MA in de filosofie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De MA-cursus aangeboden door het Instituut voor Wijsbegeerte aan de Faculteit der Geesteswetenschappen is een tweejarig, voltijds programma dat vier semesters omvat. Studenten moeten enige filosofische achtergrond hebben - minimaal 30 studiepunten als onderdeel van hun BA-studies. Studenten krijgen de gelegenheid om hun studie- en onderzoeksprogramma op te stellen onder toezicht van een promotor van hun studie (in de meeste gevallen anders dan hun scriptiebegeleider). Het doel van deze opstelling is om flexibiliteit te bieden en tegelijkertijd begeleiding te bieden zodat studenten een grondige dekking en een degelijke basis krijgen in de belangrijkste gebieden van de filosofie. Tegelijkertijd moeten studenten onderzoek verrichten op sommige gebieden van de geschiedenis van de filosofie of op een bepaald gebied van de systematische filosofie. Deze studies hebben geleid tot het MA-scriptieproject.

Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die hun kennis van filosofie willen verdiepen en van plan zijn een academische carrière na te streven of van plan zijn te werken als experts van de geesteswetenschappen, met een nadruk op filosofie, op plaatsen van werkgelegenheid zoals uitgeverijen, culturele centra, internationale bedrijven, ambtenaren of niet-gouvernementele organisaties.

De cursus stelt studenten in staat om een onderzoeksprogramma in de filosofie uit te voeren en hen voor te bereiden op doctoraatsstudies.

De leraren van het programma hebben aanzienlijke internationale ervaring. Ze hebben gestudeerd en / of gewerkt in onderzoeksprojecten in het buitenland. De verschillende afdelingen van het Instituut voor Wijsbegeerte hebben academische samenwerking en uitwisselingsprogramma's met verschillende Europese universiteiten en onderzoekscentra. Het heeft een Erasmus-partnerschap met de Universiteit van Pittsburgh, Tel Aviv en met verschillende grote Europese universiteiten

specialisaties

In plaats van tracks van specialisaties is het programma in de filosofie op een flexibele manier georganiseerd, zodat studenten hun studie kunnen plannen onder begeleiding van hun begeleider van studies. Studenten moeten een centraal punt in hun studie en onderzoek kiezen en 48 studiepunten verdienen in de geschiedenis van de filosofie of in de systematische filosofie.

Kracht van het programma

Filosofie is een van de drie belangrijkste vakgebieden in de kunst- en geesteswetenschappen - naast archeologie en taalkunde - waar Eötvös Loránd University in de QS-lijsten staat (150-200). Een belangrijk kenmerk van studies in de filosofie aan de Eötvös Loránd University van Eötvös Loránd University is het evenwicht tussen de geschiedenis van de filosofie en de systematische aspecten van het vakgebied. Op deze manier zijn onze studenten niet alleen goed op de hoogte van de details van de ontwikkeling van de westerse traditie, maar leren ze ook de verbindingen te waarderen tussen de discussies en kwesties van de discipline op dit moment, en de historische motivaties van deze discussies die hen inzicht geven in hoe deze kwesties werden gearticuleerd en aangepakt door de eeuwen heen.

Carrièremogelijkheden

Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die hun kennis van filosofie willen verdiepen en van plan zijn een academische carrière na te streven of van plan zijn te werken als experts van de geesteswetenschappen, met een nadruk op filosofie, op plaatsen van werkgelegenheid zoals uitgeverijen, culturele centra, internationale bedrijven, ambtenaren of niet-gouvernementele organisaties.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Er zijn twee manieren waarop aanvragers aan toelatingseisen kunnen voldoen, 1 of 2:

 1. Volledige credit erkenning van graad. De aanvrager heeft een universitaire bachelor in Liberals Arts.
 2. Gespecificeerde kredietwaardigheid. Aanvragers met een andere universitaire bachelor's degree komen in aanmerking voor deelname aan het programma als ze ten minste 30 studiepunten (of gelijkwaardig) kunnen tonen, werk dat de volgende gebieden omvat: filosofie, esthetiek en ethiek.

Voor optie-punt 2 wordt een transcriptie van de bacheloropleiding van de aanvrager en cursusbeschrijvingen voor de 30 studiepunten gevraagd.

De onderwijs- en uitkomstvereisten worden bepaald door het ministerie van menselijke capaciteiten, Verordening nr. 18/2016. (VIII.5). Details van de aanvraag en het toelatingsproces worden bepaald door de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten
 • Aanbevolen Engels - (C1)

Afhankelijk van zijn (academische) profiel, kan de aanvrager voorbereidende cursussen worden aangeboden als dit niveau van bekwaamheid nog niet is bereikt.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Middelbare school diploma
  Notariële kopie alleen op aanvraag
 • Bachelor-niveau
  Een officieel exemplaar van je afgeronde bacheloropleiding
 • Transcript of records
 • CV
 • Motivatiebrief (maximaal 500 woorden)
 • opstel
  5-15 pagina's in totaal. Dit kan een essay of delen daarvan zijn; als alternatief een proefschrifthoofdstuk of delen daarvan. Geef minimaal 5 en maximaal 15 pagina's op (met één spatie).
 • Onderzoekswerkplan
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
  Gescand, in kleur, moeten alle persoonlijke gegevens en de vervaldatum worden getoond. Het paspoort moet geldig zijn.
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Kopie van de entree examen overdracht
 • Taal certificaat
  Officieel testresultaat of certificaat moet worden verstrekt; zie opleidingsspecifieke vaardigheidseisen
 • Overig: een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de archieven als de taal van het origineel niet Engels is.
Optionele documenten voor opnames
 • Curriculum Vitae in het Engels
  In MS Word-formaat met één foto in lage resolutie
 • Onderzoeksvoorstel
  Neem contact op met de coördinerende afdeling voor meer informatie
 • Referentie brief
  Wordt ook "aanbevelingsbrief" genoemd. Van een voormalige instructeur en / of werkgever. Er kunnen maximaal 2 aanbevelingsbrieven worden ingediend.
 • Autorisatiebrief
  Als de aanvrager tijdens het aanvraagproces gebruik maakt van de diensten van een niet-gecontracteerde derde, moet een machtigingsbrief worden ondertekend. Aanvragen worden niet zonder verwerkt.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Aanvragen worden alleen in behandeling genomen als de aanvraagkosten (150 EUR; niet-restitueerbaar) zijn overgemaakt naar de bankrekening van de faculteit.

De resultaten en de officiële beslissing worden bekendgemaakt in het aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder