MA in leiderschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geef je eigen merk leiderschap kracht

Guelph's Master of Arts (MA) in Leadership-programma is een levens- en loopbaanveranderende ervaring die je leiderschapscompetenties zal verbeteren en je zal transformeren in de leider die je wilt zijn. Voordat u aan uw transformatieve reis begint, onderzoekt u uw eigen leiderschapsvaardigheden en -stijlen, zodat u strategieën en concepten beter kunt identificeren die het beste werken voor u en voor uw eigen merk van leiderschap.

Het grootste deel van het programma wordt online aangeboden, zodat u uw cursuswerk rond uw drukke schema kunt voltooien. Dit online leren wordt nog verder verbeterd met korte en intensieve residentiële weken op locatie in Guelph, Ontario, waardoor u kunt samenwerken, communiceren en netwerken met uw leeftijdsgenoten en docenten. Je zult de kennis en vaardigheden opdoen om de leiderschapsvraagstukken van je eigen organisatie te kunnen aanpakken.

Bij het merendeel van uw cursussen zult u samenwerken met collega's uit uiteenlopende branches, zoals:

 • Private / for-profit
 • Gezondheidszorg
 • Politie en militairen
 • Onderwijs
 • Niet voor winst
 • Regering

Je leert samen met een ongelooflijk diverse groep van professionals, die hun eigen unieke leiderschapsstijlen hebben. Deze collaboratieve benadering van leren creëert vaak een van de meest impactvolle leermogelijkheden voor studenten.

Als student in het programma MA in leiderschap, zul je:

 • Verbeter uw leiderschapscompetenties en -competenties door te leren van organisatieleiders en faculteiten die onderzoek hebben ontwikkeld dat van invloed is op hun vakgebied
 • Krijg inzicht in uw eigen sterke en zwakke punten waardoor u uw eigen leiderschapskwaliteiten beter kunt begrijpen
 • Verbeter uw begrip van de problemen waarmee een aantal organisaties en hun leiders worden geconfronteerd, zodat u uitdagingen strategisch kunt aangaan en oplossen

Het beste van beide werelden

We weten dat het moeilijk is om tijd te vinden in uw drukke schema om een on-site graduate-programma te voltooien. En met strikt online programma's kun je je niet volledig onderdompelen in cursusinhoud. Daarom combineren we intensieve on-site sessies met interactief, online leren. Het MA in Leadership-programma van Guelph biedt u de flexibiliteit om het programma op uw eigen schema af te ronden en om te profiteren van persoonlijke interacties met collega's en faculteiten.

Online leren

Er zijn geen online prikborden of chatrooms waar je op gesorteerd wordt, zodat je je niet "geketend aan je computer" voelt. Integendeel, we sturen u uw leesmateriaal voor u om in uw eigen tempo te verdiepen. U kunt tussen 20 - 25 uur per week verwachten tijdens het online gedeelte van de cursus.

Leren op locatie

Stelt u zich een netwerkkans van een week voor die verder gaat dan een eenvoudige uitwisseling van visitekaartjes. De residentiële weken op het terrein bieden een carrièrebepalende mogelijkheid om te leren van docenten met een aanzienlijke ervaring in de sector en hebben industrie-veranderend onderzoek ontwikkeld. Net zo belangrijk, u zult uw cursussen aanpakken met uw collega's die in diverse, maar complementaire industrieën zijn. Dit samenwerkingsproces is cruciaal voor onze leeraanpak. Je leert niet alleen nieuwe strategieën en vaardigheden die relevant zijn voor je carrière, maar je maakt ook verbindingen met je klasgenoten en faculteit die een leven lang meegaan.

Program tijdlijn

 • Het programma begint met een on-site residentiële week, waar je je cursussen begint en contact legt met je medeklasgenoten.
 • Na de residentiële week, zet je je cursussen online voort.
 • Na je tweede woonweek heb je de mogelijkheid om een belangrijk onderzoekspapier te maken of twee extra vakken te voltooien om je opleiding af te ronden.
 • Het programma duurt meestal 18 - 24 maanden om te voltooien.118349_ScreenShot2016-05-31at3.39.00PM_0.png

onderwijs

De kosten voor het MA in Leadership-programma zijn $ 31.395 (Domestic) en $ 36.116 (International) en dekken alles wat je nodig hebt om het programma succesvol te voltooien, inclusief:

 • Collegegeld voor alle cursussen, zowel online als tijdens uw residentiële periodes.
 • Maaltijden, dranken tijdens uw residentiële periodes.
 • Handboeken en cursusmateriaal.
 • Ondersteunende materialen.

We bieden tal van opties om je diploma te helpen financieren. We bieden graag een aantal toegangs- en in-course beurzen aan.

Elk semester wordt u geregistreerd als een voltijdstudent, dus er is een extra GSA-prijs (Graduate Student Association) van ongeveer $ 40.

Voorbeeldcursussen

MA in Leiderschap studenten nemen een verscheidenheid aan kern- en keuzevakken. Het volgende is een voorbeeldlijst van cursussen die tijdens het programma worden aangeboden. Koersaanbod kan worden gewijzigd.

Foundations of Leadership: De cursus zal de interpersoonlijke competentie van deelnemers vergroten, evenals hun kennis van en inzicht in de theorie en het onderzoek die ten grondslag liggen aan de impact van teammanagement en samenwerking op de organisatie.

Theories of Leadership: deze cursus traceert de ontwikkeling van het concept van leiderschap. Door het samenspel van theorie en praktische toepassing, zullen deelnemers een diepere waardering krijgen voor de vereisten, verantwoordelijkheden en consequenties van effectief leiderschap.

De rol van de leider bij de besluitvorming: de rol van de leider in de besluitvorming wordt onderzocht door de studie van het rationele model voor besluitvorming, menselijke vooroordelen, creativiteit en risico's en onzekerheid bij de besluitvorming. De cursus zal ook ethische kwesties en groepsbeslissingen onderzoeken.

Ethiek in leiderschap: problemen met het gebruik en de toepassing van ethische normen door leiders worden onderzocht aan de hand van voorbeelden uit de geschiedenis, actualiteiten, romans, films en televisie. Relevante theorie wordt toegepast op leiderschapsvoorbeelden om studenten te helpen een ethisch kader te ontwikkelen voor de uitoefening van leiderschapsvaardigheden.

Het leiderschap van organisatieverandering: deze cursus onderzoekt de rol van leiderschap bij het beheer van veranderingen binnen een organisatie en de veranderingen die nodig zijn voor het management. De cursus onderzoekt de ontwikkeling van vertrouwen, het opbouwen van organisatorische loyaliteit en het motiveren en inspireren van high-performance teams.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Guelph is like no other university in Canada. Research-intensive and learner-centred, our campuses span urban hubs and rural communities. We are known for excellence in the arts and ... Lees meer

The University of Guelph is like no other university in Canada. Research-intensive and learner-centred, our campuses span urban hubs and rural communities. We are known for excellence in the arts and sciences, and for our commitment to developing exceptional thinkers and engaged citizens. Lees Minder