MA in internationale betrekkingen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is om studenten diepgaande kennis te bieden over de onderwerpen globalisering, internationale instellingen, veiligheid, ontwikkelingsstudies en mensenrechten. Het stelt onze afgestudeerde studenten in staat om complexe politieke en sociale problemen die de staatsgrenzen en culturele grenzen overschrijden, te begrijpen en te analyseren.

Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die geïnteresseerd zijn in politiek, sociale problemen en interacties tussen verschillende landen en culturen. Hoewel we studenten met diepgaande kennis in politieke wetenschappen of internationale betrekkingen liever accepteren, is ons programma zo ontworpen dat studenten met een andere achtergrond de kans krijgen om hun collega's in de eerste semesters bij te praten als ze toegewijd genoeg zijn .

Met dit programma kunnen studenten zelfstandig en ook als lid van een team werken. We helpen hen om aanpassingsvaardigheden en zelfreflexiviteit te ontwikkelen die cruciaal zijn in de snel veranderende wereld van vandaag. Ons doel is om onze studenten vaardigheden en kennis te bieden die gemakkelijk kunnen worden gebruikt, ongeacht of ze werk zoeken in de publieke of in de privésfeer.

Tracks / specialisaties

Na een inleidend semester over geavanceerde klassen van internationale betrekkingen en politieke wetenschappen in het tweede semester, kunnen studenten kiezen uit een van de volgende specialisaties:

 • Burgerschap Studies
 • Europese ontwikkeling en buitenlands beleid
 • Mensenrechten
 • Beveiligingsstudies

Kracht van het programma

De MA in internationale relaties biedt intensieve training op vier specialisatiegebieden na een inleidend semester. De lessen zijn overwegend seminars van enkele studenten die deelnemen aan een intensieve training voor het voltooien van talloze schriftelijke en mondelinge opdrachten. Instructeurs in het programma zijn onder meer academici, maar ook professionals met voortdurende ervaring bij internationale organisaties om studenten een intern perspectief te bieden op hoe IR 'in het veld' wordt gedaan.

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden kunnen werk zoeken bij internationale instellingen, de particuliere sector, de media of bij ngo's.

Vacature voorbeelden

Analist buitenlands beleid; Lobbyist; Projectcoördinator (publiek / privaat / non-profit); Politiek adviseur; administratieve banen in de staatsbureaucratie en bij particuliere ondernemingen.

Toelatingseisen

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): C1
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): C1
Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Aanvraagformulier
 • Bachelor-niveau
 • Transcript of records
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

De aanvragen worden onderzocht door de toelatingscommissie en aanvragers worden op de hoogte gebracht van de uitkomst van de selectie in het online sollicitatiesysteem. Toelatingsbrieven worden verzonden in het online sollicitatiesysteem.

 • Type toelatingsexamen: mondeling
 • Plaats van toelatingsexamen: Skype

Verdere details van het toelatingsexamen: als de aanvrager in het buitenland woont, wordt het examen via skype afgenomen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder