MA in integraal economisch ontwikkelingsbeleid

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

MA in integraal economisch ontwikkelingsbeleid

  • Tweejarig programma fulltime, met een parttime optie.
  • Baanbrekend bij de implementatie van een geïntegreerde benadering van het beleid voor economische ontwikkeling.
  • Leert toegepaste beleids- en economische technieken in een integraal raamwerk van ontwikkeling.

Wat is een integrale aanpak

Integrale economische ontwikkeling is een benadering van ontwikkeling die tot doel heeft de civiele en sociale instellingen te versterken die nodig zijn voor duurzame ontwikkeling; een die een geïntegreerde kijk op de rol van de persoon in de samenleving neemt. Het is een benadering waar ontwikkelingsentiteiten steeds meer om vragen. Integrale economische ontwikkeling, gezien vanuit het perspectief van de hele menselijke persoon en de hele menselijke gemeenschap, vormt de kern van onze programma's en de missie van The Catholic University of America .

Studenten die afstuderen aan het programma kunnen:

  1. Gebruik hun technische vaardigheden effectiever om duurzame resultaten te produceren, op basis van een beter begrip van de macro-economische omgeving, de rol van instellingen en een integrale benadering van ontwikkeling.

  2. De technische vaardigheden verwerven om programma's te kunnen ontwerpen, implementeren, beheren en evalueren die effectief bijdragen aan integrale economische ontwikkeling.

  3. Breng een geïntegreerd perspectief naar de ontwikkelingsarena, resulterend in ontwikkelingsinitiatieven en programmaresultaten die de waardigheid van de mens respecteren, de kerninstellingen van de cultuur versterken en een stabiele basis leggen voor duurzame ontwikkeling en groei.

Deze innovatieve programma's zijn van toepassing op verschillende aspecten van ontwikkeling op particulier of openbaar niveau, waaronder technische aspecten van de wisselwerking tussen politiek en economische beleidsontwikkeling, economische ontwikkeling en wereldwijde gezondheid, voedsel en voeding, energie en milieu, onderwijs in ontwikkelingslanden, en ontwikkeling van de gemeenschap.

Onze voordelige locatie in Washington, DC, ligt dicht bij entiteiten zoals de Wereldbank, IDB, OAS, federale overheidsinstellingen, particuliere bedrijven en non-profitorganisaties. Als u zich inschrijft voor het IEDM- of IEDP-programma, kunt u uit de eerste hand een breed scala aan ontwikkelingspraktijken leren en ervaren in zowel de openbare als de particuliere sector door interactie met spraakmakende personen die betrokken zijn bij succesvolle ontwikkelingsinitiatieven die onze internationale adviesraad, onze faculteit en leid onze leiders in ontwikkelingsseminars.

CUA 1

134733_ChristianinJamaica.png

"Vaardigheden die werkelijk overal kunnen worden toegepast. Het Applied Research Project is een werkelijk unieke en geweldige kans om aan een project te werken, de ontwikkeling uit eerste hand te zien gebeuren en aan evaluaties te werken"- Christian Domaas, aluin, nu bij Bao Systems.

138231_KevinKamto.png

"Mijn advies voor elke student die overweegt om aan dit programma deel te nemen, is dat als je op zoek bent naar vaardigheden die erg nuttig voor je zullen zijn op de arbeidsmarkt, maar je ook een baan wilt doen waar je mogelijk een positieve impact zult hebben, een geweldig programma voor jou "

- Kevin Kamto, verricht kwantitatief internationaal onderzoek en evaluatie voor de American Institutes for Research

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The Catholic University of America, founded in 1887 by the U.S. Catholic bishops with the support of Pope Leo XIII, is the national university of the Catholic Church in the United States. Established ... Lees meer

The Catholic University of America, founded in 1887 by the U.S. Catholic bishops with the support of Pope Leo XIII, is the national university of the Catholic Church in the United States. Established as a graduate research center, the University began offering undergraduate education in 1904 and today is home to 12 schools and 21 research facilities. Lees Minder