MA in koorgeleiding

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Beschrijving van het programma

De activiteit van koorgeleiders met een diploma behoort tot het gebied van de koorkunst. Het gaat om het vormen van nieuwe ensembles, het leiden van verschillende soorten koren, het feitelijk uitvoeren van werk. Eigenlijk betekent het om op de lange termijn het artistieke werk van een koor te leiden en te beheren met een hoog rendement. In koorwerk kunnen koorgeleiders hun theoretische kennis, hun vocale en deels ook hun instrumentele vaardigheden gebruiken. Ze zullen bereid zijn om een ​​actieve rol te spelen in de voedende koorcultuur.

Naast algemene muziektheorie en lessen muziekgeschiedenis, zal de opleiding studenten kennis laten maken met de techniek van koordirectie en met theoretische en praktische kwesties met betrekking tot de menselijke stem, stemvorming en onderhoud, de geschiedenis van koormuziek, repertoire, verschillende stijlen en alle gerelateerde knowhow in alle takken van koormuziek. Het uitvoeren en leren van koor op een hoog niveau vereist persoonlijke vaardigheden, artistieke gevoeligheid, een goed oor, kennis van muziek en, vooral, de zangcultuur en kennis over kamermuziek van het individu.

Applicatie procedure

Volg de onderstaande stappen voor een succesvolle aanvraag:

 1. Om u aan te melden, registreer u op onze toepassingssite (https://apply.pte.hu/) en start uw aanvraag.
 2. Vul het aanvraagformulier in, upload de nodige documenten en dien uw aanvraag in!
 3. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u informatie over de verdere stappen.
 4. Als we uw aanvraagkosten hebben ontvangen, beginnen we met de evaluatie van uw aanvraag.

Applicatievereisten

Alle credits worden geaccepteerd als de aanvrager een BA-graad in Podiumkunsten heeft, gespecialiseerd is in orkest of koordirectie, of een universitair diploma heeft (conform de wet nr. 80 van 1993 inzake hoger onderwijs) in orkest- of koorgedragende werken, of een universitair diploma in muziektheorie en Solfège-onderwijs, koordirectie of orkestdirectie.

BA-graden die acceptabel kunnen zijn op voorwaarde dat de aanvrager bepaalde studiepunten verkrijgt, zijn onder meer: ​​andere specialisaties van BA in Podiumkunsten, alle specialisaties van Creative Arts en Musicology, en andere programma's, behorende tot het studieveld van Kunsten, die hebben geleid tot MA-graden in Muziek, en, alle programma's op hogeschool- of universitair niveau, volgens de Wet Nr. 80 van 1993 op hoger onderwijs die worden aanvaard door de beslissing van het Credit Trasfer Committee van de instelling voor hoger onderwijs in de procedure voor de overdracht van kredieten wanneer de inhoud van het onderwijs met elkaar wordt vergeleken.

Wanneer eerdere studies door de commissie worden onderzocht voor het beoordelen van het aantal studiepunten dat nodig is voor toelating, zoals vastgelegd in de Wet op het hoger onderwijs, is het een vereiste dat de aanvrager ten minste 50 studiepunten heeft in de muziektheorie, muziekgeschiedenis en Solfège.

Het is een toelatingsvoorwaarde dat de aanvrager ten minste 20 studiepunten heeft in de bovengenoemde studiegebieden. Ontbrekende studiepunten moeten parallel worden behaald met het voltooien van de cursussen van het MA-programma binnen twee semesters na toelating, volgens de studiebepalingen van de instelling voor hoger onderwijs.

Voorbeelden van onderwerpen tijdens de studies

Basismodule

 • Geschiedenis van vocale muziek, volksmuziek
 • Muziekstukken / performancebezoek

Professionele verplichte module

 • Piano
 • Choral onderwijs en management

Gedifferentieerde professionele onderwerpen

 • Conducting Techniques
 • Koorgeleiding
 • Orkestdirectie
 • Methodologie van koorgeleiding

Optionele onderwerpen

 • Theorie van de kunst
 • Kunstgeschiedenis Speciale cursus
 • Stilistische kennis
 • Auditieve training
 • Gregoriaanse zang
 • Middeleeuwse polyfonie

117077_apply.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The creation of the University of Pécs was first initiated by King Louis the Great in 1367. Today, the University of Pécs is one of the most prestigious institutions in the country, where there are te ... Lees meer

The creation of the University of Pécs was first initiated by King Louis the Great in 1367. Today, the University of Pécs is one of the most prestigious institutions in the country, where there are ten faculties, which cover the full spectrum of higher education to provide high quality, comprehensive training. In addition to the education and research activities, medical treatment is a crucial activity of ours; the Clinical Centre takes care of not only of the region’s outpatients and in-patients, but in many areas has national-level duties, too. Lees Minder