MA in beeldende kunst administratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma

Het MA-programma in Visual Arts Administration, opgericht in 1971, was het eerste in het land dat zich specifiek richtte op managementcarrières in de beeldende kunst, in zowel traditionele als alternatieve contexten. Rekening houdend met de culturele en economische impact van de beeldende kunst, nationaal en internationaal, evenals de uitdagingen waarmee de kunst vandaag wordt geconfronteerd, bereidt het programma studenten voor om leiders te worden in een breed scala aan kunstorganisaties.

Het Visual Arts Administration MA-programma richt zich op de hele kunstecologie, inclusief de culturele omgeving waarin kunst- en kunstorganisaties actief zijn; de rol van de kunstenaar in de samenleving; hoe illustraties worden gedocumenteerd, gepresenteerd en geïnterpreteerd; de structuur en het management van organisaties die kunstwerken weergeven - zowel non-profit als for-profit; en de rol van kunsttheoretici, critici, curatoren en verzamelaars.

Het programmacurriculum houdt ook rekening met de manier waarop onderwijs in kunstorganisaties kennis uitbreidt en publiek opbouwt, de toenemende rol van kunst in stedelijke ontwikkeling en openbare ruimtes, en nieuwe benaderingen en hulpmiddelen om toegang en participatie te stimuleren. Er wordt een sterke nadruk gelegd op het verwerven van de theoretische en praktische hulpmiddelen voor fondsenwerving, financieel beheer, marketing en kennis van nieuwe media en technologie in de beeldende kunst. Hoewel het programma primair gericht is op het non-profitsegment van het veld, biedt het ook een sterke winstconcentratie.

De nadruk wordt gelegd op samenwerking in het veld van de beeldende kunst. Het programma maakt gebruik van zijn positie in New York City om gebruik te maken van de verscheidenheid aan kunstorganisaties en professionals die beschikbaar zijn via casestudies, focusgroepen, bezoeken ter plaatse en voorbeelden van theorie die in de praktijk worden toegepast. Door gebruik te maken van de uitgebreide stagecomponent en alumninetwerken van het programma hebben studenten toegang tot een breed scala aan individuen en organisaties in het veld en wordt hun kennis van de complexiteit van dit uitdagende gebied vergroot.

Sinds het begin heeft het programma een uitgebreid en geïntegreerd internationaal perspectief. Het curriculum bevordert een mondiaal perspectief in cursuslezingen en discussies en via verschillende studies in het buitenland. In Londen analyseren studenten bijvoorbeeld de tentoonstelling en weergave van kunst in de materiële cultuur door middel van een dynamisch curriculum dat sessies in de klas en sitebezoeken combineert. In Nederland en Berlijn vergelijken en vergelijken studenten Performing Arts Administration en Visual Arts Administration het management van culturele instellingen in de VS en Europa, met de nadruk op cultureel beleid, culturele diplomatie, financieringsmechanismen, globalisme en mobiliteit, en culturele identiteit en diversiteit. .

Leerresultaten van studenten

Na voltooiing van ons programma zullen onze studenten:

 • Blijk geven van inzicht in het creatieve proces, hoe kunst en kunstenaars functioneren in de samenleving.
 • Analyseer de economische, politieke en sociale omgeving waarin kunstenaars en kunstorganisaties opereren, inclusief juridische, ethische en beleidskwesties.
 • Identificeer en evalueer hoe illustraties worden geïnterpreteerd, gepresenteerd, gedocumenteerd en gearchiveerd.
 • Kritiek en vergelijk de structuur, activiteiten en het beheer van organisaties die kunstwerken op verschillende schalen presenteren of produceren.
 • Overzicht strategieën voor marketing, publieksontwikkeling, bereik en gemeenschapsontwikkeling in de kunst.
 • Verkrijg zakelijke vaardigheden op het gebied van boekhouding, financiën, organisatietheorie en management, evenals kunstgerelateerde media en technologie.
 • Ontwikkel een uitgebreid en inclusief wereldbeeld van het veld dat verschillende mondiale perspectieven, identiteiten, zorgen en doelen waardeert.

Het curriculum

51 punten van cursussen zijn vereist voor het afstuderen. De volgorde van de cursussen wordt bepaald door advies en afgestemd op de behoeften van elke individuele student. Cursussen worden wisselend aangeboden zodat deeltijdstudenten het programma in drie jaar kunnen afronden.

Studenten volgen instapcursussen aan de NYU Leonard N. Stern School of Business en de Robert F. Wagner Graduate School of Public Service en volgen ten minste 3 stageplaatsen bij verschillende sponsoren, waaronder galeries, musea en andere kunsten organisaties.

Naast zakelijke en stage-eisen, moeten studenten in beide delen van het programma een substantiële, goed onderzochte masterproef voltooien. Onderzoek richt zich op een specifieke interesse of kwestie op het gebied van de administratie van beeldende kunst; dit is een reeks van twee semesters die begint met een interactief seminarie. Studenten voltooien de scriptie tijdens hun laatste semester in het programma.

Het programma schrijft maximaal 35 studenten per academisch jaar in (ongeveer 1/2 van dit aantal kiest de for-profitconcentratie).

 • Toegang is alleen voor het herfstsemester.
 • Studenten kunnen voltijds of deeltijds deelnemen aan het programma.
 • Twee jaar zijn vereist voor de voltooiing van het voltijdprogramma, meestal met inbegrip van een zomer.
 • De meeste studenten werken al op het gebied van kunst of kunst.

Alumni Administratie Beeldende Kunst

Het MA-programma van de Alumni Council of the Visual Arts Administration is actief geïnteresseerd in de carrière van zijn afgestudeerden. Het is een groep bestaande uit bijna dertig mentoren die in het veld werken en een speciale interesse hebben in het plaatsen van studenten en afgestudeerden in stages, het geven van voorkennis door middel van informatiesessies en counseling, en het helpen van iedereen die hun expertise zoekt om de banen te vinden waar ze zijn kan slagen.

De raad bereikt deze doelen door middel van educatieve, professionele en sociale programma's en evenementen met prijzen, beurzen, begeleiding en begeleiding van studenten en afgestudeerden van het programma.

De Alumni Council wil de status en zichtbaarheid van het Programma en zijn studenten en alumni bevorderen en bevorderen en het gebied van beeldende kunstadministratie bevorderen. We moedigen al onze alumni, zowel hier als in het buitenland, aan om contact te houden, betrokken te blijven bij onze lopende activiteiten en nieuwe manieren te bieden om onze voortdurende inspanningen te ondersteunen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change.

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change. Lees Minder