MA in ontwikkelingsstudies en diplomatie (UNITAR)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Arts in Development Studies and Diplomacy is een interdisciplinair en holistisch programma dat niet alleen de kennis van studenten op het gebied van ontwikkelingsstudies, duurzaamheid en diplomatie zal verbreden, maar het ook zal voorzien van de vereiste soft skills voor een succesvolle internationale carrière in elke van deze expertises. Het wordt zowel online als persoonlijk aangeboden op de UPEACE campus in Costa Rica. Tijdens dit programma zullen de studenten de verschillende dimensies van ontwikkeling analyseren, waaronder ecologische, sociale, economische en menselijke dimensies, evenals de theorie en praktijk van diplomatie in de 21e eeuw. Studenten zullen ook deelnemen aan sessies voor het ontwikkelen van vaardigheden die zijn ontworpen om hun professionele carrière en inzetbaarheid te ondersteunen. Carrières op dit gebied kunnen zeer breed zijn. Potentiële werkgevers zijn onder meer overheden, internationale organisaties, ontwikkelingsagentschappen, de academische wereld en de particuliere sector.

Voor wie is het?

Het programma is bedoeld voor afgestudeerde studenten, diplomaten, overheidsfunctionarissen, NGO-vertegenwoordigers, internationale ambtenaren of specialisten uit de particuliere sector die bereid zijn hun kennis op het gebied van ontwikkelingsstudies, duurzaamheid, internationaal zakenbeheer en diplomatie te versterken.

Investeer in uw toekomst

Dit programma is uniek omdat het:

 • Wordt ondersteund door de Verenigde Naties.
 • Wordt gegeven door praktijkmensen, VN-medewerkers, diplomaten en academici.
 • Inclusief een studiereis naar Genève en Den Haag en op vaardigheden gebaseerde sessies voor een succesvolle internationale carrière.
 • Verbindt verschillende disciplines om holistische kennis te bieden.
 • Voorziet in de behoefte van studenten aan flexibiliteit door het aanbieden van diverse optionele modules en wekelijkse seminars.

Duur / modaliteit

Studenten moeten de Master of Arts in ontwikkelingsstudies en diplomatie (face-to-face) in twee semesters voltooien. Studenten kunnen de Master of Arts in Development Studies and Diplomacy (online) en het Certificate in Development Studies and Diplomacy (online) in maximaal 4 semesters voltooien.

De Master of Arts in Development Studies and Diplomacy wordt momenteel zowel face-to-face als online aangeboden met de volgende uitsplitsing van krediet / kosten:

MA in ontwikkelingsstudies en diplomatie (face-to-face)

 • UPEACE = 34 credits
 • UNITAR = 8 credits
 • $ 19.500 collegegeld

MA in ontwikkelingsstudies en diplomatie (online)

 • UPEACE = 33 credits
 • UNITAR = 9 credits
 • $ 8700 collegegeld

leerdoelen

Aan het einde van het masterprogramma moeten studenten:

 • Heb een diep begrip van de theorie en praktijk van ontwikkelingsstudies, internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling.
 • In staat zijn om de verschillende dimensies van ontwikkeling te evalueren.
 • Heb een diep begrip van de theorie en praktijk van diplomatie.
 • In staat zijn om het verband tussen diplomatie, het VN-systeem en de huidige hedendaagse uitdagingen te beoordelen.
 • In staat zijn om belangrijke soft skills toe te passen in een internationale werkomgeving.

Optionele excursie naar Genève en Den Haag

Elk jaar organiseert UNITAR een optionele 5-daagse excursie naar Genève (Zwitserland) en Den Haag (Nederland) voor de studenten die zijn ingeschreven voor de Master of Arts in Development Studies and Diplomacy en het Certificate in International Development Studies and Diplomacy.

Tijdens deze activiteit krijgen studenten de kans om zich onder te dompelen in het hart van de diplomatie, verschillende internationale organisaties te bezoeken en te netwerken met andere diplomaten, personeel van permanente missies geaccrediteerd bij de VN, ambtenaren van internationale organisaties en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld.

Studenten brengen 3 dagen door in Genève en 2 dagen in Den Haag.

De kosten van de vijfdaagse excursie bedragen 1.500 USD. De vergoeding is exclusief reis-, verblijf-, voedsel- of visumkosten.

Het optionele veldbezoek vindt elke zomer plaats. De exacte data worden in overleg met UPEACE overeengekomen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de experts van UNITAR.

Toelatingseisen

De volgende documentatie is vereist om uw aanvraagprocedure voor de UPEACE MA-programma's op de campus te voltooien. Houd ze alstublieft bij de hand voor het begin van uw online aanvraagprocedure, want ze moeten in het systeem worden geüpload.

Vereiste ondersteunende documenten die moeten worden geüpload:

 • English Proficiency Test Scores Report (TOEFL, IELTS)
 • Verklaring van doel
 • Aanbevelingsbrieven
 • Officieel undergraduate (Bachelor's Degree) transcripties en diploma certificaat
 • Curriculum Vitae of CV
 • Kopie van geldige identificatie
 • Pasfoto formaat

De online applicatie vereist elektronische (PDF) scans van vereiste documenten. Mocht toelating worden verleend, zijn de volgende documenten uiteindelijk vereist in officiële papieren versie:

 • English Proficiency Test Scores Report (TOEFL, IELTS) - indien van toepassing
 • Officiële undergraduate transcripties en diploma certificaat (en Engelse vertalingen indien van toepassing)
 • Drie (3) pasfoto's

Na indiening van het online aanvraagformulier en ondersteunende geüploade documenten, zal het UPEACE Admissions-systeem een automatische bevestigingsmail sturen. De datum en tijd van indiening worden in het systeem vermeld. Aanvragen die na de vastgestelde deadline zijn ontvangen, worden in aanmerking genomen voor toelating voor het volgende academiejaar. Elke aanvraag die binnen de vastgestelde deadline is ontvangen, wordt op volledigheid beoordeeld. Een tweede bevestiging zal door de toelatingsfunctionaris aan de aanvrager worden gezonden, die hem / haar de status van zijn / haar aanvraag meedeelt, of deze volledig is en kan worden doorgegeven voor academische beoordeling. We kunnen geen informatie over de status van aanvragers telefonisch of aan derden verstrekken. De informatie wordt alleen aan de aanvrager verstrekt via het e-mailadres in het online aanvraagformulier.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The vision of the University for Peace is to be a forward-thinking, transformational and inspirational educational institution dedicated to the goals of quality teaching, research, and service for ser ... Lees meer

The vision of the University for Peace is to be a forward-thinking, transformational and inspirational educational institution dedicated to the goals of quality teaching, research, and service for serving humanity in building a peaceful world. Lees Minder
Ciudad Colón , San Pedro + 1 Meer Minder