MA in ontwerp: mode en textiel

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MADesign Fashion and Textiles

Deze praktijkgerichte MA-cursus is gericht op ambitieuze afgestudeerden en wordt ondersteund door marketingtheorie.

Medewerkers hebben een brede nationale en internationale ervaring in de industrie die de koers ondersteunt en informeert.

Ontwikkel uw creatieve ontwerppraktijk en -denken, terwijl u waardevolle marketing- en zakelijke vaardigheden opbouwt.

Alumni genieten van verschillende carrièredoelen, waarvan velen met succes voor zichzelf werken.

Deze cursus biedt ambitieuze personen de mogelijkheid om ontwerpers, vormgevers of textielartiesten te worden, hetzij binnen de professionele industrie, hetzij om kleine bedrijven op te zetten die zelfstandig of in kleine teams werken.

Overzicht

De cursus wordt ontwikkeld door middel van seminars, lezingen, tutorials, gastsprekers, groepskritieken, marktonderzoek en persoonlijk onderzoek.

Je maakt kennis met onderzoeksvaardigheden en methoden, productontwikkeling, ontwerpbeheer en -methoden, met marketing- en zakelijke vaardigheden. De nadruk van de cursus ligt op het leren hoe ideeën het beste kunnen worden gepresenteerd en hoe en hoe ze op de markt kunnen worden gebracht.

Studenten ontwikkelen en stellen een persoonlijke studieroute voor en verkennen en onderzoeken een gebied van textiel in gebreide, bedrukte, geweven of geborduurde kleding voor mode of interieur, textielkunst of in modeontwerp.

Je wordt aangemoedigd om een product op de markt te proberen, hetzij door de ervaring uit eerste hand, of door te werken met studio's en agenten voor ontwerpers, winkels en ambachtelijke markten (voor ontwerpers), of met galerijen of openbare ruimtes (voor textielartiesten) .

Cursus structuur

Trimester één

De nadruk in trimester 1 ligt op de ontwikkeling van ideeën: geleverd via een geleerd programma van lezingen, seminars, groepskritieken en toewijzingen Onderzoeksmethoden introduceert generieke methodologieën en houdt rekening met onderwerpspecifieke gegevensopzoekanalyse en evaluatietechnieken. Door middel van de ontwikkeling van producten, marktonderzoek en productideeën, onderhandelt u een studieprogramma om ideeën technisch en esthetisch te ontwikkelen en diepgaand onderzoek in te zetten naar technieken en onderzoek naar de gekozen markt.

Trimester twee

Tijdens het tweede trimester volg je twee modules: Marketingvaardigheden bestaan uit lezingen, seminars en onderzoek en gaat over het ontwikkelen van relevante professionele vaardigheden en inzicht in marketingvereisten voor textielontwerpers, makers en kunstenaars; Onderhandeld door elke student, productbemonstering en ontwikkeling en onderzoek omvat de eerste productsteekproeftechnieken en onderzoek, bereik planning en de ontwikkeling en voortgang van ideeën tot productniveau.

Trimester drie

Het laatste trimester omvat een verder onderhandelde belangrijke studie. Dit op de praktijk gebaseerde masterproject gaat over het tot een professionele conclusie brengen van ideeën, vaak in de vorm van een tentoonstelling van voltooid werk en ondersteunend promotiemateriaal.

Deeltijdstudenten volgen dezelfde reeks modules, maar doen dit gedurende zeven trimesters (of 28 maanden).

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

 • Onderzoeksmethoden
 • Ontwikkeling van producten, marktonderzoek en productideeën
 • Marketing vaardigheden
 • Productbemonstering, ontwikkeling en onderzoek
 • Masterproject.

Hoe zal ik beoordeeld worden?

De PG Cert wordt beoordeeld door een studiotentoonstelling en / of portfolio-presentatie met een marketingopdracht. De PG Dip omvat een schriftelijk rapport inclusief marktanalyse van het door u gekozen productveld. Praktisch werk wordt gepresenteerd door studiowerk en / of portfolio en een evaluatief rapport. Voor de MA presenteer je een samenhangend geheel van creatief werk, ondersteund door een uitgebreid rapport.

Hoe krijg ik les?

De cursus wordt ontwikkeld door middel van seminars, lezingen, tutorials, gastsprekers, groepskritieken, marktonderzoek en persoonlijk onderzoek.

Kansen

In het buitenland studeren

Door middel van onderhandeling kunnen deeltijdstudenten ervoor kiezen deel te nemen aan een studiebezoek overzee tijdens het programma. Onze studenten hebben uitwisselingsprogramma's en studiebezoeken afgerond in verschillende landen, waaronder Japan en de VS.

Careers

Alumni werken meestal in verschillende sectoren en niveaus van verschillende industrieën:

 • Studio Designer
 • Freelance ontwerper
 • Industrieel ontwerper
 • Designer-Maker (Small Business Practice)
 • Het beoefenen van textielartiesten
 • Public / Private Arts Design en / of Management
 • Retail en display management
 • styling
 • Academische loopbaan in instellingen voor hoger of hoger onderwijs
 • Musea en collecties
 • Talrijke 'Portfolio'-carrières

Kosten

 • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,995
 • Deeltijds UK / EU-studenten - 2019/20 toegang £ 4.000
 • Internationale studenten fulltime - 2019/20 inzending £ 14.900
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder