MA in economisch beleid

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Lees meer over hoe BU is het aanpakken van de coronavirus crisis hier

Het Master of Arts in Economic Policy (MAEP) -programma is een intensieve studie van drie semesters die een sterke basis in economie combineert met de managementmethoden die geschikt zijn voor studenten die geïnteresseerd zijn in een loopbaan als beleidsanalisten en besluitvormers in de overheid, non-profitinstellingen, internationaal organisaties en de particuliere sector. De kern van het programma biedt een basis in de economische theorie en de toepassing ervan, kwantitatieve methoden en de basisinstrumenten voor managementanalyse. De MAEP maakt diepgaande specialisatie op twee beleidsterreinen en managementgebieden mogelijk uit cursussen die worden aangeboden in zowel het Department of Economics als de Questrom School of Business van de Boston University. Afhankelijk van de goedkeuring van de afdeling, kunnen maximaal vier-gangencredits worden behaald via een geschikte stageplaats met werkervaring op locatie die relevant is voor economisch onderzoek en beleidsvorming. De MAEP is een door STEM aangewezen opleiding.

Kandidaten voor dit programma moeten een bachelordiploma in economie, economie en wiskunde hebben of verwachten, of een nauw verwante discipline (van een instelling erkend door de Graduate School of Arts & Sciences).

123919_Econ.jpg

Cursus benodigd heden

Kandidaten moeten minimaal 12 semester cursussen voltooien (48 studiepunten). Vereisten in micro- en macro-economische theorie, statistiek en econometrie zijn dezelfde als die voor de MA in Economics.

De MAEP vereist:

 • Vier economische kerncursussen (EC 501, EC 502, EC 507 en EC 508) plus, indien nodig, EC 505

Deze cursussen bieden de analytische en kwantitatieve basisopleiding die nodig is voor het hele programma. Zie de MA-programmabeschrijving voor details.

 • Twee management kerncursussen

Deze cursussen behandelen enkele fundamentele aspecten van managementmethoden, waaronder data-analyse, financiële analyse of boekhoudprincipes.

 • Twee velden, elk bestaande uit twee geschikte cursussen, geselecteerd uit het economische MA-aanbod in de Graduate School of Arts & Sciences (GRS) en het MBA-aanbod in de Questrom School of Business. Mogelijke velden zijn:
  • Economische ontwikkeling
  • Financiën
  • Gezondheid
  • Industrie
  • Internationale handel en financiën
  • Arbeidseconomie
  • afzet
  • Geld- en kapitaalmarkten
  • Openbare economie
  • Milieu-economie
  • Markten en regelgeving
 • Twee extra keuzevakken

De veld- en keuzevakken maken effectief gebruik van de analytische en kwantitatieve vaardigheden van de studenten verworven via de economische kernvakken, en versterken deze training door verdere mogelijkheden te bieden voor de toepassing van wiskundige modellen en kwantitatieve methoden. Alle veld- en keuzevakken leggen de nadruk op kritisch denken en probleemoplossing; sommige van deze cursussen zijn ook bedoeld om de kennis van studenten over kwantitatieve methoden te vergroten; en veel van hen vereisen dat studenten onafhankelijke onderzoeks-, studiebeurs- of veldprojecten ondernemen.

Zie de afdelingsregels en -voorschriften voor exacte programma-eisen.

123925_bg-image.jpg

Afstudeerstages

Onder voorbehoud van academisch advies en goedkeuring door de afdeling, kunnen tot 4-gangen credits worden verdiend via een stage die on-site werkervaring biedt die relevant is voor economisch onderzoek en beleidsvorming.

Taalvereiste

Er is geen vereiste voor vreemde talen voor dit diploma.

Uitgebreid onderzoek

Kandidaten moeten slagen voor een schriftelijk uitgebreid examen dat de algemene kennis van de economische theorie en kwantitatieve methoden test. Van elke masterstudent wordt verwacht dat hij het eerste beschikbare aanbod van het uitgebreide examen aflegt nadat hij of zij de economische kerncursussen heeft voltooid. Dit examen wordt twee keer per jaar aangeboden.

Tijd vereiste

Alle cursussen en examens moeten binnen 3 jaar na de oorspronkelijke registratie aan de Graduate School of Arts & Sciences van Boston University worden afgerond. Internationale studenten kunnen onderworpen zijn aan aanvullende beperkingen die worden opgelegd door de voorwaarden van hun visa, zoals bepaald door het International Students & Scholars Office (ISSO).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Welcome! Arts & Sciences is Boston University’s largest academic division, the heart of a world-class research university. Our faculty in the Graduate School of Arts & Sciences are among the w ... Lees meer

Welcome! Arts & Sciences is Boston University’s largest academic division, the heart of a world-class research university. Our faculty in the Graduate School of Arts & Sciences are among the world’s most respected professors, researchers, and professionals in their disciplines. Our alumni are leading innovation and research and making an impact in their fields. Our campus is Boston, a city vibrant with history, culture, and diversity, and teeming with potential for connections and careers. Lees Minder