MA in Television Fiction Writing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Krijg de training, connecties en ervaringen die je nodig hebt om je stempel te drukken op televisie. Herkent met de Creative Skillset Tick of approval, GCU's MA Television Fiction Writing is het enige full-time masterprogramma dat zich uitsluitend richt op scripting voor het Verenigd Koninkrijk.

Gemaakt in nauwe samenwerking met de industrie om uw kansen op werk te maximaliseren, ons programma biedt u het volledige scala van industriële ervaringen - en ondersteunt u bij het ontwikkelen van uw eigen originele drama of komedie.

 • Instructie van zowel academische experts als de beste tv-scenarioschrijvers op de Britse televisie
 • Kans om bij te dragen aan programma's die momenteel worden uitgezonden op de Britse tv
 • Individuele begeleiding door ervaren televisie executives
 • Directe toegang tot producenten en commissarissen
 • Jaar begeleiding door een agent in Londen
 • Ondersteuning door een professionele scriptarts
 • Kans om af te studeren met verschillende projecten klaar om op de markt te brengen

We leren je verhaalconferenties, verhaallijnen en bewerkingsscripts - allemaal met directe inbreng van de BBC, STV en andere onafhankelijke producenten en schrijvers. En u profiteert van de wereldwijde reputatie van GCU voor academische excellentie - het combineren van academische theorie met praktische vaardigheden in een bloeiende en diverse gemeenschap die een geloof deelt in het algemeen welzijn.

Je carriere

Met de hands-on ervaring die wordt geboden in onze MA Television Fiction Writing, studeer je uniek voorbereid een nieuwe baan op in het veld. GCU heeft een reputatie opgebouwd onder werkgevers, waaronder Warner Bros. Entertainment UK en Shed Productions voor het opleiden van creatieve en volleerde professionals die het programma gereedhouden om zinvolle bijdragen te leveren aan televisie. Je kunt er ook voor kiezen om verder academisch werk te verrichten.

Wat ga je studeren

Er zijn vier hoofdlijnen voor deze Masters:

Verhaal- en scripttechnieken (2 modules)

Je zult verhalen vertellen, verhaal, genre, karakter en stem bestuderen, je kritische en evaluatieve vaardigheden ontwikkelen, evenals je creatieve schrijftalenten.

Schrijven voor bestaand langlopend tv-drama (2 modules)

Je krijgt een grondig inzicht in hoe creatieve en schrijfprocessen werken aan langdurende drama's zoals soapseries of medische drama's en schrijf vervolgens je eigen nagebootste verhaallijnen en scripts.

Originele tv-drama maken (2 modules)

Je gaat de uitdaging aan om je eigen originele drama te creëren in de context van de huidige trends in de ingebruikname.

Onderzoek naar tv-drama-markten

Je verkent het terrein van de tv-fictiemarkt, de belangrijkste kanalen (binnen- en buitenland) en het beleid en het publiek om hun marktvoorbereiding te verbeteren.

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Typische toelatingseisen

UK Honours degree 2: 2 of gelijkwaardig en bewijs van creatieve schrijfervaring

Bewijs van creatieve schrijfervaring

In de sectie Persoonlijke verklaring van de Applicatie moeten Formulier-kandidaten blijk geven van bewijs van belangstelling en / of prestatie in het schrijven van fictie voor televisie en / of het algemene veld van creatief schrijven.

Dit moet worden ondersteund door voorbeelden van persoonlijk creatief schrijven (maximaal 3 korte stukken, dat wil zeggen: korte verhalen, een scène uit het spel of een scenario). Deze werken hoeven niet te zijn gepubliceerd of uitgevoerd.

Bovendien moeten aanvragers een duidelijke en ondubbelzinnige verklaring afleggen waarom zij een carrière in het schrijven van televisie willen nastreven.

Interview / Test

Kandidaten moeten ook deelnemen aan een sollicitatiegesprek en testen als onderdeel van het sollicitatieproces. De test zal bestaan ​​uit een voorheen ongeziene scriptingoefening uitgevoerd onderklasse testcondities.

Verdere informatie over het interview en de test zal worden verstrekt na beoordeling van de aanvraag van een kandidaat.

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 7,0 (of equivalent) zonder element lager dan 6,5.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

 • Thuis: £ 5500
 • RUK: £ 5500
 • EU: £ 5500
 • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

Een aantal full-fee beurzen ondersteund door marktleiders zijn beschikbaar voor de meest getalenteerde schrijvers. We bieden ook pakketten met aanvullende financiële ondersteuning die beschikbaar zijn voor degenen die dit het meest nodig hebben.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Creatieve Skillset Tick

De Creative Skillset Tick is een keurmerk van kwaliteit en toont de cursussen die leerlingen en leerlingen het beste voorbereiden op een carrière in de creatieve industrie.

Om de Tick te krijgen, moet een cursus een rigoureus beoordelingsproces ondergaan door experts in de creatieve industrie en deze wordt alleen gegeven aan cursussen die de sterkste banden hebben met de industrie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder