MA in kunstenaarsfilm en bewegend beeld

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit intensief onderwezen programma is ontworpen voor kunstenaarsfilmmakers die hun praktijk en hun professionele netwerken willen ontwikkelen tot een niveau dat hen in staat stelt om te werken binnen de kunst- en filmwereld.

Deze cursus is een twaalf maanden durende, intensief onderwezen praktijkgerichte MA gericht op afgestudeerden en / of kunstenaars die werkzaam zijn op het gebied van bewegend beeld die een professioneel niveau in hun praktijk willen bereiken met de steun van een kunstafdeling die een uitzonderlijk hoge concentratie van getalenteerde filmmakers.

Het programma is gecentreerd rond de individuele ervaring en kennis die elke student in het programma brengt om ze te ontwikkelen als zeer reflecterende en toegewijde beoefenaars, als filmmakers die willen innoveren in het groeiende gebied van bewegend beeld in de context van de filmproductie van kunstenaars, tentoonstelling, receptie en distributie.

Het programma heeft tot doel het professionele potentieel van studenten te vergroten door het proces van nadenken over, het maken en vertonen van bewegende beelden aan kritisch onderzoek, reflectie en discussie te onderwerpen. Aanvragers die een aanvraag indienen voor een bewegend beeldproject om ervoor te zorgen dat ze voldoende zijn uitgerust om te profiteren van een gericht, praktijkgericht, studentgericht curriculum.

Studenten worden aangemoedigd en ondersteund om hun eigen interessegebieden en onderzoek te ontwikkelen via hun primaire project en proefschrift, waarvan de ontwikkeling wordt ondersteund door één-op-één tutorials met kernpersoneel en gastdocenten, evenals door seminars, lezingen, screenings , studiebezoeken en een programma voor professionele ontwikkeling dat mentoring, masterclasses en workshops omvat met toonaangevende professionals en aangesloten organisaties uit het internationale veld van film en bewegend beeld van kunstenaars.

toepassingen

U moet solliciteren met een ontwikkeld idee voor een bewegend beeldproject dat de belangrijkste interesses en motivaties voor uw praktijkgericht onderzoek schetst, evenals een indicatie en een voorbeeld geven van al het voorbereidende materiaal dat u mogelijk al hebt geproduceerd.

Modules & structuur

Hoe het programma is gestructureerd

Er is één route voor succesvolle afronding van het MA Artists 'Film & Moving Image-programma: één voltijds kalenderjaar.

Studenten die zijn toegelaten tot het programma, hebben hun belangrijkste interesses al in hun projectvoorstel uiteengezet. Vanaf dit uitgangspunt wordt u ondersteund bij het ontwikkelen van uw project door middel van verschillende lesmodi, waaronder tutorials, seminarpresentaties, training in onderzoeksvaardigheden, workshops, mentoring en masterclasses met relevante professionals, die doorlopen over de drie voorwaarden van het programma.

Lesgeven bestaat grotendeels uit studentgecentreerd leren, begeleid onafhankelijk onderzoek en studiopraktijk, die plaatsvinden in de herfst-, lente- en zomervoorwaarden die leiden tot een tentoonstelling in de laatste graad in juli. De rest van de zomer is bedoeld voor de voltooiing van het proefschrift, dat eind augustus wordt ingediend.

Het programma heeft drie kernsamenvattingsmodules die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Alle delen van het programma zijn verplicht. Er zijn geen optionele modules op het programma.

  • Artist's Film Practice 90 credits
  • Filmonderzoeksportfolio van kunstenaars 45 credits
  • Histories, Contexts and Futures of Artists 'Film 45 credits

Wat u verwacht te bereiken

Er wordt van je verwacht dat je tijdens de looptijd van het programma een aanzienlijk bewegend beeldproject voltooit, dat wordt tentoongesteld in een Final Degree-tentoonstelling, naast een onderzoekportfolio en een proefschrift. Door aan deze drie prestaties te werken en deze te realiseren, zult u een unieke combinatie van praktische, cognitieve en analytische vaardigheden ontwikkelen waarmee u uw eigen praktijk kritisch en constructief kunt analyseren in relatie tot een bredere historische en hedendaagse context, en op basis van dit begrip oefenen en schrijven.

Er wordt van je verwacht dat je de verschillende aangeleerde elementen in de modules van het programma integreert om zelfstandig te werken om je project te ontwikkelen en om de kansen die het programma biedt om je professionele praktijk als kunstenaarsfilmmaker te ontwikkelen, te benutten.

Je ontwikkelt een verzameling historische en theoretische kennis waarmee je kritisch kunt denken en schrijven over de film van hedendaagse kunstenaars, tentoonstellingsstrategieën, distributienetwerken en de sociale en culturele context.

Beoordeling

Studenten worden beoordeeld door projectpresentaties die leiden tot drie examenelementen: Onderzoeksportfolio, Final Degree Exhibition en Dissertation. Alle drie de elementen moeten worden doorgegeven om het programma te voltooien.

De graad van MA Artists 'Film & Moving Image wordt toegekend aan studenten die voor alle drie de elementen van de beoordeling geslaagd zijn.

Houd er rekening mee dat vanwege onderzoeksverplichtingen van het personeel niet al deze modules elk jaar beschikbaar kunnen zijn.

Vaardigheden en carrières

De MA Artists 'Film & Moving Image is ontworpen om u inzicht te geven in en ervaring op te doen met de praktijk van bewegend beeld van kunstenaars met een breed scala aan resultaten en een verscheidenheid aan overdraagbare vaardigheden in de wetenschap dat het professionele veld creatieve en praktische flexibiliteit vereist.

Studenten die het programma voltooien, moeten zich kunnen profileren als beoefenaars van betekenis op het gebied van hedendaagse kunst, film en bewegend beeld en aanverwante beroepen, waaronder onafhankelijke kunstenaarsfilmmakers, academici, docenten, curatoren, schrijvers, critici, evenals institutionele en onafhankelijke vernieuwers.

Gedurende de duur van het programma, maak je kennis met en werk je samen met vooraanstaande professionals uit het veld van Artists 'Film, door middel van workshops, seminars en individuele ontmoetingen. Dit zal bijdragen tot het opzetten van uw eigen professionele netwerk, evenals het bieden van een aanzienlijke ervaring en begrip van de productie-, weergave- en distributieprocessen van film en film van kunstenaars.

Het Department of Art heeft een lange en voortdurende reputatie van alumni die professionele carrières vestigen en aanzienlijk succes op het gebied behalen, waaronder nominaties voor en winnaars van de Derek Jarman Award, de Turner Prize en de Oscars, naast en in aanvulling op alumni die hun werk internationaal in musea, openbare en commerciële galerijen, maar ook op nationale televisie, internationale filmfestivals en biënnales.

Toelatingseisen

Je moet een bachelordiploma van ten minste hogere tweede klasstandaard hebben of verwachten te krijgen met een substantiële component van beeldende kunst, film of bewegend beeld, of een gevestigde creatieve praktijk kunnen aantonen die geschikt is om in aanmerking te komen voor deelname.

Er zal rekening worden gehouden als u geen academische achtergrond hebt, maar professionele ervaring op dit gebied kunt aantonen en kunt aantonen dat u in staat bent om op postdoctoraal niveau te werken en te studeren.

Het programma trekt aanvragers uit de hele wereld met verschillende culturele achtergronden en ervaringen. We moedigen deze applicaties en die van volwassen studenten die hun creatieve kennisbasis willen verbreden actief aan.

Equivalente kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties. Lees meer over de kwalificaties die we overal ter wereld accepteren.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u voldoen aan onze Engelse taalvereisten om bij ons te studeren.

Voor dit programma hebben we het volgende nodig:

  • IELTS 6.5 met een 6.5 in schrijven.

Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een reeks cursussen aan die je kunnen voorbereiden op postdoctorale studie.

Hoe te solliciteren

U solliciteert rechtstreeks op Goldsmiths met behulp van ons online sollicitatiesysteem.

Voordat u uw aanvraag indient, moet u beschikken over:

  • Projectvoorstel: alle aanvragers solliciteren met een bewegend beeldproject (zoals dit wordt begrepen in een Fine Art-context). Uw voorstel moet een overzicht geven van het onderzoek dat u wilt uitvoeren: de ideeën, context, methoden en verwachte resultaten (bijv. Het oeuvre, het individuele werk). Het voorstel mag niet meer dan 500 woorden bevatten.
  • Persoonlijke verklaring: beschrijf uw eerdere ervaring en motivaties om deel te nemen aan het programma en hoe u verwacht bij te dragen aan en er voordeel uit te halen. Zie onze richtlijnen voor het schrijven van een postdoctorale verklaring.
  • Portfolio: bij voorkeur een enkel PDF-document met informatie over de media, duur, productiejaar en beschrijving indien van toepassing, evenals een lijst met links naar werken op Vimeo, YouTube of gelijkwaardig, met wachtwoorden indien nodig. Zorg ervoor dat u prioriteit geeft aan het werk en / of de uittreksels die u ons wilt laten zien, aangezien we een totale looptijd van maximaal 15 minuten zullen zien.
  • CV: vermeld details over uw opleidingsgeschiedenis en eventuele relevante ervaring.
  • Scheidsrechter: het e-mailadres van je academische scheidsrechter bij wie we een referentie kunnen opvragen, of anders een elektronische kopie van je academische referentie.
  • Educatief transcript: indien beschikbaar, een elektronische kopie van je educatieve transcript (dit is met name belangrijk als je buiten het VK hebt gestudeerd, maar dit is niet verplicht).

U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan en terugkeren naar uw toepassing door u aan te melden met uw gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord.

Wanneer aanvragen

We accepteren aanvragen vanaf oktober voor studenten die in september willen beginnen.

Deadline voor aanmelding: 15 januari 2020, met interviews die plaatsvinden tussen februari en maart 2020.

Alle geselecteerde kandidaten worden persoonlijk uitgenodigd voor een interview.

Internationale (niet-EU) aanvragers die worden uitgenodigd voor een interview, maar die Goldsmiths niet kunnen bijwonen, worden geïnterviewd via Skype.

Aanvragen die na de sluitingsdatum worden ontvangen, worden in overweging genomen als er plaatsen beschikbaar zijn.

We raden u aan uw aanvraag zo snel mogelijk in te vullen, ook als u uw huidige studieprogramma nog niet hebt voltooid. Het is heel gewoon om een plaats aangeboden te krijgen die afhankelijk is van het behalen van een bepaalde kwalificatie.

Als u financiering aanvraagt, is er mogelijk een eerdere aanvraagdeadline.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder