MA in diplomatie / vrede, veiligheid en strategische studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Met de MA in Diplomacy and Global Governance en de MA in Peace, Security and Strategic Studies biedt het Vesalius College twee afzonderlijke Engelstalige masterprogramma's die kunnen worden beschouwd als 'tweelingprogramma's': ze hebben een vergelijkbare structuur en een gemeenschappelijke set verplichte vakken in het eerste trimester om op voort te bouwen, maar dan verder uit te bouwen op het onderwerp van de door de student gekozen MA. Beide masterprogramma's kunnen worden gevolgd als een programma van 90 ECTS (12 maanden voor een voltijdstudent) of een programma van 120 ECTS (16 maanden). De 120 ECTS-optie voegt een intensieve stage toe aan het curriculum, naast expertise op het gebied van het tweeledige programma, evenals een reeks modules voor risicoanalyse en crisismanagement.

De MA in Diplomacy and Global Governance biedt studenten en professionals uitgebreide kennis en beleidsgerichte vaardigheden op het snijvlak van diplomatie en mondiaal bestuur. Zowel diplomatie als mondiaal bestuur zijn belangrijke instellingen van de internationale orde; maar het zijn ook de instellingen die in de moderne en soms turbulente wereld permanente veranderingsprocessen ondergaan. Met zijn sterke banden met de beleidsvormende wereld en universitaire / denktankpartners in Brussel, Europa, de VS en Azië in het algemeen, biedt het programma studenten een werkelijk wereldwijde uitwisseling tussen theorie en praktijk. Door belangrijke beoefenaars samen te brengen met wetenschappers uit deze velden, zullen afgestudeerden van dit programma worden uitgerust om inzichten en voordelen van de verschillende perspectieven en benaderingen op dit keerpunt in de geschiedenis van diplomatie en mondiaal bestuur te extraheren.

De MA in Global Peace, Security and Strategic Studies biedt studenten en professionals uitgebreide kennis en beleidsgerichte vaardigheden op het snijvlak van vrede, veiligheid en strategische studies. Het programma stelt studenten die geïnteresseerd zijn in een internationale carrière bij de overheid, internationale organisaties, denktanks of ngo's in staat om een unieke theoretische basis, praktische vaardigheden en contacten op hoog niveau te verwerven. Toonaangevende wetenschappers, denktanks, oprichters van de discipline vredesstudies en senior strategen in veiligheidsstudies (van onder meer de NAVO, de Verenigde Naties, de Koninklijke Militaire Academie van België en het Egmont Instituut) worden samengebracht in de partnerschapskring, adviesraad en faculteit van dit programma om een kritische en evenwichtige uitwisseling tussen de perspectieven mogelijk te maken. Afgestudeerden van dit programma zullen worden uitgerust om de inzichten, voordelen en beperkingen van deze perspectieven en benaderingen van wereldwijde vrede, veiligheid en strategie te extraheren.

Prestigieuze stages

Als onderdeel van dit MA-programma, krijg je de gelegenheid om een op maat gemaakte stage te doen bij een van onze spraakmakende stagepartners, zodat je vanaf de eerste dag betrokken zult zijn bij het diepe einde van de activiteiten van onze partners. Het programma heeft een breed scala aan overeenkomsten met internationale organisaties voor stages in de zomer na de voltooiing van je grote cursussen, waardoor je je full-time op je stage kunt concentreren en niet alleen je scriptie kunt schrijven.

Belangrijkste kenmerken

 • Georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Militaire Academie
 • Sterke link tussen theorie en praktijk
 • De beperkte klasgrootte zorgt voor een hoge interactie en nauwe contacten tussen studenten en met de professoren
 • Stageplaatsing bij internationale organisaties, denktanks en ngo's
 • Intensieve vaardigheidstrainingen en beleidsworkshops, bijvoorbeeld tijdens een Capstone-cursus die studenten blootstelt aan actuele kwesties en uitdagingen van beleidsmakers en praktijkmensen; tijdens verschillende simulaties nemen studenten deel aan (SUNY model EU, Model NATO, Model UN MEDMUN)
 • Sterke band met beleidsmakersscène in Brussel
 • Geaccrediteerd door de Vlaamse Onderwijsautoriteit (NVAO)
 • Ondersteund door de uitgebreide expertise van ons Office for Teaching, Learning and Innovation om geavanceerde gemengde lesmethoden mogelijk te maken.

Structuur en cursussen

Zie de volledige cursuslijst hier voor de MA in Diplomacy and Global Governance en hier voor de MA in Global Peace, Security and Strategic Studies.

Academische kalender

 • 21 september 2020-39 augustus 2021 (90 sp.)
 • 21 september 2020 - 30 januari 2022 (120 sp.)

Toelatingseisen

 • Een eerste bachelordiploma in sociale, economische of politieke wetenschappen, bedrijfskunde, rechten en / of hedendaagse geschiedenis. Als je diploma niet binnen deze disciplines valt, kan relevante werkervaring op deze of aanverwante gebieden in aanmerking komen.
 • TOEFL-score van meer dan 100, of gelijkwaardig bewijs van de Engelse taal (dwz IELTS) als je bachelor niet in het Engels is gegeven.

Inschrijvingsdocumenten

 • Aanvraagformulier
 • Motivatiebrief
 • Officiële transcripties inclusief kopie van bachelordiploma.
 • Aanbevelingsbrief
 • Aanvraagkosten van 50 euro.

onderwijs

 • 90 ECTS: 13.000 euro
 • 120 ECTS: 17.000 euro

Beurzen

 • Academic Excellence Scholarships (AES), met een collegegeldverlaging van maximaal 50%, zijn beschikbaar voor studenten met een GPA van 3,6 / 4 en bewijs van buitenschoolse activiteiten die sociaal engagement van leiderschap aantonen.
 • Studenten die zijn afgestudeerd met een BA van het Vesalius College of een semester of twee hebben voltooid aan het Vesalius College in het kader van hun studie in het buitenland, komen in aanmerking voor een vermindering van collegegeld.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Vesalius College is one of the few higher education institutions in Brussels that offers European-focused Bachelor’s degrees solely taught in the English language. Founded in 1987 by the Vrije Univers ... Lees meer

Vesalius College is one of the few higher education institutions in Brussels that offers European-focused Bachelor’s degrees solely taught in the English language. Founded in 1987 by the Vrije Universiteit Brussel and Boston University, Vesalius College offers American-style education that includes small classes, low student-teacher ratios and participatory classroom experiences. Vesalius College takes full advantage of its location in the Capital of Europe with guest lectures from European policymakers, diplomats, business leaders, journalists and other experts. With a diverse student body drawn from all corners of the globe (50 + nationalities), Vesalius College provides an enriching academic and cultural experience. Lees Minder