MA in bedrijfscommunicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bedrijfscommunicatie is een allesomvattende term die verwijst naar bedrijven, overheidsinstanties en organisaties zonder winstoogmerk (niet-gouvernementele organisaties) en vervangt in toenemende mate de termen public relations en public affairs in de communicatie-industrie.

De faculteit Media en Communicatie heeft uitgebreide ervaring in onderzoek en onderwijs op het gebied van bedrijfscommunicatie en public relations. Het was een van de eerste Britse universiteiten die eind jaren tachtig undergraduate studies in PR lanceerde. Deze cursus is gebaseerd op de expertise van academici die zich bezighouden met baanbrekend onderzoek en advieswerk, en u zult profiteren van het studeren op een afdeling met een uitstekende reputatie binnen de industrie, evenals sterke banden met zowel het Chartered Institute of Public Relations (CIPR) en de Public Relations Consultants Association (PRCA). De cursus is ook geaccrediteerd door het Institute of Direct en Digital Marketing (IDM) en er is een mogelijkheid om het IDM-certificaat in Digital Marketing te behalen naast de opleiding.

Deze cursus biedt je de mogelijkheid om je te specialiseren op verschillende gebieden van communicatiemanagement, terwijl je inzichten ontwikkelt in de nieuwste technieken die worden gebruikt in communicatieonderzoek, planning en evaluatie. Een professioneel 'Boot Camp', met de medewerking van public relations- en communicatiebureaus en relevante beroepsorganisaties, biedt je de mogelijkheid om gedurende maximaal twee weken ingebed te zijn in bureaus of interne communicatie-afdelingen, meestal in Londen. Tegen het einde van de uitdaging kunt u gebruikmaken van echte ervaring en kunt u beginnen met het ontwikkelen van uw professionele carrière, profiteren van netwerkmogelijkheden en uw eigen loopbaantrajecten evalueren en plannen.

Vereiste onderwerpen:

PR, marketingcommunicatie, bedrijfskunde, communicatie, media

Toelatingseisen:

Een Bachelors Honours diploma met 2: 2 in een vereist onderwerp, of gelijkwaardig.

Internationale toelatingseisen:

Als Engels niet je eerste taal is: IELTS 6.5 (Academisch) of hoger.

Cursus details

In deze cursus wordt u meestal onderwezen door een reeks medewerkers met relevante expertise en kennis die past bij de inhoud van de unit. Dit omvat onder meer academisch personeel, gekwalificeerde professionele beoefenaars, demonstranten, technici en onderzoeksstudenten. U zult ook profiteren van regelmatige gastcolleges uit de industrie.

Kerneenheden

Analyse

Research Imagination: op basis van uw kennis en ervaring op het gebied van onderzoek van niet-afgestudeerden, daagt deze unit uw begrip uit van academisch en toegepast onderzoek in de communicatie-industrie. Je zult worden blootgesteld aan geavanceerde onderzoekspraktijken en kennis maken met de kansen en uitdagingen van het uitvoeren van toegepast onderzoek met behulp van gegevensverzameling en analysetechnieken uit de industrie.

Strategische bedrijfscommunicatie: dit onderdeel maakt gebruik van wereldwijde case-studies als een belangrijk leer- en leermechanisme. Je wordt aangemoedigd om een ​​luisteraar en verhalenverteller te worden die de culturele verschillen binnen en buiten de organisatie waardeert. De rol van de corporate communicator bij het vormgeven van het verhaal van de organisatie zal worden onderzocht, samen met corporate branding, thought leadership en reputatierisico's.

Crisiscommunicatie: gezien de rol van communicatie in een organisatie in tijden van crisis, bent u voorbereid op managementrollen in de communicatiebranche met een overzicht van crisiscommunicatie. Dit is een strategisch niveau van public relations. Aan het einde van dit onderdeel zult u begrijpen hoe crisiscommunicatie wordt gebruikt in organisaties met en zonder winstoogmerk.

Digital Insights: tactische vaardigheden voor het ontwikkelen van strategieën voor digitale reclame en marketingcommunicatie. Je kijkt naar een reeks specifieke vaardigheden, zoals SEO en Google Analytics, en begrijpt digitale communicatie en zijn plaats in hedendaagse advertenties. Aan het einde van de unit kunt u effectieve en meetbare digitale communicatieplannen opstellen en nieuwe digitale trends evalueren en integreren.

Geïntegreerde campagneplanning: gebouwd op een platform van theoretische perspectieven, brengt deze eenheid marketing-, management- en communicatiebenaderingen samen voor het creëren en verspreiden van berichten aan belanghebbenden via gepaste communicatiekanalen. U identificeert mediarelatiesprocessen bij het communiceren van berichten aan doelgroepen en bij het vertegenwoordigen van een organisatie. Het antwoord van een organisatie op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ethische kwesties zal ook worden onderzocht.

Professioneel Boot Camp: een intensieve werkervaring en een netwerkkans die al het werk dat je tijdens deze cursus hebt voltooid, samenstelt. Je krijgt de kans om toe te passen wat je hebt geleerd in de echte wereld van bedrijfscommunicatie en PR. Er wordt een mentor aan je toegewezen en je zult twee weken in de organisatie van de mentor werken. Deze ervaring helpt u bij het ontwikkelen van een professioneel portfolio en carrièreplan.

Eindproject: Je voltooit een academische paper of een professioneel of consultancyproject, waarbij de principes van systematisch onderzoek worden toegepast ter ondersteuning van academisch en professioneel denken in bedrijfscommunicatie en PR. Uw project zal worden onderbouwd door wat u hebt geleerd in de Research Imagination-eenheid. Je zult je gekozen discipline in detail verkennen en nieuwe inzichten genereren. Deze eenheid eindigt met een vitrine waarin je je werk presenteert aan collega's, academische collega's en andere gasten.

CIPR Postgraduate Diploma

We hebben onlangs onze relatie met het Chartered Institute of Public Relations (CIPR), de grootste professionele communicatieorganisatie in het VK, versterkt. Onze academische afdeling is nu een geaccrediteerd leercentrum voor het leveren van CIPR-diploma's. Dit betekent dat we u een CIPR-diploma en uw MA kunnen aanbieden, zonder extra kosten bovenop uw collegegeld. Het hebben van een CIPR-diploma zal u helpen op te vallen, omdat het aantoont dat u een professionele houding en toewijding heeft ten aanzien van beste praktijken. Als je geïnteresseerd bent, begin je met je diploma in Semester 3, nadat je eenheden in Semesters 1 en 2 hebt voltooid.

Je kunt kiezen uit de volgende diploma's:

 • Interne communicatie

 • Crisis (reactie) communicatie.

Programma specificatie

Programmaspecificaties geven een definitieve registratie van de door de universiteit aangeleerde graden in overeenstemming met de vereisten van het Quality Assurance Agency. Elke vakopleiding die leidt tot een BU Award heeft een programmaspecificatie die de doelen, structuur, inhoud en leerresultaten beschrijft, plus de gebruikte onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

Careers

Sommige van onze afgestudeerden in de bedrijfscommunicatie verrichten nu rollen binnen agentschappen en communicatie-afdelingen van organisaties zoals Porsche, Weber Shandwick en NBC Universal. Sommige afgestudeerden hebben ook een baan gevonden bij de lokale en centrale overheid *.

Als afgestudeerde bedrijfscommunicatie bent u bereid rollen te vervullen zoals:

 • Campagnemanager
 • Bedrijfsmanager
 • Mediaplanner
 • Marketing manager
 • Reclame manager.

Industries werkte in

 • Media
 • PR
 • afzet
 • Advertising
 • Communications.

Verdere studie

Als je je studie wilt voortzetten na het behalen van je master, kun je ons aanbod van doctoraatsprogramma's bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries.

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries. Lees Minder