MA in internationale betrekkingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Arts in internationale betrekkingen

Duur van de opleiding in semesters: 4 academische semesters

Aantal credits te behalen in het kader van het programma: 120 ECTS

Dit is een tweejarig Engelstalig programma dat toekomstige specialisten op het gebied van regionale en internationale aangelegenheden opleidt met een uitgebreid begrip van de wereldpolitiek en internationale betrekkingen. Het programma wordt georganiseerd door het Institute of International Studies van CUB, waar studenten de mogelijkheid hebben om te kiezen uit een selectie van gebiedsspecialisten en taalcursussen om een ​​bruikbare portfolio op te bouwen. Bovendien heeft het programma een multidisciplinair toepassingsgebied met sterke IR, internationale juridische en mondiale economische dimensies. Een stevige achtergrond in de sociale wetenschappen en een verscheidenheid aan generalistische cursussen, zoals Theories of International Relations en Comparative Foreign Policy, worden aangeboden, evenals een focus op zaken van de Europese Unie en de interactie tussen Centraal- en Oost-Europa met de bredere context van de wereldpolitiek en de wereldeconomie.

Onze missie

De nadruk ligt op het trainen van studenten die bevoegd zijn met de analytische (interpretatief, kritisch denken en probleemoplossend) vaardigheden die hen in staat stellen om kennis te gebruiken voor praktische doeleinden.

Het is een ideale voorbereiding voor diegenen die een carrière willen nastreven in het openbaar bestuur, internationale instellingen, ngo's of multinationals die zijn gevestigd of actief zijn in Midden- en Oost-Europa, maar tegelijkertijd een meer globale kijk bieden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality a ... Lees meer

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality and the innovation of its research account for its academic reputation. Lees Minder