanceren.
 • Toegang hebben tot professionele studio's en bronnen.
 • Profiteer van onze gastcolleges, met gastsprekers uit de wereldwijde industrie.
 • Wees gevestigd binnen een levendige internationale filmschool, binnen een universiteit voor creatieve kunsten.

krampus, mask, devil

Wat je zult leren

Tijdens deze cursus van één jaar ga je een echt multidisciplinaire syllabus aan, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de zeer concurrerende protheses en special effects-industrieën van vandaag. Je bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces, het ontwikkelen van je eigen richting en specialismen, terwijl je ook praktische kennis opdoet van de industriële praktijk.

Cursusinhoud

Je breidt je kennis van belangrijke programma's en fabricagetechnieken uit, ervaart studio-gebaseerd werken in academische en professionele contexten en ontwikkelt een kritisch overwogen portfolio. Daarnaast maak je kennis met hedendaagse debatten die de prothetische effectenindustrie informeren. Workshops in ontwerp, tekenen, maken, presenteren en sectorbewustzijn ondersteunen je leren in deze praktische en beroepsgerichte postdoctorale cursus.

modules

 • Contextuele studies: uitbreiden van uw theoretische kennis van belangrijke contextuele concepten.
 • Bouwstenen: uw basis voor de fundamentele vaardigheden en processen in de productie van prothetische effecten.
 • Industriële context: u ontwikkelt uw professionele portfolio en krijgt blootstelling aan echte werkstudio's.
 • Breaking the Mold: Experimenteer met uw ontwerpen en fabricagetechnieken om de grenzen van prothetische effecten te testen.
 • PFX-productie: richt uw studies op de productie en creatie van een oeuvre van industriële kwaliteit.

Hoe je zult leren

Dit is een praktijkgerichte cursus, dus een groot deel van je reis omvat leren door te doen, werken met de ultramoderne faciliteiten van onze partners Gorton Studio en Millennium FX. Je krijgt ook een basis in context, theorie, programma's en pijplijnen door middel van lezingen, seminars, workshops en masterclasses.

Evaluatiemethoden

 • Portfolio's met praktisch werk
 • Presentaties
 • Verbale rapporten
 • Groot praktijkproject

Personeel

De teams van zowel Gorton Studio als Falmouth University werken in televisie- en filmproductie, protheses, ontwerp en fabricage en hebben uitgebreide ervaring in de sector. We zijn trots op onze brancheverbindingen, die verder reiken dan het VK tot enkele van de beste prothetische effectenstudio's over de hele wereld. Deze connectiviteit biedt essentiële netwerkmogelijkheden voor onze studenten en afgestudeerden en helpt ons curriculum te informeren en vorm te geven.

uitrusting

De industriestandaard School of Film & Television van meerdere miljoenen ponden biedt professionele faciliteiten, waaronder:

 • Leven tekenstudio
 • Motion capture / meeslepende studio
 • Workshops met rapid prototyping, 3D-printen, gieten, frezen, lassen en andere fabricagefaciliteiten
 • Twintig-zits computersuite met belangrijke software, waaronder onder andere Z-Brush, Maya, Adobe CC en Substance Painter
 • Toegang tot Gorton Studio
 • Toegang tot Millennium FX Studio
 • Bioscoop met Christie M-Series HD-projectie en 7.2 surround sound

Hoe te solliciteren

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APL) genoemd en had in de afgelopen vijf jaar moeten worden behaald, en gelijkwaardig aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APL-aanvragers die ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijvingskosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons Applicant Services-team kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Collegegeld 2020-21

 • £ 10,895 - voltijd UK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt in mindering gebracht op het collegegeld.)
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt in mindering gebracht op het collegegeld.)

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder