MA in professioneel schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel de vaardigheden om een succesvolle carrière te smeden in het bedrijfsleven, publiceren, mediacommunicatie en de kunsten. Je leert fictie, tijdschriftfuncties en marketingexemplaren schrijven voor een reeks concurrerende en snel bewegende industrieën.

Invoering

Dompel jezelf onder in de literaire wereld als onderdeel van een levendige gemeenschap van collega-schrijvers en gastsprekers. Door te leren van werkende professionals in de industrie, ontwikkel je vaardigheden zoals het schrijven van genres, verhalende structuur, onderzoek en zelfpromotie. Je leert ook boeiende verhalen en stemmen te creëren en deze technieken vervolgens toe te passen op je specialisme. Afgestudeerd met een portfolio en een volleerde werkstijl, kom je klaar om de industrie frontaal aan te pakken.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden zijn gepubliceerde auteurs geworden en hebben een rol gespeeld als adjunct-redacteur, fulltime toneelschrijver, psycholoog, scenarioschrijver en entertainmentjournalist.

Sponsored by Google ChromebooksAnete Lūsiņa / Unsplash

Wat je zult leren

Bovenop hun reguliere leerproces hebben onze studenten werk in lokale en nationale publicaties geplaatst en beveiligde stages en doorlopend werk bij toonaangevende uitgevers, mediaorganisaties, copywritingbureaus, tijdschriften en kranten.

Stadia één en twee

We zullen uw schrijfvaardigheid ontwikkelen in verschillende formaten en onderzoeken hoe verschillende schrijvers in verschillende sectoren werken. Je kiest vervolgens twee specialismen uit opties zoals fictie, non-fictie, scriptschrijven en zakelijk en redactioneel schrijven, zodat je een portfolio van je vaardigheden kunt opbouwen. We zullen ook kijken naar het gebruik van internet en sociale media om een profiel als schrijver op te bouwen.

Je zult dan branchegericht onderzoek doen en we moedigen je aan om werkervaring op te doen om je te helpen een voorstel voor je creatieve MA-project te ontwikkelen.

module

 • Verhaal, structuur en vorm
 • Professionele contexten
 • Inhabiting Narrative: Character, World and Genre
 • Zakelijk en redactioneel schrijven
 • Non-fictie
 • roman
 • Script schrijven

Fase drie

Je werkt onafhankelijk aan je MA-project, met ondersteuning van je gespecialiseerde tutor, en schrijft een essay over een aspect van je schrijfpraktijk.

modules

 • Onafhankelijk project en contextueel essay

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Deze 45-weekse cursus omvat 3 studieblokken en brengt seminars, lezingen, real-world briefs, praktische workshops en uw eigen zelfbeheerde werk samen. Je werkt individueel en in teams - je werkt samen met andere mediaprofessionals, ontwikkelt je eigen projecten en zakelijke ideeën en geeft en ontvangt feedback.

Ons Writers in Residence-programma bevatte eerder Wyl Menmuir, Emily Barr, Matt Haig, Lionel Shriver, Owen Sheers en Philip Marsden. Je krijgt ook de kans om de London Book Fair en het Port Eliot Festival bij te wonen.

Evaluatiemethoden

 • Formele beoordeling en feedback aan het einde van elke module.
 • De uiteindelijke beoordeling is grotendeels gebaseerd op uw uitgebreide creatieve project, dat vergezeld gaat van een contextueel essay.

Personeel

Ons personeel bestaat uit ervaren, gepubliceerde schrijvers en professionals uit de industrie, met ervaring op gebieden als verhalend en technologie, game-ontwerp, filmregie, scenarioschrijven, scenarioschrijven, journalistiek, schrijven van jonge volwassenen en kinderen, en het maken van bekroonde korte films.

uitrusting

 • Bibliotheek met een breed scala aan online bronnen.
 • Media Center met industrie-standaard audio / video opname- en bewerkingsapparatuur.
 • Cursusspecifieke virtuele leeromgeving.

Hoe te solliciteren

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APL) genoemd en zou in de afgelopen vijf jaar moeten zijn behaald en gelijk moeten zijn aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APL-aanvragers die de ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijvingskosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons opnameteam kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Collegegeld 2020-21

 • £ 8.500 - voltijd VK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder