MA in creatief schrijven

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De MA in Creative Writing is een uniek inspirerend programma dat geïntegreerde training biedt in het schrijven van literaire en mediatekst.

Deze cursus wordt gegeven door ervaren schrijvers met een groot profiel en geeft les in verschillende genres, waaronder fictie, kort verhaal, poëzie, drama, scenarioschrijven en creatieve non-fictie.

Je studies zullen aansluiten op de unieke literaire cultuur van Wales, de thuisbasis van een van de oudste bardische tradities in Europa.

Waarom creatief schrijven bij Swansea?

Als onderdeel van een levendige Swansea-gemeenschap van schrijvers en kunstenaars, krijg je de kans om persoonlijke banden te smeden met National Theatre Wales en open-mic evenementen op locaties zoals het Dylan Thomas Centre en Howl. Er is ook ruimte voor werkervaring met lokale uitgevers.

Het College of Arts and Humanities is gebaseerd op onze energieke Singleton Park-campus, in een park met uitzicht op Swansea Bay.

Ontworpen om individuele en collaboratieve onderzoeksactiviteiten van internationale standaard te promoten, biedt het Graduate Center een ondersteunende omgeving voor postdoctoraal onderzoek en onderwezen masterstudies.

Het biedt postdoctorale training om de academische en professionele ontwikkeling te verbeteren en faciliteert seminarprogramma's, workshops en internationale conferenties.

Uw creatieve schrijfervaring

Je bestudeert een vast aantal optionele modules met 20 studiepunten, voordat je een creatief proefschrift van 60 studiepunten uitvoert in het tweede deel van de cursus.

Gevarieerde modules omvatten lange fictie, het schrijven van radiodrama, scenarioschrijven, James Joyce en literaire theorie, wereldwijde media en vergelijkende journalistiek.

Drama schrijven is een bijzondere leerkracht en bevat het relatief nieuwe en onontgonnen gebied van Dramaturgie.

Je hebt de kans om te schrijven voor het online tijdschrift The Swansea Review, het door studenten gerunde online tijdschrift The Siren en de studentenkrant The Waterfront.

Op de jaarlijkse Writers 'Day in het Dylan Thomas Centre kunt u redacteuren, agenten, uitgevers en schrijvers ontmoeten om de fijnere details van de publicatie en het ambacht te bespreken.

U zult ook profiteren van gastbezoeken door figuren uit de wereld van kunst en uitgeverijen en gratis lidmaatschap van Literature Wales, het nationale bureau voor literatuurpromotie.

Creatief schrijven kansen op werk

Naast het aanzienlijk verbeteren van uw schrijfvaardigheden, moet u ook mondelinge communicatieve vaardigheden ontwikkelen door uw ideeën in verschillende indelingen te leren presenteren.

Afgestudeerden van deze cursus komen terecht in een reeks creatieve industrieën, waaronder publiceren, uitzenden, marketing en reclame.

Toelatingseisen

De typische toelatingseis is een eerste graad in een relevante discipline, normaal een 2: 2 met een minimum van 55% in het algemeen, en een korte portfolio van schrijven. Van buitenlandse studenten wordt een IELTS-score van 6.5 verwacht.

Carrière en inzetbaarheid

Carrière en inzetbaarheid Swansea Employability Academy (SEA) ondersteunt u in elke fase van uw carrière en helpt u een mooie toekomst op te bouwen.

Onze loopbaanbegeleidingsdiensten omvatten:

  • Inzetbaarheidsworkshops, werkgeversgesprekken, evenementen op maat en carrièrebeurzen.
  • Individueel advies en begeleiding door professioneel gekwalificeerde loopbaanadviseurs.
  • Hulp bij het vinden van banen, stages, stages en vrijwilligerswerkmogelijkheden.
  • Toegang tot informatiebronnen over een breed scala van onderwerpen over loopbaanbeheer.
  • Financiering ter ondersteuning van stagemogelijkheden en Student Society / Club-evenementen.

We bieden ook hulp en advies voor Swansea University Alumni tot twee jaar nadat je bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Lees meer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Lees Minder
Swansea , Dubai + 1 Meer Minder