MA in het onderwijzen van Engels als tweede taal (TESL)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het lesgeven in Engels als tweede taal (TESL) programma zal je voorbereiden op het onderwijzen van studenten in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Een campusbrede focus op culturele diversiteit laat je kennismaken met een gemeenschap van studenten in een lokale context. Je leert de fijne kneepjes van taalkunde en lesgeven van specialisten die over de hele wereld hebben geleefd, gewerkt en lesgegeven. Je krijgt de kans om je vaardigheden in een afgestudeerd assistentschap in het Engels voor academische doeleinden van St. Cloud State of het Intensief Engels Centrum, een programma dat elk jaar meer dan 100 Engelstalige studenten uit meer dan 15 landen, te laten werken, te laten werken. Deze twee centra bieden elk jaar 50 assistentschappen.

141540_DSC_4221-M.jpg

Programma Hoogtepunten

 • Cursussen beschikbaar zowel op de campus als online .
 • Het licentieprogramma is beschikbaar op de campus of online met een eerdere Minnesota-licentie, de K-12 ESL-licentieprogramma kan online worden voltooid.
 • 22 procent van de studenten heeft een uiteenlopende Amerikaanse achtergrond en 28 procent is internationale student.
 • Afgestudeerden ontvangen professionele referenties.
 • Het programma op de campus kan worden gebruikt in combinatie met een K-12 ESL-licentie voor de staat Minnesota.
 • Benadrukt aanbod in het onderwijzen van Engels als vreemde taal en K-12 Engels als tweede taallicentie
 • 50 afgestudeerde assistentschappen beschikbaar voor gekwalificeerde kandidaten.
 • Het federaal gesponsorde TEACH Grant-programma biedt tot $ 4.000 per jaar voor studenten die op zoek zijn naar een K-12 ESL-licentie.
 • 1 1 opties aangeboden in samenwerking met partnerinstellingen in Korea.
 • Een afgestudeerd certificaat Engels sprekers in andere talen is ook beschikbaar.

Programma Onderscheidingen

 • Afgestudeerden zijn doorgegaan met lesgeven in de Verenigde Staten en 19 andere landen .
 • De negen faculteiten van het programma hebben de hoogste graden in hun vakgebied en hebben een gecombineerde 100 jaar onderwijservaring.
 • Collegegeld kost minder dan $ 15.000 voor on-campus Minnesota en studenten met wederkerigheid of minder dan $ 17.000 voor online studenten.
 • Gelegenheid om deel te nemen aan een afgestudeerd assistentschap op het Engels op de campus voor academische doeleinden programma of intensief Engels centrum.

aanmeldingsdeadlines

Internationaal buiten de VS. Internationaal binnen de VS.
Vallen

15 mei (op de campus)

1 augustus (online)

1 augustus
Voorjaar

15 september (op de campus)

1 december (online)

1 december
Zomer

15 februari (op de campus)

1 mei (online)

1 mei

Populaire carrières

 • Engels als instructeur van de tweede taal
 • Engels als instructeur vreemde talen
 • Vervolg studie door een Ph.D. programma

Universitaire feiten en statistieken

 • 60 afstudeerprogramma's die leiden tot afstudeercertificaten, master- en doctoraatsgraden
 • Meer dan 200 afgestudeerde assistentschappen toegekend per jaar
 • Afgestudeerde assistenten ontvangen een toelage van $ 9.250 per jaar en collegegeld vergoeding voor maximaal acht afgestudeerde credits per semester.

Vereisten en details

voorwaarden

Het programma Engels onderwijzen als tweede taal (TESL) heeft twee belangrijke voorwaarden:

 • Een inleidende cursus taalkunde
 • Een jaar hogeschool vreemde taalstudie of het equivalent daarvan

Als u aan beide voorwaarden hebt voldaan en al uw aanvraagbestanden compleet zijn, kunt u zonder voorwaarden tot het programma worden toegelaten. Als u niet aan een of beide voorwaarden hebt voldaan, kunt u tot het programma worden toegelaten op voorwaarde dat zo snel mogelijk aan de voorwaarden is voldaan. Nadat aan de voorwaarden is voldaan, zal Graduate Studies je toelating regulariseren door de voorwaarden te verwijderen.

Als je geen introductiecursus taalkunde hebt gevolgd, kun je Engels 361: een inleiding tot taalkunde online volgen in St. Cloud State. Je kunt deze cursus ook volgen aan een andere universiteit en de credits overdragen. Zonder afronding van deze cursus, is het u niet toegestaan om u in te schrijven in Engels 663, 664 of 666, de belangrijkste taalcursussen in het programma, maar kunt u tegelijkertijd andere cursussen in het programma volgen met Engels 361.

Voor de eis in vreemde talen, kunt u aan deze eis voldoen door een jaar, twee semesters of driekwart van een vreemde taal te hebben gevolgd. Houd er rekening mee dat Amerikaanse gebarentaal als een vreemde taal zou gelden. Aan deze eis kan ook als volgt worden voldaan:

 • Twee jaar vreemde taal op de middelbare school kan tellen als één jaar hogeschool vreemde taal, omdat het als gelijkwaardige ervaring wordt beschouwd.
 • Tweetalige, meertalige of internationale studenten kunnen aan deze eis voldoen door een andere moedertaal dan het Engels te vermelden.
 • Degenen die in het buitenland hebben gestudeerd en / of gewerkt, kunnen aan deze eis voldoen door een brief te schrijven waarin hun ervaring met het leren van talen wordt beschreven, als het bewijs dat hun ervaring dan gelijk zou zijn aan één jaar hogeschool vreemde taal.
 • Studenten kunnen ook het equivalent van twee viercursuscursussen van 60 uur volgen via bijles of cursussen voor volwassenen in vreemde talen, inclusief online cursussen, zolang ze in totaal 120 contacturen kunnen leren.

Programma Lengte

Aankomende studenten zullen ervoor kiezen om het Engelse lesgeven als tweede taal (TESL) na te streven als een Master of Art of een Master of Art met een K-12 ESL-licentie.

Uw keuze heeft invloed op de lengte van uw programma en of u het volledige programma online kunt voltooien.

Studenten met een eerdere staatsvergunning voor Minnesota in een ander gebied moeten het cursuswerk voor beide programma's in dezelfde periode kunnen voltooien, maar studenten die een eerste licentie aanvragen, hebben aanvullende vereisten.

Studenten zonder een Minnesota-onderwijslicentie in een ander gebied die een licentie zoeken, moeten 26 studiepunten van cursussen volgen: de meeste zijn cursussen op de campus zonder online equivalenten. Met andere woorden, dergelijke studenten konden de K-12 ESL-licentie niet volledig online voltooien.

Cursussen overdragen

Tenzij er speciale regelingen bestaan, staat Graduate Studies slechts 10 credits toe om over te dragen.

Deze cursussen moeten:

 • Ben afgestudeerde credits.
 • Kom uit een afgestudeerd programma dat is geaccrediteerd door de nationale overheid van het land waar de universiteit is gevestigd.
 • Mag niet hebben geteld voor een eerdere graad.
 • Past in het Engelse onderricht als tweede taal masterprogramma met namen en cursusbeschrijvingen die overeenkomen met de cursussen waarvoor ze worden overgedragen.

Er bestaan nog twee andere regelingen:

 • Studenten die afgestudeerd zijn aan de andere instellingen van de staat Minnesota, kunnen maximaal 15 studiepunten of vijf cursussen met drie studiepunten overdragen. De Minnesota State-universiteiten in Mankato, Moorhead en Winona hebben afgestudeerd cursuswerk in TESL, dus studenten die deze cursussen volgen aan deze instellingen moeten in staat zijn om 15 studiepunten van TESL-gerelateerd cursuswerk van hun oorspronkelijke universiteiten toe te passen aan het TESL-masterprogramma in St. Cloud Staat.
 • Studenten die zijn toegelaten tot afgestudeerde studenten aan de internationale partneruniversiteiten van St. Cloud State met dual degree-programmaovereenkomsten, kunnen maximaal 15 studiepunten of vijf cursussen met drie studiepunten overdragen aan de TESL-master. St. Cloud State heeft een dual degree-overeenkomst met:
  • Woosong University in Daejeon, Zuid-Korea
  • Kyunghee University in Jeonju, Korea
 • Volgens deze overeenkomsten kunnen studenten van partneruniversiteiten de St. Cloud State-master voltooien door 15 extra credits of vijf cursussen en een scriptie van zes credits toe te voegen aan 15 credits of vijf cursussen van TESOL MALL-cursuswerk.

Alle overdrachtscursussen moeten binnen zeven jaar na het behalen van het TESL-diploma van de student zijn voltooid.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At St. Cloud State, an education is about far more than an education. It will be an opportunity to explore ideas, seek out unique perspectives and embrace new challenges – all of which will help you u ... Lees meer

At St. Cloud State, an education is about far more than an education. It will be an opportunity to explore ideas, seek out unique perspectives and embrace new challenges – all of which will help you unleash your true potential. You will make life-long memories on our 100-acre campus along the scenic Mississippi River. Futures that begin here might seem unassuming at first, but like the mighty Mississippi River, they quickly gather strength. Growing. Surging. Until they're seemingly unstoppable. If you're looking for choice, we've got that covered. We have more than 200 undergraduate programs of study and more than 60 graduate programs, holding nearly every available national accreditation. Founded in 1869, St. Cloud State has evolved into a comprehensive university. We're on a mission to unleash ideas, unleash imagination, purpose, and promise. Lees Minder
St. Cloud , Plymouth + 1 Meer Minder