Overzicht

Deze prijs biedt de mogelijkheid om te werken met theoretische perspectieven en onderzoek op het gebied van inclusie en invaliditeit, zowel nationaal als wereldwijd. Het programma is relevant voor zowel Britse als internationale aanvragers en gaat uit van het uitgangspunt dat termen als inclusie, handicap en speciale behoeften betwistbaar zijn.

Je wordt aangemoedigd om kritisch deel te nemen aan die sociale, politieke en wereldwijde debatten met betrekking tot het onderwijs aan gemarginaliseerde groepen van kinderen en jongeren.

De vraag hoe onderwijs een grotere rechtvaardigheid kan bevorderen in een steeds diversere samenleving staat centraal in de prijs. Op deze manier biedt de MA een uitstekende professionele ontwikkeling voor diegenen die in het onderwijs werkzaam zijn, waardoor ze hun kennis van hoe een meer inclusieve praktijk kan worden ontwikkeld in hun eigen professionele omgeving of landcontext, kunnen verdiepen.

Sessies worden geleid door hooggekwalificeerde docenten van het Education and Social Research Institute van de faculteit, die over relevante expertise en professionele ervaring beschikken.

* We verwelkomen aanvragen van niet-EU internationals voor de full-time route en studenten worden in elke fase ondersteund door MMU International.

Kenmerken en voordelen van de cursus

 • Gekoppeld aan 's werelds toonaangevende onderzoek aan het Onderwijs en Sociaal Onderzoek Instituut (ESRI)
 • Docenten houden zich bezig met onderzoek en kennisuitwisseling en hebben een aantal boeken gepubliceerd die relevant zijn voor onze cursussen
 • Accreditatie van voorafgaand leren is beschikbaar voor recente en relevante Masters-credits
 • Studenten kunnen een reeks evenementen bijwonen over de faculteit, inclusief onze jaarlijkse SENCo-conferentie
 • Onze virtuele leeromgeving, Moodle, voorziet elke unit van een eigen website met alle essentiële leermaterialen en een schat aan extra bronnen die je vanuit huis kunt raadplegen.
 • Je wordt aangemoedigd om je netwerk uit te breiden in de academische gemeenschap, aanwezig te zijn op lokale conferenties en te kijken naar het publiceren van je eigen werk

Cursus details

Op termijn één neem je twee kerneenheden. De eenheid 'Inleiding tot onderwijs en sociaal onderzoeksontwerp' is verbonden met de andere voltijd Mastersonderscheidingen in het programma Postgraduate Research in Education, Community and Society en biedt vanaf het begin ruimte voor een bezinning op de manier waarop kennis wordt gegenereerd in het gebied van inclusief onderwijs en handicap.

De tweede kerneenheid 'Understanding Inclusive Education' biedt studenten kansen om na te denken over hun begrip van beperkingen en speciale onderwijsbehoeften en om alternatieve benaderingen te overwegen in de context van recent onderzoek naar inclusie en diversiteit in het onderwijs.

Op termijn twee kun je uit de onderstaande selectie twee opties kiezen:

 • Collaborative Research Project
 • Globalisering, sociale rechtvaardigheid en sociale verandering
 • Identiteit, gelijkheid en empowerment in de kinderjaren
 • Onafhankelijke studie
 • Kernpunten in het omgaan met diversiteit, handicap en speciale onderwijsbehoeften
 • Op de praktijk gebaseerd project
 • Transformatief en ethisch leiderschap in educatieve instellingen

Ondersteunde units die worden aangeboden, ontwikkel je vermogen om kritisch te communiceren met gepubliceerd onderzoek en om je eigen onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen ter ondersteuning van je interessegebieden. De optie-eenheid, Hoofdpunten in Managing Diversity, Disability and Special Educational Needs onderzoekt kwesties van uitsluiting en marginalisatie, handicap en verschil, ras en cultuur. Hier ligt de nadruk op kritieke kwesties voor rechtvaardigheid en diversiteit in plaats van op bepaalde categorieën van behoeften. Met als basis kritische pedagogiek, disability studies en multicultureel onderwijs verkent de unit kritische theorie en onderzoek en onderzoekt hij een aantal alternatieve benaderingen om sociale rechtvaardigheid in het onderwijs te bevorderen.

Elke student onderneemt een (60 studiepunten) proefschrift, waardoor diepgaande en uitgebreide studie op een gebied van interesse en relevantie mogelijk is.

Tijdens de prijs wordt u aangemoedigd om hun eigen interessegebieden na te streven met behulp van analyse, reflectie en evaluatie. Onderling verbonden thema's binnen de optie-eenheden (bijvoorbeeld het bevorderen van gelijkheid van kansen, waarderen van diversiteit en ontwikkelen van inzicht in sociale rechtvaardigheid) stellen u in staat eenheden te kiezen die uw eigen academische interesses weerspiegelen en verbinden met uw specifieke professionele context, terwijl zij toch academische relevantie behouden met de award.

Toelatingseisen

Standaard MMU toelatingseisen voor postdoctorale opleidingen zijn van toepassing: aanvragers moeten een graad hebben, of een postuniversitair diploma of een professionele kwalificatie erkend als gelijkwaardig aan een Britse graad. Andere kwalificaties of ervaring kunnen acceptabel zijn als studenten in staat zijn om passende kennis en vaardigheden aan te tonen volgens een UK-graadsstandaard.

Taalvereisten

Internationale aanvragers moeten Engelse taalvereisten aantonen op IELTS 6.5 met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel of equivalent.

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 44 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Laatst bijgewerkt op November 2, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
1 - 3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
8,500 GBP
Britse en EU-studenten: voltijd: £ 8.500 per jaar. Part-time: £ 2,125 per 30 bestudeerde studiepunten per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 14.500 per jaar. Deeltijdsvergoeding: £ 2,417 per 30 bestudeerde studiepunten per jaar.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019