MA in logica en theorie van de wetenschap

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het programma richt zich op logica en de toepassingen ervan in de wetenschapsfilosofie, met name in de grondslagen van wiskunde, natuurkunde, taalkunde en sociale wetenschappen. Naast een paar kerncursussen en een gezamenlijke seminarreeks van vier semesters die een gemeenschappelijke achtergrond bieden voor alle studenten, bieden we de volgende vier thematische groepen cursussen: Logica en de filosofie van de wiskunde, Fundamenten van de fysica, Logica in de taalkunde en Modellen in de Sociale wetenschappen - de student moet 7 cursussen kiezen die in deze modules worden aangeboden.

Over het algemeen is het programma gericht op onderzoek en beoogt het studenten voor te bereiden op een Ph.D. programma. Het programma is gericht op het ontwikkelen van de onderzoeksvaardigheden van de studenten. Het centrale deel is de Logic en het Toepassingsseminarie op de afdeling Logica, waar studenten en medewerkers samen hun lopende werkzaamheden bespreken. De meest voorkomende onderwerpen van het seminar zijn verzameltheorie en modeltheorie in hun filosofische verbanden, wiskundefilosofie in het algemeen, formalisering van fysische theorieën, zoals speciale en algemene relativiteitstheorie binnen verschillende logische kaders. Studenten maken kennis met het onderzoek van het personeel van de afdeling en haar partners en nemen deel aan een onderzoeksprogramma om hun eigen scriptie te schrijven. Ze zijn verplicht om twee presentaties te geven over hun werk gedurende de twee jaar.

Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die van plan zijn doctoraatsstudies in filosofie, wiskunde, natuurkunde, taalkunde voort te zetten.

Dit programma stelt studenten in staat om doctoraatsprogramma's aan te vragen op verschillende gebieden: filosofie, wiskunde, natuurkunde, taalkunde.

Kracht van het programma

De afdeling Logica van ELTE heeft een succesvolle samenwerking met de onderzoeksafdeling Algebraic Logic van het Alfréd Rényi Institute of Mathematics, de Hongaarse Academie van Wetenschappen en de afdeling Theoretische Linguïstiek van het Onderzoekinstituut voor Linguïstiek, de Hongaarse Academie van Wetenschappen.

De afdeling organiseert en organiseert twee wekelijkse colloquia: het seminar Logica en filosofie van de wiskunde (LaPoM) en het forum Theoretische filosofie. Onze MA en Ph.D. studenten nemen regelmatig en actief deel aan deze evenementen.

Carrièremogelijkheden

Het programma is bedoeld voor diegenen die hun studies op postdoctoraal niveau willen voortzetten. Onze afgestudeerden hebben goede vooruitzichten voor het aanvragen van Ph.D. programma's in de filosofie, wiskunde, taalkunde, informatica, natuurkunde, economie en sociologie. Onze afgestudeerden zijn succesvol geworden Ph.D. studenten en academici aan de Eötvös Loránd University en op verschillende universiteiten in heel Europa en in het buitenland, inclusief instellingen zoals MIT.

Vacature voorbeelden
 • Onderwijs en onderzoek
 • Leraar
 • Onderzoeker

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Er zijn twee manieren waarop aanvragers aan toelatingseisen kunnen voldoen, (i) of (ii):

 1. Volledige credit erkenning van graad. De aanvrager heeft een universitaire bachelor's degree (BA, BSc of een gelijkwaardig universitair diploma) op een van de volgende gebieden: Liberals Arts, Sociology, Mathematics, Physics, Applied Economics of Computer Science. Kandidaten met een dergelijke graad komen automatisch in aanmerking voor deelname aan het programma.
 2. Gespecificeerde kredietwaardigheid. Aanvragers die houder zijn van een universitaire bachelor's degree (BA, BSc of een gelijkwaardig universitair diploma) binnen de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, economie en rechten komen in aanmerking voor deelname aan het programma als ze ten minste 50 studiepunten (of gelijkwaardig) kunnen tonen werk dat de volgende gebieden omvat:
  1. Filosofie (vooral logica, taalfilosofie, wetenschapsfilosofie, metafysica).
  2. Wiskunde (vooral wiskundige logica, verzamelingenleer, universele algebra).
  3. Natuurkunde (vooral klassieke mechanica, elektrodynamica, kwantummechanica).
  4. Theoretische taalkunde (vooral semantiek, formele semantiek, logische grondslagen van formele semantiek, wiskunde, logica).
  5. Economie (vooral waarschijnlijkheidstheorie, economische sociologie, wiskundige optimalisatie).
  6. Sociologie (vooral theorieën over communicatie, grondslagen van sociale theorie, organisatiesociologie).

Voor de optie gespecificeerde credit (ii) wordt een transcriptie van de bachelor's degree van de aanvrager evenals cursusbeschrijvingen voor de 50 studiepunten gevraagd.

De onderwijs- en uitkomstvereisten worden bepaald door het ministerie van menselijke capaciteiten, Verordening nr. 18/2016. (VIII.5). Details van de aanvraag en het toelatingsproces worden bepaald door de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten

Engels - gemiddeld (C1-level CEFR)

Afhankelijk van zijn (academische) profiel, kan de aanvrager voorbereidende cursussen worden aangeboden als dit niveau van bekwaamheid nog niet is bereikt.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Middelbare school diploma
  Notariële kopie alleen op aanvraag.
 • Bachelor-niveau
  Een officieel exemplaar van je afgeronde bacheloropleiding
 • Transcript of records
 • CV
  In het Engels, in MS Word-formaat met één lage resolutie foto
 • Motivatiebrief
  Maximaal 500 woorden.
 • opstel
  5-15 pagina's in totaal. Dit kan zijn: een essay of delen daarvan; als alternatief een proefschrifthoofdstuk of delen daarvan. Dien minimaal 5 en maximaal 15 pagina's in (enkele spaties).
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
  Gescand, in kleur, moeten alle persoonlijke gegevens en de vervaldatum worden getoond. Paspoort moet geldig zijn.
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Kopie van de entree examen overdracht
 • Taal certificaat
  Officiële testresultaten of certificaten moeten worden verstrekt; zie opleidingsspecifieke vaardigheidseisen.
 • Overig: een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de archieven als de taal van het origineel niet Engels is.

Optionele documenten voor opnames

 • Onderzoeksvoorstel
  Neem contact op met de coördinerende afdeling voor meer informatie
 • Referentie brief
  Wordt ook "aanbevelingsbrief" genoemd. Van een voormalige instructeur en / of werkgever.
 • Autorisatiebrief
  Als de aanvrager tijdens het aanvraagproces gebruik maakt van de diensten van een niet-gecontracteerde derde, moet een machtigingsbrief worden ondertekend. Aanvragen worden niet zonder verwerkt.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Aanvragen worden alleen in behandeling genomen als de aanvraagkosten (150 EUR; niet-restitueerbaar) zijn overgemaakt naar de bankrekening van de faculteit. Ga voor meer informatie over het overboeken van kosten naar de website van de faculteit.

De resultaten en de officiële beslissing worden bekendgemaakt in het aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder