MA in politieke filosofie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmadoelen

Het MA-programma in politieke filosofie is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in filosofische reflectie op de meest complexe en substantiële kwesties die aan de hedendaagse politiek ten grondslag liggen. Het programma biedt een reeks cursussen in moderne politieke filosofie, evenals cursussen in sociale onderzoeksmethoden. Political Philosophy bestudeert de manier waarop mensen hun collectieve leven organiseren en onderzoekt wat "goede samenleving" betekent. De bijzondere focus ligt op hoe onze kritische capaciteit en individuele keuzevrijheid de wereld waarin we leven kunnen transformeren.

133773_1780128_598544516884184_401627201_o.jpg

Programmavoordelen

Het MА-programma in politieke filosofie is een van de weinige programma's op dit gebied in Rusland en de enige internationale, met de kerncursussen van het programma in het Engels. Naast de prominente faculteitsleden, van wie er velen een internationaal diploma hebben, worden de lessen gegeven door gastprofessoren van de Central European University (Hongarije), de Universiteit Utrecht (Nederland) en andere partnerinstellingen. de kernfaculteit van het programma bestaat uit onderzoekers, wier wetenschappelijk werk op het gebied van moderniteit, tolerantie, individualiteit en andere onderwerpen in de moderne politieke filosofie nationale en internationale bekendheid verwierf.

Het programma is gebaseerd op de uitgebreide traditie van politieke theoretisering, maar de huidige West-Europees georiënteerde canon van politieke theorie is in evenwicht met belangrijke resultaten in de studie van politiek door Euraziatische en Russische denkers. Het programma is ontworpen rond een vergelijkende en kosmopolitische onderzoeksagenda die gericht is op het opleiden van deskundige onderzoekers en bekwame wereldburgers.

Gezien het interdisciplinaire karakter van het programma, kan het laatste MA-proefschrift benaderingen van andere academische gebieden combineren, zoals antropologie, sociologie, politieke wetenschappen, culturele studies, enzovoort, op voorwaarde dat de conceptuele kern van het werk binnen het gebied van de politieke filosofie ligt .

Belangrijkste disciplines

 • Onderzoeksmethoden in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen
 • Digitale technologieën in sociaal onderzoek en geesteswetenschappen
 • Academisch schrijven in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen
 • Geschiedenis van de politieke filosofie
 • Moderne politieke filosofie
 • Politieke filosofie en gender
 • Filosofie van het lichaam en biopolitiek
 • Theorie van de moderniteit
 • Onderwerpen van moderniteit
 • Micropolitiek
 • Theorie van actie
 • Hedendaagse institutionele studies in politieke studies
 • Kritische reflectie in de politiek
 • Buitenlandse taal

Carrièremogelijkheden

Het programma in politieke filosofie biedt een reeks cursussen in moderne politieke theorie en training in onderzoeksvaardigheden, waardoor afgestudeerden zowel in overheids- als niet-gouvernementele organisaties in administratieve functies en bij verschillende academische instellingen, als onderzoekers of docenten, kunnen werken.

Toelatingseisen:

 • 4-jarige Bachelor / Specialist (of gelijkwaardig) in Sociale Wetenschappen of Geesteswetenschappen

vragen

Kan ik dit programma in termijnen betalen?

Het collegegeld kan in verschillende termijnen (maximaal 6) worden betaald, waarbij het individuele betalingsplan wordt ingesteld bij aankomst en ondertekening van het onderwijscontract.

Waar bevindt de campus zich?

Lenina Street 51, Ekaterinburg

Welke andere financieringsopties heeft u voor dit programma?

Het is mogelijk om korting te krijgen voor hoge prestaties in het toelatingsexamen (let op de prijs gemarkeerd *)

Welke documenten moeten op dit programma van toepassing zijn?

Alle aanvragers moeten de volgende reeks documenten indienen die door de toelatingscommissie moeten worden gecontroleerd:

 1. Scan van het paspoort van de aanvrager
 2. Notariële vertaling van het paspoort van de aanvrager in de Russische taal
 3. Documenten van vooropleiding (bachelordiploma of gelijkwaardig) met hun legalisatie / apostilles gedaan in overeenstemming met Russische onderwijsnormen (zie voor meer informatie over deze procedures: href = "https://nic.gov.ru/en/proc/nic / legaliseren )
 4. Volledig academisch cijferoverzicht (voor de hele studieperiode)

Houd er rekening mee dat de documenten in het Engels, Frans en Duits ook worden geaccepteerd voor voorlopige geschiktheidscontrole. Maar in het stadium van toelating vereisen alle documenten notariële vertalingen in de Russische taal .

Wat is het toelatingsproces voor dit programma?

Om toegang te krijgen tot het masterprogramma, moet je 2 verplichte procedures doorlopen, die beide in verre vormen kunnen worden uitgevoerd. De toelating wordt verleend als beide procedures succesvol zijn afgerond.

 • Document herkenning:

Alle aanvragers moeten het pakket van vereiste onderwijsdocumenten (Bachelor's Diploma Transcript of grades voor de gehele studieperiode) indienen dat door de toelatingscommissie moet worden gecontroleerd (de controle duurt 2-4 dagen)

 • Interview

Elke aanvrager moet één toelatingsexamen afleggen in de vorm van een interview via Skype met de programmabeheerder. Het interview is individueel gepland, alle details moeten worden onderhandeld met de opnamemanager.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. O ... Lees meer

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. Our aspiration is to become a world-class university in the heart of Eurasia committed to the complex and sustainable development of research and teaching. Lees Minder