MA in creatief schrijven

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De MA in Creative Writing is een uniek inspirerend programma dat geïntegreerde training biedt in het schrijven van literaire en mediatekst.

Deze cursus wordt gegeven door ervaren schrijvers met het hoofdprofiel en biedt les in een reeks genres, waaronder fictie, korte verhalen, poëzie, drama, scenarioschrijven en creatieve non-fictie.

Je studies zullen aansluiten op de unieke literaire cultuur van Wales, de thuisbasis van een van de oudste bardische tradities in Europa.

Waarom creatief schrijven bij Swansea?

Als onderdeel van een levendige Swansea-gemeenschap van schrijvers en kunstenaars, krijg je de kans om persoonlijke banden te smeden met National Theatre Wales en open-mic evenementen op locaties zoals het Dylan Thomas Centre en Howl. Er is ook ruimte voor werkervaring met lokale uitgevers.

Het College of Arts and Humanities is gebaseerd op onze energieke Singleton Park-campus, in een park met uitzicht op Swansea Bay.

Ontworpen om individuele en collaboratieve onderzoeksactiviteiten van internationale standaard te promoten, biedt het Graduate Center een ondersteunende omgeving voor postdoctoraal onderzoek en onderwezen masterstudies.

Het biedt postdoctorale training om de academische en professionele ontwikkeling te verbeteren en faciliteert seminarprogramma's, workshops en internationale conferenties.

Uw creatieve schrijfervaring

Je bestudeert een vast aantal optionele modules met 20 studiepunten, voordat je een creatief proefschrift van 60 studiepunten uitvoert in het tweede deel van de cursus.

Gevarieerde modules omvatten lange fictie, het schrijven van radiodrama, scenarioschrijven, James Joyce en literaire theorie, wereldwijde media en vergelijkende journalistiek.

Drama schrijven is een bijzondere leerkracht en bevat het relatief nieuwe en onontgonnen gebied van Dramaturgie.

Je hebt de kans om te schrijven voor het online tijdschrift The Swansea Review, het door studenten gerunde online tijdschrift The Siren en de studentenkrant The Waterfront.

Op de jaarlijkse Writers 'Day in het Dylan Thomas Centre kunt u redacteuren, agenten, uitgevers en schrijvers ontmoeten om de fijnere details van de publicatie en het ambacht te bespreken.

U zult ook profiteren van gastbezoeken door figuren uit de wereld van kunst en uitgeverijen en gratis lidmaatschap van Literature Wales, het nationale bureau voor literatuurpromotie.

Creatief schrijven kansen op werk

Naast het aanzienlijk verbeteren van uw schrijfvaardigheden, moet u ook mondelinge communicatieve vaardigheden ontwikkelen door uw ideeën in verschillende indelingen te leren presenteren.

Afgestudeerden van deze cursus komen terecht in een reeks creatieve industrieën, waaronder publiceren, uitzenden, marketing en reclame.

Toelatingseisen

  • De typische toelatingseis is een eerste graad in een relevante discipline, normaal een 2: 2 met een minimum van 55% in het algemeen, en een korte portfolio van schrijven. Van buitenlandse studenten wordt een IELTS-score van 6.5 verwacht.

Carrière en inzetbaarheid

Carrière en inzetbaarheid Swansea Employability Academy (SEA) ondersteunt u in elke fase van uw carrière en helpt u een mooie toekomst op te bouwen.

Onze loopbaanbegeleidingsdiensten omvatten:

  • Inzetbaarheidsworkshops, werkgeversgesprekken, evenementen op maat en carrièrebeurzen.
  • Individueel advies en begeleiding door professioneel gekwalificeerde loopbaanadviseurs.
  • Hulp bij het vinden van banen, stages, stages en vrijwilligerswerkmogelijkheden.
  • Toegang tot informatiebronnen over een breed scala van onderwerpen over loopbaanbeheer.
  • Financiering ter ondersteuning van stagemogelijkheden en Student Society / Club-evenementen.

We bieden ook hulp en advies voor Swansea University Alumni tot twee jaar nadat je bent afgestudeerd.

1225-DJI_0003Swansea University","author_url":"","source":""}" />

Swansea University werd voor de tweede keer in vijf jaar uitgeroepen tot Universiteit van het Jaar in de Whatuni Student Choice Awards 2019. De universiteit van Swansea University werd niet alleen gekroond tot Universiteit van het Jaar, maar nam ook de eerste plaats in de categorie Internationaal in en plaatste de top drie in de categorieën Postdoctoraal en Cursus en Docenten. De Whatuni Student Choice Awards worden volledig door studenten gestemd, met meer dan 41.000 beoordelingen en commentaren afkomstig van meer dan 160 Britse instellingen.

In de prestigieuze Guardian University Guide 2021 staan we op de 24e plaats in het VK en hebben we voor de tweede keer in drie jaar de titel van Welsh University of the Year gewonnen, waarmee we onze positie als toonaangevende instelling voor hoger onderwijs in Wales hebben bevestigd.

We plaatsen onze studenten in het hart van alles. Als gevolg hiervan hebben we een gouden beoordeling, de hoogst mogelijke beoordeling, behaald in het nationale Teaching Excellence and Student Outcomes Framework (TEF) en staan we op de 6e plaats in het VK voor studenttevredenheid in de National Student Survey voor 2020.

Onze prachtige campussen aan het water maken ons een aantrekkelijke locatie voor studenten en personeel van over de hele wereld, en onze multiculturele gemeenschap biedt een wereldwijd perspectief, waardoor degenen die zich bij ons voegen vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen die hen op een succesvolle en verrijkende carrière zetten.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Lees meer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Lees Minder