MA in Sociology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Arts (MA) in Sociology van Corvinus University of Budapest

met een specialisatie in Global Social Studies

Dit vier-semester masterprogramma heeft tot doel studenten uit te rusten met nieuwe theoretische perspectieven en analytische vaardigheden om globaal ingebedde sociale processen en resultaten te begrijpen en te analyseren. Het richt zich op het diepgaande begrip van hedendaagse concepten en theorieën met betrekking tot wereldwijde sociale verandering en is ontworpen om de studenten het belang van kritische analyse van sociale processen en problemen in een globaal versus lokaal kader te leren. Vertrouwend op zowel klassieke als hedendaagse inzichten helpen we u bij het begrijpen en professioneel interpreteren van wereldwijde sociale verandering, globalisering, bevolking, migratie, armoede, interne mechanismen van marktmaatschappij, wereldwijde hegemonie en dominantie, de sociale impact en het functioneren van bedrijven, de rol van technologische ontwikkeling.

Ons programma is onderzoeksgericht. Het curriculum omvat verschillende klassen in kwantitatieve en kwalitatieve methodologie om studenten uit te rusten met moderne onderzoeksmethoden en analytische vaardigheden. Je gaat leren hoe je globale en grootschalige gegevens op een efficiënte manier kunt verzamelen en organiseren; hoe vergelijkende gegevens, longitudinale gegevens en sociale netwerkgegevens te analyseren en hoe interviews, teksten en sociale media-inhoud te verzamelen en te analyseren. Studenten zullen ook leren over de beoordeling van overheidsbeleidsinterventies met behulp van zowel kwantitatieve en participatieve methoden.

Onder begeleiding van internationaal gerenommeerde wetenschappers gedurende hun studie, leren onze studenten in een internationale studentenomgeving en hebben ze de kans om te studeren aan een andere Europese universiteit binnen het Erasmus Mundus-raamwerk en andere uitwisselingsprogramma's.

Carrièremogelijkheden

  • Lokale, nationale of internationale organisaties
  • Overheidsautoriteiten
  • Onderzoeksinstituten
  • NGO
  • Bedrijven in de publieke of private sector
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality a ... Lees meer

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality and the innovation of its research account for its academic reputation. Lees Minder