MA in ontwikkeling en mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De MA in ontwikkeling en mensenrechten combineert inzichten op het gebied van ontwikkelingsstudies, politiek en internationaal recht.

Je onderzoekt kritische mondiale problemen waarmee de samenlevingen van de 21e eeuw worden geconfronteerd door middel van een dynamische cursus die theoretische en toegepaste perspectieven combineert.

Onderwezen door vooraanstaande experts, past u juridische theorie, politieke inzichten en specialistische onderzoeks- en planningsinstrumenten toe bij de analyse van de interface tussen menselijke ontwikkeling en mensenrechten in het internationale openbare beleid, inclusief het hulpbeleid.

Waarom ontwikkeling en mensenrechten bij Swansea?

Swansea University MA Development and Human Rights - programma van Swansea University is een relatief uniek en onderscheidend programma dat verschilt van conventionele LLM - mensenrechtenprogramma 's, vooral vanwege het interdisciplinaire karakter en de toewijding aan zowel academische als professionele opleiding.

Op basis van onze prachtige Singleton Park-campus, in een park met uitzicht op Swansea Bay aan de rand van het Gower-schiereiland, hebben we de expertise en het volledige scala aan moderne faciliteiten om ervoor te zorgen dat je leerervaring positief is. Swansea University Gold-status van Swansea University in het Teaching Excellence Framework (TEF) van de Britse regering onderstreept onze sterke onderwijscultuur en toewijding aan de leerervaring van studenten.

Uw ontwikkeling en ervaring met mensenrechten

Je voltooit zes modules van 20 studiepunten in deel 1 van het programma voordat je een proefschriftproject van 60 studiepunten in deel 2 voltooit.

Vier van de zes modules zijn verplicht:

  • Internationale mensenrechtenwetgeving;
  • Op rechten gebaseerde benaderingen van ontwikkeling;
  • Mensenrechten en humanitaire interventie;
  • Conceptuele vraagstukken in de sociale wetenschappen;

Je voltooit ook twee extra modules uit een reeks opties. Deze omvatten: geweld, conflict en ontwikkeling; Het maatschappelijk middenveld en internationale ontwikkeling; Inleiding tot ontwikkelingsstudies; Hulpmiddelen voor internationale ontwikkelingsplanning; Kritische beveiligingsstudies; Postkolonialisme, oriëntalisme en eurocentrisme; de staat Afrika; Internationale veiligheid in de Azië-Pacific; en gender, samenleving en politiek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Ontwikkeling en kansen op de arbeidsmarkt

De cursus zal u een grondige basis bieden op het snijvlak van mensenrechten en menselijke ontwikkeling in internationaal openbaar beleid en in internationaal recht. Daarnaast ontwikkel je je kritische analytische vaardigheden en specialistische vaardigheden in planningsinstrumenten die in de professionele praktijk worden gebruikt.

Afgestudeerden van deze cursus zijn goed geplaatst om een professionele baan te zoeken, te werken bij buitenlandse of hulpministeries, in nationale overheidssectoren of bij andere humanitaire organisaties, waaronder intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties.

Toelatingseisen

De typische toelatingseis is een eerste graad in een relevante discipline, normaal gesproken een 2: 2 met een minimum van 55% in totaal. Buitenlandse studenten worden geacht een IELTS-score van 6,5 te hebben.

Carrière en inzetbaarheid

Carrière en inzetbaarheid Swansea Employability Academy (SEA) ondersteunt u in elke fase van uw carrière en helpt u een mooie toekomst op te bouwen.

Onze loopbaanbegeleidingsdiensten omvatten:

  • Inzetbaarheidsworkshops, werkgeversgesprekken, evenementen op maat en carrièrebeurzen.
  • Individueel advies en begeleiding door professioneel gekwalificeerde loopbaanadviseurs.
  • Hulp bij het vinden van banen, stages, stages en vrijwilligerswerkmogelijkheden.
  • Toegang tot informatiebronnen over een breed scala van onderwerpen over loopbaanbeheer.
  • Financiering ter ondersteuning van stagemogelijkheden en Student Society / Club-evenementen.

We bieden ook hulp en advies voor Swansea University Alumni tot twee jaar nadat je bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Lees meer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Lees Minder