MA in het produceren van film en televisie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze baanbrekende cursus is voor diegenen die hun ideeën en ambities willen omzetten in succes. Of je nu van plan bent de volgende generatie film- en televisieprogramma's te beheren, een carrière als onderzoeker, associate producer of productiemanager vorm te geven, of zelfs je eigen onafhankelijke productiebedrijf leidt, de cursus geeft je de praktische training en theoretische basis om je te helpen om uw ambities te realiseren in de dynamische wereld van mediaproductie.

Je hebt mogelijk een onvoldoende voor een verwant onderwerp of je kunt je geschiktheid voor dit studieprogramma aantonen door middel van bijbehorende werkervaringen of bewijsmateriaal en resultaten van andere gerelateerde activiteiten.

Je leert hoe je je ideeën kunt ontwikkelen als haalbare projecten en ze kunt verkopen in een zeer competitieve markt. Dankzij deskundig collegegeld van professionals met ervaring uit de hele industrie, wordt u deskundig in het beheren van producties als producent, productiemanager, locatiemanager en eerste assistent-directeur. Je zult werken vanuit een basiskamer die een productie-kantooromgeving biedt voor het plannen van werk en seminars.

Door samen te werken met andere studenten in gerelateerde onderwerpen, plan en produceer je je eigen projecten en leer je hoe je samenwerkt in een creatieve omgeving. Het uiteindelijke productieproject zal dienen als bewijs van uw capaciteiten om een ​​project van concept tot scherm te ontwikkelen, plannen en beheren, en er is ook een optie om een ​​alternatief onderzoeksgericht project te ontwikkelen als u dat wilt. De cursus is bekroond met de 'Creative Skillset Tick', het industriekitmerk van kwaliteit, dat wordt toegekend aan praktijkgerichte cursussen die studenten het best voorbereiden op een carrière in de industrie.

Toelatingseisen:

Een Bachelors Honours graad met 2: 2 in een onderwerp of equivalent. Aanvragen zijn ook welkom bij ervaren professionals die werkzaam zijn in de media-industrie.

Internationale toelatingseisen:

Als Engels niet je eerste taal is, heb je IELTS 6.5 (Academisch) of hoger nodig.

Cursus details

In deze cursus wordt u meestal onderwezen door een reeks medewerkers met relevante expertise en kennis die past bij de inhoud van de unit. Dit omvat onder meer academisch personeel, gekwalificeerde professionele beoefenaars, demonstranten, technici en onderzoeksstudenten. U zult ook profiteren van regelmatige gastcolleges uit de industrie.

Kerneenheden

 • Ontwikkelen
 • Narratieve constructies: het creëren van een sociale, culturele en intellectuele context voor productiewerk aan de cursus, in combinatie met de andere praktische en professionele vaardigheden die worden aangeleerd, biedt deze eenheid een basis voor de effectieve voltooiing van productiewerk. Je gaat samen aan de slag met de narratieve theorie in een kritisch en analytisch forum.
 • Productiebeheer: synthese van de kritische, conceptuele, leidinggevende en professionele vaardigheden die nodig zijn voor het beheer van productiedefecten als producent, productiemanager, locatiemanager en eerste assistent-directeur. Je werkt samen met MA Regie Film
 • Beroepspraktijk: een inleiding tot belangrijke concepten, vaardigheden en kennis die u nodig hebt voor tewerkstelling in de media-industrie.

Optie-eenheden (kies er een) *

 • Master Production Project: hier kun je een visitekaartje voor de industrie maken door je vaardigheden te tonen bij het ontwikkelen en beheren van een project, van idee tot scherm. In samenwerking met schrijvers, regisseurs en redacteuren, plan en produceer je een project dat wordt onderhandeld met een tutor.
 • Master's Research Project: Je kunt een praktijkgericht onderzoeksartefact produceren ondersteund door een schriftelijke analyse, of een individueel of gezamenlijk geschreven paper. Dit laatste bestaat uit een schriftelijk onderzoek naar een aspect van de praktijk, ondersteund door media-artefacten. Welke optie u kiest, u zult uw bevindingen presenteren op een laatste tentoonstelling.

* Let op: optie-eenheden hebben minimumaantallen nodig om te kunnen werken en zijn mogelijk slechts semester per semester beschikbaar. Ze kunnen ook van jaar tot jaar veranderen.

Belangrijke punten

 • Ontwikkel vaardigheden voor het ontwikkelen, ontwikkelen en verkopen van ideeën
 • Ontwikkel vaardigheden voor productiebeheer
 • Werk in een samenwerkingsomgeving die de praktijk in de sector weerspiegelt
 • Ontwikkel kritisch denken en intellectuele vaardigheden om na te denken, te leren en te groeien als een succesvolle beoefenaar
 • Afgestudeerd aan het enige Centre for Excellence van het Verenigd Koninkrijk in mediakennis en een erkend Skillset Screen en Media Academy, met een uitstekende staat van dienst op het gebied van afgestudeerden en de reputatie van de industrie.

Programma specificatie

Programmaspecificaties geven een definitieve registratie van de door de universiteit gedoceerde graden in overeenstemming met de vereisten van het Quality Assurance Agency. Elke vakopleiding die leidt tot een BU Award heeft een programmaspecificatie die de doelen, structuur, inhoud en leerresultaten beschrijft, plus de gebruikte onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

Careers

Deze cursus biedt je de vaardigheden om je te helpen succesvol te zijn in verschillende productierollen. Onze afgestudeerden zijn gaan bloeien in loopbanen met baanbrekende productiebedrijven en mediaorganisaties, gebruikmakend van de praktische ervaring en het inzicht in de branche dat zij tijdens hun studie hebben ontwikkeld.

Deze cursus is geaccrediteerd door Creative Skillset en heeft de Creative Skillset Tick. Bij het behalen van de Creative Skillset Tick voegt deze cursus zich bij de top van de creatieve creatieve training en opleiding die dit land te bieden heeft, u kunt er zeker van zijn dat het een rigoureus beoordelingsproces heeft ondergaan dat wordt uitgevoerd door experts in de creatieve industrie. De Tick wordt alleen gegeven aan die cursussen die de sterkste banden hebben met de industrie en die u de best mogelijke kans bieden op een succesvolle carrière.

Film produceren

 • Persoonlijke assistent
 • Motion graphics-editor
 • Film producent
 • Camera-assistent
 • tv producer

Industries werkten in

 • TV
 • Film
 • Media
 • Productie.

Verdere studie

Als je je studie wilt voortzetten na het behalen van je master, kun je ons aanbod van doctoraatsprogramma's bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries.

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries. Lees Minder