MA in licht in prestaties

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

My brother recently landed a feature role in an amateur theatre production of “Singing In The Rain”. Despite what the title infers - there is nothing amateur about it. Production value is high, and the acting takes you out of the auditorium and into your own magical sing-song world. Needless to say - a very proud brother right here.Kyle Head / Unsplash

Over deze cursus

  • Duur: 13 maanden
  • Begindatum: oktober 2020
  • Toelatingseisen: het programma is voor afgestudeerden die relevante onderwerpen hebben bestudeerd, zoals lichtontwerp, technisch theater of drama, of voor mensen met relevante professionele ervaring als performance maker, zoals een regisseur, technicus, ontwerper, choreograaf, kunstenaar of performer. Als u niet over de nodige specialistische verlichtingsvaardigheden beschikt, wordt u uitgenodigd om een intensieve praktische verlichtingsworkshop bij te wonen voordat het lesgeven aan het programma begint.
  • Locatie: Sidcup en Londen

De Light in Performance MA biedt een unieke kans om het huidige gebruik en de toepassingen van licht als materiaal voor prestaties te verkennen.

Het programma is gericht op verlichtingsspecialisten die hun praktijk in het ontwerpen met licht willen ontwikkelen en uitbreiden, maar ook op niet-specialisten die hun kennis van het werken met licht willen uitbreiden, zoals regisseurs, ontwerpers, choreografen, dansers, muzikanten en kunstenaars .

Het programma omvat 8 weken praktische workshops in volledig uitgeruste speelruimtes, geleid door vier wereldleidende lichtontwerpers. Voor 2020-21 zijn dit Andi Watson , Michael Hulls , Paule Constable en Willie Williams (onder voorbehoud van bevestiging). Je werkt één voor één met elk van de ontwerpers en leert van hun werkwijze en processen.

Het programma biedt ook een scala aan praktijkgerichte mogelijkheden om samenwerkings- en interdisciplinaire creatieve processen te verkennen, stages bij verschillende partnerorganisaties in het VK en in het buitenland, en een kans om uw persoonlijke praktijk verder te ontwikkelen door middel van een individuele of collaboratieve gerealiseerde verlichting ontwerpproject.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Dit is een uniek programma waarmee je manieren kunt verkennen om met licht te werken. Je krijgt de kans om te leren en te werken met toonaangevende ontwerpers, lerend van hun werkmethoden en praktijken, voordat je verder gaat met het ontwikkelen en testen van je eigen praktijk als een prestatiemaker die met licht werkt. Na voltooiing van de cursus wilt u misschien werken als een onafhankelijke lichtontwerper voor prestaties of terugkeren naar uw eigen specialistische praktijk met een beter begrip van hoe licht kan worden gebruikt bij de uitvoering.

De cursus is internationaal van aard en ambitie en wordt sterk ondersteund door een reeks belangrijke industriële partners.

Bekijk ons webinar voor meer details

Kosten en aanvraaginformatie

Hoe aan te vragen

Het programma is praktisch van aard en studenten moeten een basisvaardigheidsniveau hebben met eenvoudige verlichtingssystemen, apparatuur en processen. Als je een plaats aangeboden krijgt en niet over de nodige vaardigheden en ervaring beschikt, wordt je als toegangsvoorwaarde gevraagd om deel te nemen aan een intensieve verlichtingsworkshop van 2 weken in Londen van 1 tot 11 september 2020, voordat het programma begint (tegen betaling).

  • VK / EU-kosten: £ 10.900
  • Internationale kosten: £ 16.000

Workshop intensieve verlichting

  • Vol tarief: £ 1100
  • Kortingstarief voor degenen die een plaats hebben op de MA Light in Performance: £ 550

Alumnikorting

Een alumnikorting van 5% is beschikbaar voor alumni van Rose Bruford College BA (Hons) die een voltijds MA-programma van 13 maanden of het eerste jaar van een MFA-programma volgen.

Postgraduate Leningen

Het Department for Business Innovation and Skills verstrekt een lening voor in aanmerking komende UK / EU-studenten van maximaal £ 11.222 per student voor postdoctorale masterstudie.

 

Cursusinhoud

Er zijn 4 modules * in de MA gedurende 13 maanden:

MAL701: manieren van kijken

Een aangeleerde module die context en interdisciplinaire werkmethoden verkent, inclusief praktische workshops. Geleid door Hansjörg Schmidt.

MAL702: manieren van verlichting

Een praktijkgerichte module, geleid in 2020-21 door Paule Constable, Michael Hulls, Willie Williams en Andi Watson . Twee workshops van één week met elke ontwerper, waarin hun werkmethoden en processen worden verkend.

MAL703: manieren van werken

Een module die verschillende manieren van werken onderzoekt en u voorbereidt op uw toekomstige praktijk. U kunt een stage ondernemen, georganiseerd in samenwerking met studenten, ontwerpers en branchepartners.

MAL704: Final Project

Een onafhankelijk gerealiseerd verlichtingsproject ondersteund door een gedocumenteerd onderzoek en onderzoek.

** Onder voorbehoud van bevestiging.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with ... Lees meer

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with the world-class teaching we provide, as tools to become an independent thinker and a fulfilled and successful working professional. Lees Minder
Sidcup , Londen , Waterford , Moskou , Belfast , Edinburgh , Brighton + 6 Meer Minder