MA in Writing for Young People

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MAWriting for Young People-SCRIPTWRITING

Een specialistische creative writing MA voor schrijvers voor kinderen en jonge volwassenen, onderwezen door gepubliceerde auteurs.

Uitstekende links met auteurs, agenten en uitgevers en een programma van gastsprekers.

Jaarlijkse prijs voor de 'meest veelbelovende schrijver voor jongeren' uitgereikt door een toonaangevende literaire agent.

Uitstekend track record van afgestudeerden bereiken publicatie.

Deze specialistische creative writing MA is ontworpen voor schrijvers voor kinderen, tieners en jonge volwassenen die een nieuwe reeks prentenboeken of kortere verhalen voor jonge kinderen willen voltooien. Het is een praktische cursus, gegeven door ervaren docenten die alle gepubliceerde kinderschrijvers en / of professionals uit de industrie zijn.

Sinds het begin van de cursus in 2004 zijn meer dan 45 debuutauteurs succesvol gepubliceerd door reguliere uitgevers.

 • Rennen op het dak van de wereld door Jess Butterworth (2017) werd gekozen om deel uit te maken van het BookTrust-bibliotheekpakket, was de winnaar van de Warwickshire Junior Book Award en stond op de shortlist voor een Awesome Book Award 2019. Sindsdien heeft Jess gepubliceerd nog eens twee romans en werkt aan een vierde.
 • The Eleventh Trade van Alyssa Hollingsworth werd in 2018 in de VS en het VK gepubliceerd en er zijn tot nog toe vijf andere landen over vertaalrechten onderhandeld.
 • Manieren om voor eeuwig te leven door Sally Nicholls hebben de Waterstones Children's Book of the Year Award en de Glen Dimplex New Writers Award in 2008 gewonnen.
 • Marie-Louise Jensen en Elen Caldecott stonden op de shortlist voor de Waterstones Prize.
 • Elen Caldecott, Clare Furniss, Gill Lewis en Jim Carrington zijn lang genoteerd voor de Carnegie-prijs.
 • Sally Nicholls stond op de shortlist voor de Guardian Children's Book Prize en won de prijs voor de Independent Booksellers voor haar roman An Island of Our Own.
 • David Hofmeyr stond op de shortlist voor de Branford Boase-prijs voor zijn roman Stone Rider.

Overzicht

Deze cursus Creatief schrijven is bedoeld voor schrijvers voor kinderen van alle leeftijden, van het prentenboek tot de jongvolwassene (YA). Prose fictie is waarschijnlijk het belangrijkste bestudeerde gebied, maar je krijgt de kans om te kijken naar schrijven in alle vormen, inclusief poëzie, prentenboeken en verhalende non-fictie voor jongeren.

De cursus ondersteunt je om een aanzienlijke hoeveelheid schrijfwerk te creëren, met praktische plannen voor zijn plaats in de echte wereld van publiceren. Het is gebaseerd op het principe dat de meeste schrijvers leren en er baat bij hebben om nauw samen te werken met hun collega-schrijvers, in een gedisciplineerde, ondersteunende omgeving en met docenten die schrijvers in hun vakgebied beoefenen en publiceren. De meeste van onze studenten streven naar een roman aan het einde van de MA.

De schrijfworkshop vormt de kern van de cursus. Met docenten en je collega-schrijvers in een workshopomgeving, leer je je werk te zien door objectieve ogen en helder te denken over de verschillende strategieën die je zou kunnen nemen. Je leert van elkaars fouten en successen, evenals die van jezelf. Je wordt aangespoord om dingen uit te proberen, risico's te nemen en te experimenteren, en na te denken over en te discussiëren over het schrijfproces. De contextmodules helpen je om je eigen schrijven te zien in de bredere context van gepubliceerd kinderschrift. De cursus moedigt je aan om uitgebreid en analytisch te lezen.

Cursus structuur

Trimester één

In de schrijfworkshop van het eerste trimester verken je verschillende schrijfstijlen om een idee te krijgen van verschillende leeftijdsgroepen en schrijfstijlen en om te experimenteren met je eigen schrijven. We moedigen al onze studenten aan om te experimenteren en risico's te nemen in deze fase van de cursus.

De contextmodule Writing for Young People: Forms, Ages and Stages, houdt zich bezig met de relatie van de schrijver met het publiek en helpt u een aantal van de problemen te begrijpen die zijn ontstaan door het schrijven voor jongeren. Je leest elke week een vaste tekst om in de klas te discussiëren, "als schrijver" te lezen, goed naar taal en stijl te kijken, en korte stukjes van je eigen creatieve werk te schrijven.

Trimester twee

In de workshop van het tweede trimester wordt je gevraagd om je schrijfgebied te kiezen en de feedback en aanmoediging van de workshop te gebruiken om het dieper te verkennen. Je zult korte fragmenten uit je work-in-progress halen voor discussie en feedback in de groep. Je kunt blijven experimenteren met verschillende ideeën voor andere verhalen.

De Context Module van het tweede trimester kijkt naar de hedendaagse kinderuitgeverij en wil een realistisch beeld geven van de keuzes die openstaan voor nieuwe schrijvers in het veld. Dit is jouw kans om te leren hoe de uitgeverswereld werkt en om de professionele vaardigheden te ontwikkelen die je als werkende auteur nodig hebt.

Trimester drie

In Trimester drie zul je doorgaan met het schrijven van je work-in-progress, het bewerken en opnieuw opstellen van je werk om je te helpen een manuscript te ontwikkelen dat bijna publiceerbaar is.

U zult worden ondersteund door zelfstudies met een manuscript-supervisor. Het manuscript kan een roman zijn, een verzameling verhalen, een verzameling gedichten of prentenboektekst. De meeste van onze studenten kiezen ervoor om een roman voor jongeren te schrijven.

Deeltijdstudenten volgen dezelfde reeks modules, maar doen dit over twee jaar.

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

 • Workshop One schrijven: Writing for Young People
 • Context Module One: Writing for Young People: Forms, Ages and Stages
 • Writing Workshop Two: Writing for Young People
 • Writing for Young People: Contemporary Children's Publishing
 • Het manuscript (dubbele module).

Hoe zal ik beoordeeld worden?

De beoordeelde cursussen voor elke Writing Workshop zijn een map met creatief schrijven plus een kort reflecterend commentaar.

Voor de eerste contextmodule is het beoordeelde werk een essay van ongeveer 2.500 woorden en een map met creatieve antwoorden. De tweede contextmodule wordt beoordeeld aan de hand van een portfolio met schrijfopdrachten in verband met de kinderuitgeverij, inclusief twee boekvoorstellen.

Het manuscript is 35.000-40.000 woorden of het equivalent in poëzie- of prentenboekteksten.

Hoe krijg ik les?

Modules worden meestal gegeven via door docenten geleide schrijfworkshops, met één sessie van drie uur per week voor de elf weken van elk les trimester, op de campus van Corsham Court.

We willen de schrijfworkshops klein houden - meestal niet meer dan acht studenten - zodat er voldoende tijd, ondersteuning en aandacht is voor ieders werk. Het manuscript wordt aangeleerd via één-op-één tutorials, waarbij wordt gewerkt met een tutor die een gepubliceerde auteur is met specifieke kennis van uw werkgebied.

Gedurende de cursus zullen er speciale evenementen zijn om schrijvers aan te halen om hun werk te bespreken, plus literaire agenten en redacteuren met praktisch advies over het publicatieproces.

Kansen

Stages, branchelinks en stages

De MA heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de kinderwereld, en agenten en editors kijken uit naar de jaarlijkse bloemlezing van nieuw werk van studenten MA Writing for Young People.

We hebben banden met lokale scholen en het Bath Festival voor Kinderliteratuur.

Soms benaderen uitgevers de cursus met wedstrijden of andere mogelijkheden, zoals het schrijven van een kort verhaal voor een nieuwe bloemlezing voor publicatie of voor een nieuwe prentenboektekst.

MA Writing for Young People studenten werden uitgenodigd om verhalen te schrijven voor de website Roman Baths Museum.

Carrières en publicaties

Afgestudeerden hebben publicatie-deals bereikt met een reeks verschillende reguliere en kleinere uitgevers, waaronder Andersen Press, Bloomsbury, Chicken House, Egmont, Faber

Sommige studenten die goed hebben gepresteerd in de MA en die werk hebben gepubliceerd, hebben vervolgens Creative Writing aan de universiteit gegeven. Sommigen hebben creatief schrijven voor andere instellingen onderwezen. Sommigen hebben hun schrijven gecombineerd met latere carrières in de journalistiek, schrijven voor tijdschriften, het onderwijzen van verschillende soorten, publiceren of televisie.

Boeken gepubliceerd door afgestudeerden van deze cursus zijn onder meer:

 • "Manieren om voor altijd te leven", Sally Nicholls
 • "Frost Hollow Hall", Emma Carroll
 • "The Snow Merchant", Sam Gayton
 • "Sky Hawk", Gill Lewis
 • "Gestolen" Lucy Christopher
 • "The Year of the Rat", Clare Furniss
 • "Stone Rider", David Hofmeyr
 • "Shrunk", Fleur Hitchcock
 • "Sweet Pizza", Giancarlo Gemin.

Competities en prijzen

De toonaangevende literaire kinderjournalist Jodie Hodges (United Agents) biedt een jaarlijkse prijs voor de 'meest veelbelovende schrijver voor jongeren' uit de MA.

Kosten

 • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,600
 • Deeltijds studenten VK / EU - inschrijving 2019/20 £ 3.800
 • Internationale studenten fulltime - 2019/20 inzending £ 14.800
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder