MA in journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bij Leeds Trinity geloven we dat journalistiek een van de meest opwindende, veeleisende, interessante en lonende carrières op aarde is.

De online-, print- en broadcast-industrie is zeer concurrerend, maar onze uitstekende banden met werkgevers betekenen dat ze ons vertellen - en ons helpen te leveren - precies wat onze cursisten nodig hebben om een ​​baan te vinden.

We leveren consistente, juridisch bewuste journalisten met multi-platformnieuwsvaardigheden consequent, evenals de academische vaardigheden die relevant zijn voor onderzoek op een hoger niveau.

Onze cursus Postgraduate Journalism bevat alle multiplatformnieuwsvaardigheden die nodig zijn voor elke carrière in de journalistiek.

Leeds Trinty's MA-journalistiek is een van de slechts vier MA-cursussen in het Verenigd Koninkrijk die zijn geaccrediteerd door de belangrijkste accreditatie-instanties voor journalistiek, de BJTC en de NCTJ.


Voordelen van de cursus

De MA is een voltijds intensief programma dat is ontworpen om:

 • De praktische vaardigheden die vereist zijn voor multimediajournalistiek.
 • Een uitgebreid begrip van professionele journalistieke praktijken, waaronder onderzoek naar en het onderbouwen van nieuwsberichten, interviewtechnieken, het leggen van contacten, steno.
 • De kennis en het vermogen om de wettelijke en reglementaire kaders toe te passen om de Britse journalistiek te conditioneren.
 • Een bewustzijn van de professionele rollen en wettelijke verantwoordelijkheden van journalisten.
 • Een kritisch begrip van de politieke en commerciële structuren waarin nieuwsmedia opereren.
 • De mogelijkheid om een ​​inhoudelijk onafhankelijk onderzoek te doen dat relevant is voor de journalistiek.


Structuur

De volgende zes modules vormen de MA:

 • Nieuwsvaardigheden - een intensieve, praktische module die de multimediale vaardigheden biedt die nodig zijn in elke redactiekamer, ongeacht het platform. Het bevat ook steno.
 • Wet, ethiek en regelgeving - de kennis die nodig is om legaal veilig te zijn en ethische journalisten, en om regelgevende codes te volgen.
 • Live-productie - Real-time echte nieuwsverhalen en functies produceren voor onze eigen website en externe organisaties.
 • Public Affairs - ter ondersteuning van de ontwikkeling van kennis met betrekking tot de Britse centrale en lokale overheid.
 • Professionele plaatsing - alle stagiairs moeten ten minste vier weken stage lopen in een professionele redactieomgeving.
 • Onderzoeksmethodologieën en proefschrift of toegepaste journalistiek Onderzoeksproject - afhankelijk van de gekozen module, zult u ofwel een proefschrift of praktisch artefact produceren, plus een kritische reflectie.


Leren, onderwijzen en beoordelen

Bij Leeds Trinity streven we ernaar om een ​​uitstekende studentenervaring en een persoonlijke benadering te bieden om studenten te helpen hun academische en professionele potentieel te bereiken. We hebben een sterke traditie om de inzetbaarheid van studenten te ondersteunen, met relevante vaardigheden ingebed in het curriculum.

De belangrijkste thema's van onze strategie zijn het vertrouwen van studenten, professionaliteit en sociale verantwoordelijkheid. Om studenten te helpen hun potentieel te bereiken, benadrukken we het leren als een samenwerkingsproces, met een reeks door studenten geleide en geregisseerde activiteiten. Deze aanpak zorgt ervoor dat studenten zich volledig bezighouden met het vormgeven van hun eigen leerproces, het ontwikkelen van hun kritische denk- en reflectievaardigheden, zodat ze hun eigen sterke en zwakke punten kunnen identificeren en het uitgebreide ondersteuningssysteem voor leren dat we bieden, kunnen gebruiken om hun eigen ontwikkeling vorm te geven.


Graduate Destinations

Met ingang van 2014 was 100% van onze afgestudeerden in Journalistiek voor het derde jaar op rij werkzaam in de sector voor het einde van de cursus. Pas afgestudeerden zetten zich in voor banen bij Cosmopolitan, Sky Sport News online, Caters News Agency, The Dewsbury Reporter, Halifax Courier, Batley News, Wakefield Express, Press Association, Radio 4, ITV Calendar, BBC lokale radio en commerciële radio.


Toelatingseisen

De normale toelatingseis is een goede graad van eerbaarheid - minimaal 2.2, bij voorkeur 2.1.

Als Engels niet uw eerste taal is, is IELTS 7.0 (met niet minder dan 6,5 in welk onderdeel dan ook) of equivalent de minimumvereiste.


Kosten

We adviseren studenten om naast het jaarlijkse collegegeld ook het volgende te begroten:

 • Aanbevolen en vereiste literatuurlijsten worden aan het begin van uw cursus verstrekt. Alle boeken en e-books zijn verkrijgbaar bij onze bibliotheek om te lenen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen boeken te kopen. We raden £ 390 * aan als een gemiddeld jaarlijks budget voor leermiddelen als u beslist dat dit voor u is. * Dit cijfer is gebaseerd op de cursuskostenvergoeding voor werk en pensioen 2015
 • U moet ook reiskosten voor plaatsing / reiskosten en bijbehorende kosten meenemen, maar de universiteit draagt ​​een standaardbedrag bij aan uw totale uitgaven.
 • De universiteit biedt studenten een printkrediet van £ 6 per academiejaar, dat kan worden bijgevuld, hetzij op de campus of online.
 • De NCTJ accreditatie-examens zijn een aanvulling op de kosten van de cursus.
Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

When you choose Leeds Trinity University, you choose a university renowned for teaching excellence, highly employable graduates and high student satisfaction. We’re committed to offering a personalise ... Lees meer

When you choose Leeds Trinity University, you choose a university renowned for teaching excellence, highly employable graduates and high student satisfaction. We’re committed to offering a personalised student experience, in a friendly and supportive environment that will allow you to thrive. Lees Minder