MA in Theologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma-overzicht

 • Dit programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in de theologie of een gerelateerd gebied (plus een vaardigheid in het Hebreeuws en Grieks voor de specialisatie in bijbelse exegese)
 • Vaardigheden verwerven in het analyseren van de centrale concepten en praktijken van geloof om bij te dragen aan de uitvoering van taken in de theologie; en wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar een onderwerp binnen uw specialisatie
 • Je krijgt inzicht in het brede scala van theologische studie en, afhankelijk van je specialisatie, focus op theologie vanuit een literair, historisch, praktisch of systematisch standpunt
 • Bereid je voor op een carrière in de geestelijke gezondheidszorg, beleidsvorming, onderwijs of onderzoek

Waarom theologie studeren aan de Radboud University ?

Radboud University theologieprogramma van de Radboud University is een van de beste ter wereld en staat wereldwijd in de top 50. We denken graag dat ons succes voortkomt uit onze diversiteit: driekwart van de afgestudeerden komt uit het buitenland en we werken samen met een uitgebreid netwerk van universiteiten wereldwijd.

Het masterprogramma in de theologie werkt nauw samen met het onderzoeksinstituut voor religiewetenschappen en theologie en biedt studenten de mogelijkheid om hun eigen onderzoeksideeën te ontwikkelen naast persoonlijke docenten en uitstekende onderzoekers als gidsen.

Bovendien worden studenten van Radboud aangemoedigd om een multidisciplinaire benadering van hun studie te volgen, met ideeën uit andere vakgebieden, wat betekent dat studenten ideeën kunnen onderzoeken waar ze gepassioneerd over zijn. We moedigen studenten ook aan om kritische, maatschappelijk betrokken denkers te zijn.

Wat ga je leren?

Afhankelijk van je specialisatie, zul je de plaats van het christendom in de samenleving verkennen. Of u nu de historische ontwikkelingen van de christelijke traditie bestudeert, of de betekenis en interpretatie achter fundamentele teksten, u zult een lijn volgen van bijbelse kernconcepten naar huidige inzichten.

Je kunt ook een meer eigentijdse benadering kiezen, waarbij je de theologische theorie en de dynamiek van de persoonlijke, intergroeps- en organisatieniveaus van de geleefde religie onderzoekt; of bestudeer de relevantie van de christelijke doctrine in de hedendaagse samenleving.

specialisaties:

 • Bijbelse exegese
  Hoe wordt betekenis toegeschreven aan bijbelse teksten? Door de masterspecialisatie in bijbelse exegese te volgen, ben je goed uitgerust met analytische instrumenten om de cruciale beslissingspunten te onderscheiden bij het geven van betekenis in een tekst. Kernconcepten in bijbelteksten worden onderzocht in verband met hun culturele en historische context.
 • Geschiedenis van kerk en theologie
  Analyseer historische ontwikkelingen van christelijke tradities en discipline om het christelijk geloof in de hedendaagse samenleving beter te begrijpen. Deze specialisatie combineert de studie van de geschiedenis van het christendom met de studie van het juridische systeem van de rooms-katholieke kerk.
 • Praktische Theologie
  Zoek naar sporen van betekenis in de dagelijkse praktijk en kijk verder dan traditionele vormen van religiositeit. Studenten worden geïntroduceerd in het bouwen van theologische theorieën om de dynamiek en betekenis van geleefde religie op persoonlijk niveau, intergroepsrelaties, organisatorisch en maatschappelijk niveau te begrijpen.
 • Systematische theologie
  Wat is de publieke relevantie van christelijke overtuigingen en doctrines in de hedendaagse samenleving? Systematische theologie behandelt in het algemeen de betekenis en implicaties van christelijke doctrines. Bij Radboud University voegen we de unieke focus van publieke theologie toe. Openbare theologie gaat over het putten uit de barmhartige waarden en inzichten van het christelijk geloof om bij te dragen aan het welzijn van de samenleving.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma konden werk vinden als:

 • Theologische leiders
 • onderzoekers
 • opvoeders
 • Verzorgers
 • Geestelijke adviseurs
 • Communicatieprofessionals
 • schrijvers

Toelatingseisen

Als internationale student moet je vooropleiding aan bepaalde eisen voldoen.

1. Een afgeronde bacheloropleiding in de theologie of aanverwant gebied.

2. Een vaardigheid in het Hebreeuws en Grieks (alleen voor de specialisatie van de meester in bijbelse exegese)

Om deel te nemen aan dit programma, moet je een basiskennis Hebreeuws en Grieks hebben. Studenten moeten in de vorm van met succes voltooide keuzevakken of diploma's kunnen aantonen dat zij over de vereiste vaardigheid beschikken.

Taalvereisten

Om deel te kunnen nemen aan dit programma, moet u vloeiend Engels en Engels verstaan. Niet-moedertaalsprekers van het Engels * zonder een Nederlands bachelordiploma of vwo-diploma hebben een van de volgende zaken nodig:

 • Een TOEFL-score van ≥575 (op papier) of ≥ 90 (op basis van internet)
 • Een IELTS-score van ≥6,5
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) of Certificate of Proficiency in English (CPE) met een C of hoger cijfer

* Aanvragers worden als native speaker Engels beschouwd als ze afkomstig zijn uit Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Verenigd Koninkrijk, VS of Zuid-Afrika.

deadlines

Programma's die starten in september

 • Niet-EER-studenten: 1 april
 • EER-studenten: 1 mei

Programma's starten in februari

 • Niet-EER-studenten: 1 november
 • EER-studenten: 1 december

Kwaliteitslabel

Zowel de Keuzegids Masters als de informatiegids Keuzegids Universiteiten hebben de Radboud University inmiddels uitgeroepen tot de 'Beste Algemene Universiteit' in Nederland.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Lees meer

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Lees Minder