Verruim uw scala aan carrièremogelijkheden bij het lesgeven in het Engels en krijg praktische ervaring in het lesgeven in een klaslokaal.

 • Krijg toegang tot leermogelijkheden overal ter wereld
 • Studeer in het VK samen met anderen over de hele wereld om een zelfverzekerde en innovatieve beoefenaar te worden
 • Maak gebruik van het huidige onderzoek om uw begrip van het Engels te verbeteren
 • Ontwikkel praktische didactische vaardigheden door middel van micro-teaching, optionele onderwijspraktijken en het observeren van ervaren docenten
 • Onderzoeksvaardigheden ontwikkelen om u in staat te stellen een onafhankelijk onderzoeksproject uit te voeren dat een Pathway naar doctoraatsstudies mogelijk maakt

Of je nu in de beginfase van je taalcursus bent of een ervaren taaldocent hebt, deze cursus is ontworpen om aan je behoeften te voldoen. Het TESOL-centrum beheert al meer dan 25 jaar postacademische TESOL-cursussen, dus je zult lid worden van een gevestigde gemeenschap van door British Council geaccrediteerde leraren Engels, ervaren lerarenopleiders en vooraanstaande onderzoekers. Onze cursus trekt studenten van over de hele wereld aan en in de afgelopen drie jaar hebben we een internationale mix van studenten uit het VK, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Europa verwelkomd. Onze MA TESOL-klas is doorgaans klein - in de afgelopen vier jaar hebben we een gemiddelde groepsgrootte van 16 studenten gehad.

Toekomstige loopbaan

Eerdere afgestudeerden van deze cursus zijn gaan werken voor universiteiten, privé-talencentra, internationale talenscholen, hogescholen, lagere en middelbare scholen. Pas afgestudeerden werken in functies van leraren, managers, onderzoekers en lerarenopleiders. Andere afgestudeerden zijn momenteel ingeschreven voor PhD- en EDD-programma's.

Cursusinhoud

Onze cursus is voorzien van een rooster zodat je twee dagen per week naar de universiteit gaat. Hiermee kun je parttime werken als je daarvoor kiest.

Typische modules omvatten

Engelse taalonderwijsmethodologieën (30 studiepunten)

In deze module raden we je aan om een kritische blik te werpen op verschillende ELT-methodologieën (bijv. Communicatief taalonderwijs, taakgerichte aanpak, CLIL), waarbij het belang wordt benadrukt van het selecteren van benaderingen en methoden die geschikt zijn voor specifieke contexten en lerenden. Deze module bevat een micro-teachingproject waarin je Engels voor academische doeleinden (EAP) onderwezen aan leeftijdsgenoten en vervolgens een video van je les analyseert met een lespartner en een tutor.

Tweede taalonderwijs (30 studiepunten)

Deze module helpt u de huidige theorieën over het leren van talen te begrijpen en te onderzoeken en te overwegen hoe deze kennis taaldocenten en -leerlingen kan helpen. Met behulp van door docenten geleide groepsdiscussies, groepswerk en reflectie op je eigen ervaringen, brengen we recente opvattingen van de onderwijspsychologie bij elkaar, met aandachtspunten voor veel taaldocenten, waaronder het geloof van leerlingen en leraren over hoe een taal moet worden geleerd, motivatie om te beginnen en volharden in leren, de rol van emoties bij het leren, en hoe principes van tweede-taalleeronderzoek kunnen worden toegepast op les- en materiaalontwerp.

Ontwikkelen als docent Engels (30 studiepunten)

Dit is een praktische, professioneel gerichte module die je een solide basis geeft van kennis en expertise ter voorbereiding op het lesgeven en vaardigheden biedt om je professionele ontwikkeling voort te zetten. Met cursusbegeleiders, docenten Engels en volwassenen van het Engels werk je aan een reeks klasgerichte activiteiten, waaronder begeleide observaties van de klas, lesplanning, ontwerp van materialen, lesgeven en reflecterend schrijven. Ondersteund door een gespecialiseerde loopbaanadviseur en een grote ELT-werkgever, reflecteer je op je ontwikkeling op verschillende gebieden van onderwijs en planstrategieën voor voortdurende professionele ontwikkeling in de door jou gekozen context na het afstuderen.

Taal analyseren (30 credits)

Deze module introduceert en geeft oefening in modellen van taalkundige analyse die waardevol zijn gebleken voor TESOL-beoefenaars en onderzoekers. Uw begrip en gebruik van corpus-linguïstiek, gen-analyse en systemische functionele taalkunde voor het taalonderwijs worden begeleid door experts in deze modellen en ondersteund door lezingen, set lezingen, oefeningen, tutorials en discussiegroepen, allemaal met een focus op toepassingen in de klas.

Onderzoeksproject (60 studiepunten)

In deze module selecteert en onderzoekt u een specifiek TESOL gerelateerd onderzoeksproject. De module biedt u de mogelijkheid om creatief uw eigen interesses in het veld na te streven en een onafhankelijk, kleinschalig onderzoek uit te voeren met advies van een supervisor. Je leert over onderzoeksethiek, onderzoeksmethoden en data-analyse, en ontwikkelt zo je zelfvertrouwen als onderzoeker, terwijl je tegelijkertijd het vermogen toont om initiatief te nemen en autonoom te werken.


Als onderdeel van de MA TESOL-cursus bieden we ook het hele academische jaar een wekelijkse op maat gemaakte academische geletterdheidscursus. Een deskundige EAP-tutor biedt ondersteuning en instructie bij academisch lezen, schrijven en spreken om de academische vaardigheden te helpen ontwikkelen die nodig zijn om de beoordeelde taken in deze cursus te voltooien.

Naast de masterkwalificatie heb je ook de mogelijkheid om het internationaal erkende Trinity Certificate TESOL te voltooien, dat onder toezicht gesporteerde onderwijspraktijken omvat. Dit is een uitstekende manier om de academische kennis van je masterkwalificatie te combineren met toegepaste onderwijservaring in een ondersteunende omgeving.

Toegepast leren

Je zult er door leren

 • interactieve workshops
 • geleide waarnemingen
 • Samenwerkingsactiviteiten zoals lesplanning, microteaching en groepswerk
 • één-op-één tutorials met modeleiders
 • begeleidend lezen
 • deelname aan lezingen
 • samenwerking met een onderzoeksleider

Toelatingseisen

Een graad van eer of gelijkwaardig. Je kunt meer te weten komen over de landspecifieke kwalificaties die we accepteren op onze internationale kwalificatiepagina. Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, hebben meestal een IELTS 6.5-score nodig met een minimum van 6,0 bij lezen en schrijven.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 7 andere vakken van Sheffield Hallam University »

Laatst bijgewerkt op February 11, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
12 - 16 maanden
Deeltijd
Voltijd
Prijs
7,200 GBP
EU studenten 2019/20 academisch jaar £ 7.200 voor de cursus; Internationale studenten 2019/20 academisch jaar £ 13,500 voor de cursus
Deadline
Vraag informatie aan
Request info
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Einddatum
aug 31, 2020
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Request info

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Request info
Einddatum
aug 31, 2020

Why should students choose the MA TESOL course at Sheffield Hallam?