MA in interieurarchitectuur en -ontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Er is momenteel een kloof tussen wat we beschouwen als 'Interieurontwerp' en wat we beschouwen als 'Interieurarchitectuur'. Er is echter een voortdurende convergentie van beide velden, en er bestaat een mogelijkheid om de meest invloedrijke elementen van beide samen te smelten; het creativiteits-, proces- en ontwerpdenken van ontwerpers, met de wetenschap, kennis en het pragmatisme van de architectuur.

Het programma heeft als doel kernaspecten van beide gebieden te verbinden, om afgestudeerden voor te bereiden om deel te nemen aan een evoluerende ontwerpindustrie. Heriot-Watt University staat bekend als een leider in STEM-onderwijs en -onderzoek en daarom willen we de rol van zowel wetenschap als design in het informeren van interieurarchitectuur en -ontwerp overwegen en combineren. Studenten worden opgeleid aan de hand van verschillende studioprojecten, specialistische onderwerpen en multidisciplinaire contextuele en theoretische cursussen.

Het programma trekt vooral studenten aan uit kunst, design en architecturale achtergrond, en verwacht dat elke student zijn / haar eigen project en concepten ontwikkelt, die waargenomen normen of patronen testen en uitdagen.

Looptijd

 • 1 jaar voltijds, MA. Dit is een eenjarig programma bestaande uit drie semesters (twee onderwezen, en één door onderzoek en supervisie)
 • 2 jaar deeltijd, MA. Dit is een tweejarig programma bestaande uit 5 semesters (inclusief onderwezen en een door onderzoek en supervisie).

Cursusinhoud

Het programma is ontworpen om academisch waardevol en sectorrelevant te zijn, maar ook tegemoet te komen aan de eigen projectontwikkeling van elke individuele student.

De sleutel hiervoor zijn vier verschillende onderdelen die door het programma lopen:

 • Studio's: via ontwerpprojecten en het laatste grote project / collectie hebben studenten de kans om hun ontwerpen iteratief te ontwikkelen in een stimulerende studiomilieu en -cultuur, waarbij ze elementen uit andere onderstaande cursussen ontlenen.
 • Technologie: door onderwerpen als ontwerptechnologie en innovatie en materialen: toetsing en verkenning krijgen studenten een duidelijker inzicht in de rol van technologie en materialiteit in de praktijk.
 • Beroepspraktijk: via cursussen zoals beroepspraktijk en zakelijke studenten leren meer over de commerciële en professionele aspecten van de ontwerpindustrie.
 • Context en onderzoek: via ontwerpcontext en onderzoeksmethoden profiteren studenten van een groter besef van waar hun eigen praktijk en project zich bevinden en leren ze verbeterde manieren om hun eigen onderzoek en analyse uit te voeren.
  • Ontwerpproject
  • Ontwerpcontext
  • Professionele oefening
  • Ontwerptechnologie en innovatie
  • Zakelijke onderneming
  • Materialen: Testen en onderzoek
  • Masters Design Collection

Beoordeling

Het beoordelingsbeleid voor deze cursus omvat een reeks beoordelingsvormen, met een specifieke nadruk op formatieve beoordeling, zelfevaluatie, debat en peer-kritiek in alle cursussen.

Summatieve assessment types omvatten cursussen, examens, collaboratieve en individuele probleem-gebaseerde projecten en een zelfgestuurd Masters project met proefschrift.

Leren en onderwijzen

De algemene aanpak in de cursus is gecentreerd rond elke individuele leerling, en hun persoonlijke projecten, met kerninformatie die wordt geleverd via tutorials, lezingen en ingebed tijdens seminars.

Sleutelmethoden, theorieën en technieken zullen worden geïntroduceerd en besproken. Technische vaardigheden zullen gedurende elke cursus en door onafhankelijke praktijk worden ontwikkeld.

Cursussen zijn ontworpen om studenten in staat te stellen een mix van activiteiten te ondernemen, waarbij vaak interdisciplinaire en internationale samenwerking op lange afstand betrokken is

Carrière

Het MA Interior Architecture and Design-programma is relevant voor de industrie. Al het lesgeven en leren wordt meestal geleverd door samen te werken, wat de industriële omgeving simuleert. De universiteit heeft connecties met een aantal professionele partners die vaak live projecten verzorgen.

Onze afgestudeerden kunnen zich verheugen op werkrollen zoals binnenhuisarchitect, ontwerponderzoeker, een strategieadviseur, materiaal- en productontwerpers, tentoonstellingsontwerper en gespecialiseerde ontwerper.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad