MA in creatief schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De graad in creatief schrijven is bedoeld voor ambitieuze, toegewijde schrijvers die hun schrijfpraktijk willen verbeteren en ontwikkelen en hun creatieve, kritische en professionele schrijfvaardigheden willen ontwikkelen ter voorbereiding op een carrière in de creatieve industrie. Roehampton was een van de eerste universiteiten in Londen die een MA in creatief schrijven aanbood toen het in 2005 werd gelanceerd en het blijft toegewijd aan het bieden van een innovatief, uniek curriculum, gegeven door toonaangevende academische medewerkers en internationaal gerenommeerde schrijvers.

Je zult drie hoofdvormen van schrijven over deze MA Creative Writing kunnen ontdekken: Fiction, Poetry en Fiction for Young Readers. Je past je diploma aan door modules te selecteren die aansluiten bij je interesses, met opties zoals het korte verhaal, de roman, tekst en alternatieve poëzie, visuele verhalen en fictie voor jonge volwassenen.

Of je al eerder creatief schrijven hebt gestudeerd of een heel andere achtergrond hebt, als je na een pauze terugkeert naar het onderwijs of direct vanaf een bachelordiploma verdergaat, wordt je ondersteund om je persoonlijke schrijfstijl te ontwikkelen. In dit programma zul je ontdekken hoe je schrijven effectiever kunt maken, slechte gewoonten kunt doorbreken en leren hoe je je werk professioneel kunt beoordelen. Je studeert af met de vaardigheden die vereist zijn voor professionele praktijk in de creatieve schrijfindustrie en met een goed begrip van de benodigde marketingvaardigheden.

We zullen je voorbereiden op je carrière na je afstuderen, of het nu is als een gepubliceerde schrijver, werkzaam in de professionele kunstsector of doorlopend in de academische wereld. We nodigen regelmatig schrijvers, waaronder eerder Emma Donoghue en Kazuo Ishiguru, evenals sprekers uit verschillende sectoren van de creatieve industrie, uit om gastcolleges en workshops te geven. U wordt aangemoedigd om optimaal te profiteren van de connecties van Roehampton met de literaire wereld door evenementen zoals netwerkavonden waar u professionele contacten kunt leggen met uitgenodigde uitgevers en agenten. Je krijgt ook de gelegenheid om lezingen van je werk op soirees te geven en deel te nemen aan lokale literaire festivals zoals Wimbledon Bookfest en Barnes Children's Literature Festival.

Inhoud

Welke modules u ook kiest, u zult verschillende sociale, culturele en politieke functies bekleden, waaronder schrijven door BME- en LGBTQ-auteurs, op basis van de sterke punten van ons diverse onderwijzend personeel. De combinatie van traditie en innovatie in het programma biedt u voldoende mogelijkheden om uw schrijfmethoden te consolideren en uit te breiden.

Naast modules voor creatief schrijven, neem je ook de module Archives, waarmee je praktische, praktische onderzoekservaring krijgt waarmee je de collecties van de universiteitsbibliotheek volledig kunt verkennen. Je hebt ook opties om modules van andere masterprogramma's op de afdeling te volgen, zoals de Creative Arts in the Community-module, die gedeeltelijk wordt gegeven aan Battersea Arts Centre, en een module van ons Publishing MA-programma. Als onderdeel van je opleiding kun je literaire lezingen en evenementen bijwonen en deelnemen aan excursies om je ervaring te verrijken. Je wordt ook uitgenodigd om sessies bij te wonen waar je leert hoe je de kost kunt verdienen als schrijver, je marketingvaardigheden kunt ontwikkelen en de financiële, juridische en regelgevende aspecten van schrijven kunt overwegen.

modules

Verplichte modules

 • Creatieve contexten
 • MA Dissertatie
 • archief

Optionele modules

 • Fictie: korte verhalen
 • Fictie: Nieuw
 • Fictie voor jonge lezers: visuele verhalen
 • Fictie voor jonge lezers: verhalen voor jonge volwassenen
 • Poëzie: Lyric
 • Poëzie: alternatieve praktijk
 • Creatieve kunsten in de gemeenschap
 • Contexten publiceren

Verplichte en vereiste modules

Verplichte en / of vereiste modules kunnen veranderen wanneer we programma's beoordelen en bijwerken. Hierboven staat een lijst met modules die dit academiejaar worden aangeboden.

Optionele modules

Optionele modules, indien aangeboden als onderdeel van een programma, kunnen van jaar tot jaar variëren en zijn onderworpen aan levensvatbaarheid.

Carrièremogelijkheden

Carrières zoals journalistiek, copywriting en kunstmanagement zijn mogelijk bij afronding van deze cursus.

'Mijn docenten geven er echt om dat we allemaal slagen in onze gekozen carrière. Ze moedigen me aan om mezelf te pushen en te experimenteren met mijn schrijven, wat me ook helpt me voor te bereiden op een carrière in het publiceren '.
Samantha Jo Gale, MA Creatief schrijven

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Lees meer

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Lees Minder