MA in internationale zakelijke communicatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

 • Dit programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in communicatie- en informatiewetenschappen of aanverwante disciplines
 • Verkrijg de theoretische kennis en praktische inzichten die u nodig hebt om het succes van professionele communicatie in een multinationale, multiculturele en meertalige context te analyseren en kritisch te evalueren
 • Begrijp de rolimpact van globalisering, de rol van diversiteit, de gevolgen van taalstrategie en hoe deze de communicatie beïnvloeden
 • Bereid je voor op een carrière als communicatie manager, woordvoerder, communicatie consultant of trainer, social media manager, PR of marketing professional

Waarom internationale bedrijfscommunicatie studeren aan de Radboud University ?

Het masterprogramma voor internationale bedrijfscommunicatie bij Radboud is een van de weinige programma's in zijn soort in Europa en het enige in Nederland dat zich richt op de culturele en taalkundige dimensies van internationale bedrijfscommunicatie.

Dit programma zorgt ook voor kleine groepsgroottes, waardoor de programmagrootte wordt beperkt tot 50 studenten per jaar. Dit betekent dat je veel persoonlijk contact hebt met de faculteit en dat je wordt omringd door zeer gemotiveerde studenten.

Als student in dit unieke programma heb je toegang tot het uitgebreide netwerk van Radboud , waardoor je veel stagemogelijkheden krijgt tijdens je studie en loopbaanondersteuning daarna.

Wat ga je leren?

Inzicht in de factoren die van invloed zijn op het succes van internationale en interculturele communicatie is van cruciaal belang, vooral waar werknemers cultureel en taalkundig divers zijn (zoals bij multinationals, grensoverschrijdende fusiebedrijven of lokale organisaties met een multicultureel personeelsbestand) en in organisaties waarvan het primaire doelpubliek cultureel is en taalkundig divers.

In deze internationale context is effectieve communicatie essentieel. Dit programma geeft je de academische en wetenschappelijke achtergrond die je nodig hebt om praktische inzichten te ontdekken, door academische onderzoekstechnieken te combineren met praktische zakelijke competenties in hun aandachtsgebieden. Je onderzoekt de impact van globalisering, de rol van taalkundige en culturele diversiteit, en de gevolgen van taalstrategie, en hoe dergelijke kwesties de effectiviteit van communicatie vormen, bepalen en beïnvloeden.

Bij de Radboud University nemen we een interdisciplinair perspectief, waarbij state-of-the-art onderzoek wordt gecombineerd met theorie, interculturele communicatie, toegepaste taalkunde, communicatietheorie en managementstudies.

De cursussen zijn praktisch en bevorderen inzicht in wereldwijde bedrijfscommunicatie; interpersoonlijke interculturele communicatie, bedrijfstaalstrategie, Engels als lingua franca, management van cultureel diverse medewerkers, marketing, CSR, internationale stakeholderrelaties en crisiscommunicatie tussen culturen.

Je werkt aan case studies, doet je eigen onderzoek of neemt deel aan personeelsprojecten of stages. Gastdocenten houden je op de hoogte van actuele ontwikkelingen en actueel onderzoek.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma konden werk vinden op een breed scala van gebieden:

 • Communicatie managers
 • Woordvoerders voor bedrijven, organisaties, overheden en andere instellingen
 • Communicatie adviseurs
 • Mediabeheerders
 • PR of marketingprofessionals
 • onderzoekers

Toelatingseisen

Als internationale student moet je vooropleiding aan bepaalde eisen voldoen.

1. Een afgeronde bacheloropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen of een aanverwant gebied
In het algemeen moet de vooropleiding van studenten hun affiniteit met de volgende vier vakgebieden weerspiegelen: communicatiewetenschappen, management en organisatie, interculturele communicatie of (inter) culturele studies en vreemde talen of taalkunde. Je diploma moet gelijk zijn aan een diploma van de Dutch Research University. Het Admission Office bepaalt of een internationale student over de vereiste kennis beschikt om te worden toegelaten.

 1. Ervaring met kwantitatief onderzoek
  Aangezien het uitvoeren van communicatieonderzoek een essentieel onderdeel van dit programma is, moeten kandidaten ervaring hebben met het doen van kwantitatief onderzoek (bijvoorbeeld experimenteel of enquêteonderzoek) en kennis van elementaire inferentiële statistieken (bijvoorbeeld t-test, ANOVA, Chi-square)

 2. Motivatie
  We kijken ook naar uw portfolio, praktische ervaring (bijvoorbeeld studies of werkervaring in het buitenland) en motivatie om te bepalen of u aan de vereisten voldoet en geschikt bent voor dit programma. Een interview kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

  Taalvereisten

  Om deel te kunnen nemen aan dit programma, moet u zowel in woord als in taal Engels vloeiend zijn. Niet-native speakers van het Engels hebben een van de volgende nodig:

  • Een TOEFL-score van ≥600 (op papier) of ≥100 (op internet) en ≥22 subscore schrijven
  • IELTS score van ≥7.0 (totale band) en ≥6.5 (schrijven)
  • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE), met een cijfer van minimaal B
   Cambridge Proficiency in English (CPE), met een cijfer van minimaal C
   succesvolle afronding van een bacheloropleiding die volledig in het Engels is onderwezen in een van de volgende landen: EU / EER-landen, Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Nieuw-Zeeland, VS.

  Aanvragers worden als native speaker Engels beschouwd als ze afkomstig zijn uit Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Verenigd Koninkrijk, VS of Zuid-Afrika.

  deadlines

  Programma's die starten in september

  • Niet-EER-studenten: 1 april
  • EER-studenten: 1 mei

  Kwaliteitslabel

  Zowel de Keuzegids Masters als de informatiegids Keuzegids Universiteiten hebben de Radboud University inmiddels uitgeroepen tot de 'Beste Algemene Universiteit' in Nederland.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Lees meer

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Lees Minder