MA in management en leiderschap

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Niet alle managers zijn leiders, maar uiteindelijk worden de meest effectieve managers leiders. Grote leiders kunnen niet alleen een bedrijf aansturen, maar een hele branche. Met een master Management en Leiderschap van de Webster Leiden campus ben je daar klaar voor. De graduaat van Webster is ontworpen om u te helpen bij het ontwikkelen en verfijnen van de vaardigheden die u nodig hebt om een meer strategische manager en leider te worden.

Ons programma geeft u inzicht in de wereldwijde zakelijke praktijken en motiverende vaardigheden die niet alleen nodig zijn om mensen te managen, maar om ze achter u te verzamelen.

Ons hypermoderne curriculum zal u helpen uw capaciteiten te versterken voor het ontwikkelen van oplossingen voor complexe problemen en situaties. U begrijpt hoe u branchetrends en hun impact op uw organisatie kunt analyseren en hoe u kunt anticiperen op, plannen voor en plannen over organisatieveranderingen.

Webster's Master of Arts in Management and Leadership geeft u de tools om uw inkomsten te verhogen, winstmarges te vergroten en uw concurrentie te verslaan.

Dit programma is ontworpen voor de drukke professional en dankzij onze flexibele leveringsformaten kunt u het volledige programma in slechts 18 maanden voltooien. Het programma wordt volledig online aangeboden, in de klas of een combinatie van beide, zoals door u geselecteerd om aan uw individuele behoeften te voldoen.

De Master of Arts in Management and Leadership aan Webster University is ACBSP-geaccrediteerd (Accreditation Council for Business Schools and Programs).

Leerresultaten

 • Studenten kunnen de belangrijke terminologie, concepten, principes, analytische technieken en theorieën die op dit gebied worden gebruikt, uitleggen.
 • Studenten zullen in staat zijn om belangrijke terminologie, concepten, principes, analytische technieken en theorieën effectief toe te passen bij het analyseren van situaties.
 • Studenten zullen concepten, principes en theorieën kunnen integreren bij het ontwikkelen van oplossingen voor veelzijdige problemen in complexe situaties.

Programma Curriculum

De 49 credit-uren die vereist zijn voor de Master of Arts (MA) in management en leiderschap moeten de volgende cursussen omvatten:

Kern vakken:

 • MNGT 5000 Beheer
 • MNGT 5590 Organisatiegedrag
 • HRMG 5000 Human Resources beheren
 • BUSN 5200 Basic Finance voor managers
 • MNGT 5650 Management en strategie
 • MNGT 5670 Management leiderschap
 • HRDV 5630 Organisatieontwikkeling en verandering
 • MNGT 6000 Integrated Studies in Management

Daarnaast kies je keuzevakken die worden aangeboden in deze major en / of uit het programmacurriculum van andere majors.

Programma-uitkomsten

Onze afgestudeerden hebben een loopbaan bij bedrijven als Abn Amro, AkzoNobel, European Space Agency, Heineken, Shell, Philips, Samsung, TomTom, Rabobank en meer. Webster versterkt ondernemerstalent, waarvan de vele succesvolle zakelijke ondernemingen van onze afgestudeerden een getuigenis zijn.

Gemiddeld salaris bedrijfsanalist in Nederland € 42.869

Toelatingseisen

Bij Webster University zoeken we mensen met een hoog potentieel en een wereldwijde mindset, die niet alleen gemotiveerd zijn om academisch te slagen, maar ook om te gedijen in de samenleving. We zijn er trots op studenten uit verschillende landen en achtergronden te verwelkomen met de overtuiging dat het omarmen van een dergelijke diversiteit alleen kan bijdragen aan hun algehele ontwikkeling en hun ervaringen zowel binnen als buiten de klas kan verbeteren. De toelatingscommissie beoordeelt elke aanvraag zorgvuldig om te beslissen aan wie een plaatsing wordt aangeboden.

Afgestudeerde aanvragers

Aanmeldingsformulier: het proces begint met het indienen van uw online aanvraagformulier en het betalen van de aanvraagkosten. De aanvraagkosten kunnen met een creditcard worden betaald. Aanvragers moeten een aantal aanvullende items uploaden om hun aanvraag te ondersteunen. Deze staan hieronder vermeld.

Aanvullende items: na ontvangst van uw aanvraagformulier kunt u de volgende resterende documenten in uw toepassing uploaden:

 • Kopie van een recent CV of CV
 • Motivatiebrief (één pagina) waarin staat waarom u het programma wilt volgen en hoe het aansluit op uw huidige carrière of toekomstige professionele doelen
 • Twee aanbevelingsbrieven
 • Gecertificeerde kopieën van uw transcripten
 • TOEFL 550/80 of IETLS 6.5 scores of wachtwoord Engelse test (6.5)
 • Financiële documenten

Waarom Webster Leiden?

Webster Leiden Campus is opgericht in 1983 en sindsdien hebben we meer dan 2.000 studenten uit meer dan 50 landen afgestudeerd. Wij zijn het enige instituut voor hoger onderwijs dat in Amerika geaccrediteerde graden in Nederland aanbiedt met vijf scholen en hogescholen waaronder Arts & Sciences, Business & Technology, Communications, Education en Fine Arts.

Onze missie is gedurfd en passend voor deze tijden: Webster University, een wereldwijde instelling, die hoogwaardige leerervaringen garandeert die studenten transformeren voor wereldburgerschap en individuele excellentie.

Top redenen om te studeren aan de Webster Leiden Campus

Als je van plan bent een Amerikaans diploma in het buitenland te gaan studeren, zijn dit onze belangrijkste redenen om voor Webster Leiden Campus te kiezen als je studiebestemming.

 • Studeer in het hart van Europa
  • Gelegen in het hart van Nederland, onze Leidse campus naast Den Haag en Amsterdam, de thuisbasis van vele organisaties en bedrijven met een divers en internationaal personeelsbestand en klantenkring. Onze strategische locatie en wereldwijd bereik trekken een netwerk van faculteiten van wereldklasse aan, vaak rechtstreeks afkomstig van dezelfde internationale bedrijven en organisaties, die onze studenten een unieke leerervaring bieden waar diepe academische kennis wordt gecombineerd met professionele expertise.

 • Amerikaans onderwijs in Europa
  • Webster Leiden is de enige universiteit die de mogelijkheid faciliteert om een Amerikaanse opleiding en accreditatie in Nederland te krijgen.

 • Flexibele gradenstructuur
  • De flexibele diplomastructuur van Webster bevordert academische diepgang en intellectuele breedte, en moedigt je aan om verschillende interesses te verkennen. Ongeveer de helft van je cursussen is gericht op je belangrijkste studiegebied. Je resterende cursussen kunnen worden toegewezen aan een tweede major, nadruk, minor of certificaat.

© Webster Leiden Campus - Webster University USA

 • Het is betaalbaar
  • In vergelijking met andere Europese bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk is Nederland een betaalbare plek om een diploma te behalen. De kosten van levensonderhoud zijn aanzienlijk lager in 'universiteitssteden' zoals Leiden, vooral in vergelijking met wat je in Londen of Parijs zult vinden. De NS, het nationale treinbedrijf van het land, biedt via haar OV-Chipkaart-programma ook scherp geprijsde tickets aan voor studenten. Naast de vele studentenkortingen die worden aangeboden door restaurants, theaters en andere bedrijven, is leven zonder auto niet zomaar een optie, het is praktisch een manier van leven. Het is veel gemakkelijker om met de trein of de fiets rond te reizen.

© Webster Leiden Campus - Webster University USA

 • Oriëntatiejaar Zoekjaar voor afgestudeerden
  • Na het afstuderen aan Webster komt er een wereld van spannende kansen voor je beschikbaar. Het 'Oriëntatiejaar voor werkzoekenden' is een verblijfsvergunning gericht op het behouden van buitenlands talent voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Je hebt tot drie jaar na het afstuderen de tijd om deze verblijfsvergunning voor één jaar aan te vragen.

© Webster Leiden Campus - Webster University USA

 • Career Service
  • Het Career Center van Webster University heeft tot doel studenten de mogelijkheid te bieden om het beste van zichzelf te presenteren bij het solliciteren voor stages of banen. De missie van het Career Center is om onze studenten te informeren over het loopbaanontwikkelingsproces en de branche-opties, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun carrière. Verder streven we ernaar onze studenten voor te bereiden op ervaringsleren (dwz stages en dienstverlening aan de gemeenschap), werkgelegenheid en vervolgonderwijs en om inlenende organisaties te verbinden met ons diverse studenttalent.

© Webster Leiden Campus - Webster University USA

 • De wereldwijde erkenning van Webster University
  • Webster University blijft gerangschikt in de top van de categorie Regional Universities-Midwest van de 2020 US News and World Report Best Colleges
  • Study Abroad-programma's gerangschikt in de top 2 procent van de 1.500 hogescholen en universiteiten die zijn ondervraagd in de "America's Best Colleges" 2019-editie van US News & World Report
  • Forbes '"America's Top Colleges" 2018, en erkend als een van de beste in de natie voor studieprogramma's in het buitenland
  • TheBestSchools.org erkende Webster als een van de beste online masterprogramma's

Plaats

Webster Universiteit Leiden
Boommarkt 1, 2311 EA Leiden, Nederland
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 71516 8000
E-mail: WLinquiry@gus.global
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Founded at St. Louis, Missouri in 1915, Webster University is an accredited, non-profit American university with over 100 locations.

Founded at St. Louis, Missouri in 1915, Webster University is an accredited, non-profit American university with over 100 locations. Lees Minder
Leiden , Sjanghai , Genève , Beijing , Londen + 4 Meer Minder