MA in design: grafisch ontwerp en art direction

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus heeft betrekking op de geavanceerde exploratie en toepassing van principes van grafisch ontwerp binnen de context van onderzoek en professionele ontwikkeling. Betrokkenheid bij digitale en het maken van technologieën staat centraal bij het ontdekken en benutten van nieuw ontwerpdenken.

Deze cursus is van bijzonder belang voor diegenen die geïnteresseerd zijn in effectieve visuele communicatie en het ontwikkelen van innovatieve concepten en benaderingen in publicatieontwerp, illustratie, motion graphics, huisstijl, fotografie, ontwerp voor digitale media en grafisch ontwerp voor reclame.

Lengte

 • 1 jaar: voltijds
 • 2 jaar: deeltijd

Kenmerken en voordelen

Ontwerpnetwerk

MA Design: Graphic Design en Art Direction, gevestigd in het hart van de School of Art, maakt deel uit van een innovatief ontwerpnetwerk - een gemeenschap van medewerkers en studenten die ontwerpideeën onderzoeken in een discursieve, multidisciplinaire studioomgeving. Kritisch geïnformeerde praktische ontwerpers, de groep werkt experimenteel, geïnspireerd door nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Terwijl ze studeren voor een bepaalde kwalificatie op MA-niveau, ervaren studenten hun onderwerp in de bredere context van de hedendaagse ontwerppraktijk.

Specialistische omgeving

Er zijn speciale ruimtes voor de postdoctorale gemeenschap ontwikkeld om de postdoctorale gemeenschap te laten floreren. Deze ruimtes, om te denken en te oefenen, bevinden zich centraal binnen de School of Art, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot een uitgebreid scala aan workshops waar de combinatie van traditionele en geavanceerde apparatuur een wereld van opwindende mogelijkheden opent.

Carriere vooruitzichten

We cultiveren gemotiveerde, onafhankelijke en creatieve denkers die hun vaardigheden kunnen overdragen naar de creatieve markt, als ondernemende innovators, freelance practitioners en innovatieve teamspelers. Afgestudeerden behalen overwegend posities op graduate-niveau of oefenen als eenmanszaken, ontwerpatelierartiesten, exposerende kunstenaars, museumconservatoren, archivarissen, onderzoekers, academici, community practitioners, gespecialiseerde technici en filmmakers op nationaal en internationaal niveau.

Toelatingseisen

Je hebt een minimum van 2.2 undergraduate UK honours degree of internationaal equivalent of een diploma-equivalent postgraduate diploma of een professionele kwalificatie. Als alternatief kun je worden toegelaten als je passende kennis en vaardigheden kunt aantonen volgens de graad van honours degree. Bovendien moet u ook een digitale portfolio indienen.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

cursus details

De MA Design: Graphic Design en Art Direction bestaat uit vier units met in totaal 180 credits.

Het programma is ontworpen om u te helpen acclimatiseren voor de uitdagingen van onderzoek en praktijk op MA-niveau, zodat u een duidelijke richting voor uw postdoctorale ontwerpstudie kunt identificeren en beschrijven.

Je zult worden aangemoedigd om ontwerpvoorstellen te ontwikkelen die belangrijke ontwerpkwesties omvatten en complexiteit en ambitie hebben, waarbij je de relatieve contextuele factoren ten volle in overweging neemt.

Je wordt ook aangemoedigd en ondersteund om je ervaring in de professionele sfeer te vergroten, hetzij door een praktisch project, onderzoekscontext, uitwisseling, werkervaring of andere onderhandelde professionele set van interacties met een externe partner, groepen studenten en de creatieve industrie.

Tegen het einde van het programma zul je een groot project ondernemen om je eerdere onderzoek en praktijk samen te brengen in volledig gerealiseerde collecties, stukken, voorstellen, bedrijfsplannen of tentoonstellingen - ongeacht de middelen die geschikt zijn voor het werk. Je hebt ook een strategie ontwikkeld voor de voortzetting van je praktijk, gelokaliseerd en gecontextualiseerd naar het beroep of de discipline.

Jaar 1

De MA Design: Graphic Design en Art Direction bestaat uit vier units met in totaal 180 credits.

Core Units

Professionele platforms

Deze eenheid breidt je ervaring uit naar de professionele sfeer, hetzij door een praktisch project, onderzoekscontext, uitwisseling, werkervaring of andere onderhandelde professionele set van interacties met een externe partner, groepen studenten en creatieve industrie. Projecten en stages vinden plaats in een vast netwerk van kunst-, ontwerp- en mediaorganisaties in de regio, maar kunnen ook worden georganiseerd door individuele studenten op basis van vergelijkbare kaders voor professionele ontwikkeling en ervaring. De PDP vindt ook plaats in deze eenheid.

Ontwerp Praktijk 1: Synthese van de intentiemethode

Het eerste deel van deze unit is bedoeld om je te acclimatiseren voor de uitdagingen van onderzoek en praktijk op MA-niveau, zodat je een duidelijke richting voor je postdoctorale ontwerpstudie kunt identificeren en beschrijven. De tweede betreft het ontwikkelen van uw individuele ontwerpvoorstellen, het ontwikkelen van een platform voor uw ontwerppraktijk 2.

Design Practice 2 (grafisch ontwerp en art direction)

Deze unit houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van een oeuvre die uw individuele creatieve ambitie binnen Graphic Design en Art Direction realiseert. Het werk zal het onderzoek en de ontwikkeling samenvoegen dat tijdens vorige eenheden is ondernomen. U wordt aangemoedigd om samen te werken met collega's, externe partners en virtuele gemeenschappen en uw werk bloot te stellen aan kritische beoordelingen.

Waarschijnlijk optionele eenheden

Commerciële aspecten van ontwerp

Deze eenheid omvat onderwerpen zoals marktonderzoek en serviceontwerp; consumentengedrag - behoeften en attitudes; verspreiding van innovatie; commerciële aspecten van productontwerp, waaronder het op de markt brengen van het product, bijvoorbeeld productie- en distributiekanalen, kosten en prijzen, en reclame en promotie.

Bestreden gebieden

Deze eenheid zal ingaan op de betwiste aard van de conceptuele en materiële territoria waarop menselijke identiteiten en culturen worden ontwikkeld.

Digitale Futures

Deze eenheid biedt studenten een gerichte mogelijkheid om hun praktijk uit te breiden en te verbeteren door digitale inhoud op te nemen in een bredere onderzoeksgemeenschap.

Gezondheid

Deze eenheid richt zich op volksgezondheid en welzijn met de nadruk op ongelijkheden; preventie; Promotie en bescherming. Door voort te bouwen op de sterke erfenis van kunst / design in klinische omgevingen, zal deze eenheid uw begrip van theorie en praktijk in de opkomende volksgezondheidsagenda uitbreiden en door real-life onderzoeksmogelijkheden verkennen van individuele praktijk in verschillende contexten: bijvoorbeeld mentaal gezondheid, langdurige aandoeningen, gezond ouder worden en proactief welzijn.

Het museum en de stad - De stad als een museum

De eenheid onderzoekt de relatie tussen het museum en de stad en de stad als museum. De aandacht verschuift tussen theoretische en historische modellen en maakt gebruik van specifieke locaties en instellingen in de stad.

Negotiated Study

Deze unit biedt je een individuele gerichte mogelijkheid om je praktijk uit te breiden en te verbeteren door een zelfonderhandelde studie op te nemen. Hiermee kunnen studenten:

 • Ideeën en voorstellen uit de praktijk 1 uitbreiden
 • Faciliteer een dieper niveau van leren in een bepaalde workshop of vakgebied, of conceptueel paradigma
 • Voer een extern project of wedstrijdopdracht uit die geschikt is voor uw praktijk.

Onderzoeks- en financieringsvoorstellen schrijven

Een inleiding tot het schrijven van voorstellen aan financieringsinstanties zoals de Arts and Humanities Research Council (AHRC) en Arts Council England (ACE). Deze eenheid behandelt onderwerpen als: het genereren van financierbare ideeën; het ontwikkelen van kritische en conceptuele kaders; geloofwaardige methoden en benaderingen vaststellen; bewustzijn van de parameters van het North West Consortium Doctoral Training Partnership, AHRC en ACE; het belang van samenwerking; werken in groepen, publieke betrokkenheid en impact; ideeën presenteren aan de groep, geïnformeerde kritiek geven en ontvangen; het ontwikkelen van een effectieve schrijfstijl; voorstellen structureren en schrijven op lengte; het opstellen van een budget en het belang van kosteneffectiviteit en matchfinanciering; tijdsbeheer; bekendheid met Je-S.

Afbeeldingen en archieven

Deze unit onderzoekt theoretische, kritische en praktische perspectieven op kunst, fotografie en het archief.

Beoordeling wegingen en contacturen

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Voltijds: 25% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 75% onafhankelijk onderzoek
 • Parttime: 25% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 75% onafhankelijk onderzoek

Beoordeling

 • Voltijds: 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek
 • Parttime: 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek

Manchester School of Art

Onze School of Art is de op een na oudste ontwerpschool in Groot-Brittannië en biedt cursussen aan die zijn ontworpen om aan de behoeften van de gespecialiseerde industrie te voldoen en studenten de tools te geven voor hun gekozen carrière.

Net als de stad Manchester is de school er trots op creatief, onconventioneel en professioneel te zijn, en biedt een breed scala aan niet-gegradueerde architectuur, kunst, design, media en theater in een unieke creatieve omgeving die creatieve samenwerking in de verschillende disciplines aanmoedigt.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijds tarief: £ 1542 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
 • Britse en EU-studenten: deeltijd: £ 1542 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 2750 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
 • Niet-EU internationale studenten en Channel Island-studenten: deeltijdtarief: £ 2750 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

Studenten volgen een geïndividualiseerd studieprogramma in relatie tot hun praktijkbelangen. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de ontwikkeling van deze persoonlijke werkwijzen en variëren afhankelijk van het materiaal dat nodig is om ideeën te realiseren. Er kunnen ook enkele reiskosten zijn verbonden aan het nastreven van persoonlijke onderzoekslijnen. Studenten zijn niet verplicht om vanuit het niets een werkende toolbox te bouwen, of een camera mee te nemen of een laptop te kopen. De materiaalkosten kunnen variëren van duur glasblazen tot kosteloos digitaal programmeren, dit is afhankelijk van de individuele praktijk.

Plaatsingskosten

De unit voor professionele platforms vereist mogelijk enkele reis- / verblijfkosten als de student ervoor kiest om een plaatsing te volgen waarvoor reizen vereist is.

Professionele kosten

Er zijn geen extra professionele lidmaatschapskosten vereist voor de volledige kwalificatie.

Andere kosten

Sommige studenten geven er de voorkeur aan om hun schriftelijk beoordelingsmateriaal af te drukken en te binden en kosten tot £ 100. Veel studenten kiezen ervoor om schriftelijk werk in te dienen en sommige portfolio werken elektronisch zonder kosten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder