MA in interdisciplinaire ontwerppraktijk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze opwindende MA in interdisciplinaire ontwerppraktijk staat open voor iedereen met een ontwerpdiploma of een bijbehorende discipline. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de industrie voor afgestudeerden om de vereiste combinatie van kennis, vaardigheden en competenties te verwerven om binnen interdisciplinaire teams te werken in de ontwerp-, technologie-, diensten- en culturele sectoren.

Dit is een aangeleerd MA-programma van één kalenderjaar met een groot ontwerpproject.

Het vinden van oplossingen voor de sociale, economische en culturele uitdagingen wereldwijd vereist een strategische, samenwerkende en interdisciplinaire benadering van probleemoplossing en ontwerp. Het oplossen van wereldwijde complexe problemen vereist dat ontwerpers en andere disciplinebeoefenaars strategische, empathische, kritische denkers zijn, die samenwerken om nieuwe oplossingen te maken om toekomstige veranderingen te stimuleren.

coyot / Pixabay

Wat zijn de toegangseisen?

 1. Een minimum van 2.2 honours degree in Design, Fine Art, Creative Media, Architecture, Humanities of andere verwante graden, terwijl het ook blijk geeft van een sterke interesse / ervaring in design.
  Of
 2. Gelijkwaardige kwalificaties, waaronder het pre-NFQ NCEA National Diploma. Aanvragen met gelijkwaardige kwalificaties op de Europese en internationale kaders zullen ook worden overwogen. Internationale studenten moeten bekwaam zijn in de Engelse taal.

Welke modules ga ik studeren?

 • Hedendaagse ontwerpkwesties
  Deze module legt de theoretische basis vast door de student kennis te laten maken met de belangrijkste kwesties in hedendaags design.
 • Collaborative Practice
  Deze module leert de communicatie- en best practice-vaardigheden voor een goede samenwerking en biedt studenten de mogelijkheid om binnen interdisciplinaire groepen te werken aan probleemoplossende activiteiten.
 • Marketing voor design
  Deze module laat studenten kennismaken met belangrijke marketingtools en stelt hen in staat deze vaardigheden te ontwikkelen, te identificeren en toe te passen in de praktijk.
 • Enterprise for Design
  Met deze module kunnen studenten hun zakelijke vaardigheden ontwikkelen, in het bijzonder met betrekking tot het ontwerpen van producten en ervaringen.
 • Groot ontwerpproject
  De inhoud van uw grote project wordt ontwikkeld met medewerkers om uw individuele specialisatie aan te pakken. Het kan variëren van het onderzoeken van een aspect van de culturele en creatieve industrie, het ontwikkelen en voorstellen van een idee voor een evenement of tentoonstelling, tot het ontwikkelen van nieuwe creatieve bedrijven.

Wat zal ik leren?De MA zal de deelnemers kennis van het ontwerp verbreden en vaardigheden ontwikkelen in interdisciplinaire praktijk, ondernemerschap en marketing voor ontwerp. Deelnemers zullen bereid zijn om zelfverzekerd en competent te werken binnen verschillende ontwerp- en toegepaste zakelijke contexten, als onafhankelijke ontwerpers of binnen een interdisciplinair team. Studenten leren effectief samen te werken en strategisch te opereren terwijl ze reageren op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse ontwerpproblemen, van lokaal tot mondiaal. Gedurende de MA hebben studenten toegang tot een uitgebreide lijst van professionals uit de industrie, creatieve bedrijfsadviseurs, academische docenten en creatieve praktijkmensen.

Lokaal en wereldwijd verbonden

Momenteel werken Limerick School of Art and Design en het LIT Institute actief samen met regionaal gevestigde internationale bedrijven in alle sectoren en hebben ze creatieve stages in Ierland, Europa en wereldwijd.

Toekomst carrières

Afgestudeerden zullen bereid zijn om zelfstandig of als teampartner op strategisch niveau te werken in een breed scala van sectoren. Afgestudeerden zullen hun interdisciplinaire ontwerpvaardigheden gebruiken om te werken in een aantal Pathways waaronder individuele ondernemers, ontwerpstudio's, professionele diensten, overheids- en particuliere organisaties, culturele instellingen, technologie en dienstensectoren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a student in LIT, you will not get lost in the crowd. Our student to lecturer ratio allows for great participation and discussion in lectures. All LIT campuses are a tight-knit community of learner ... Lees meer

As a student in LIT, you will not get lost in the crowd. Our student to lecturer ratio allows for great participation and discussion in lectures. All LIT campuses are a tight-knit community of learners where students have easy access to lecturers whether you meet them on the corridors, in the canteen, or for scheduled meetings, which are easy to organise. Lees Minder
Limerick , Clonmel , Ennis , Limerick , Thurles + 4 Meer Minder