MA in Shakespeare Studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De universiteit volgt de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) en de impact ervan, en doet er alles aan om toekomstige studenten veilig en gerust te stellen. Voor meer gedetailleerde informatie werken we regelmatig onze veelgestelde vragen voor toekomstige studenten bij met het meest up-to-date advies.

Dit programma, afgeleverd door en onderwezen aan het Shakespeare Institute in Stratford-upon-Avon, biedt een ongeëvenaarde gelegenheid voor de studie van Shakespeare. Het ontwikkelt een kritisch maar waarderend begrip van de bijdrage van Shakespeare aan de literaire en theatrale geschiedenis en de plaats die zijn werken innemen in het hedendaagse culturele landschap.

Het geeft je een grondige en brede kennis van benaderingen van de studie van Shakespeare, met de nadruk op kritiek, tekststudies, de toneelstukken in de uitvoering en de geschiedenis van de receptie van Shakespeare. Het is van onschatbare waarde gebleken voor studenten die op weg zijn naar verschillende carrières, en het biedt een solide basis voor onderzoek op een hoger niveau.

Cursusinhoud

Je studeert vier kernmodules:

 • Spelen en gedichten van Shakespeare A
 • Spelen en gedichten van Shakespeare B
 • Tekstuele studies in Shakespeare
 • Onderzoeksvaardigheden in Shakespeare

Je neemt ook een module in prestatiestudies, gekozen uit de volgende:

 • Geschiedenis van Shakespeare in uitvoering
 • Shakespeare en vroegmoderne Playhouse-cultuur
 • Shakespeare en theaterpraktijk
 • Shakespeare's Legacy

U kiest ook een optionele module uit een reeks Shakespeare Institute-modules, inclusief de modules in prestatiestudies hierboven.

Beoordeling

Elke module wordt schriftelijk beoordeeld, met uitzondering van de optionele module in Shakespeare en Theatre Practice, die wordt beoordeeld door twee performanceopdrachten en een onderzoekspaper van 2000 woorden of door een onderzoekspapier van 4.000 woorden.

Je zult ook een proefschrift van 15.000 woorden aan het einde van het programma indienen. Het proefschrift richt zich op een relevant onderwerp van uw keuze, eerder in het jaar overeengekomen met de programma-convenor.

Waarom deze cursus studeren

 • Locatie - studeren aan het Shakespeare Institute in het hart van Stratford-upon-Avon biedt je een academische ervaring ongeëvenaard door een andere universiteit. Je studeert op loopafstand van de geboorteplaats van Shakespeare, school en graf, en de theaters van de Royal Shakespeare Company.
 • Shakespeare Institute en Royal Shakespeare Company (RSC) samenwerking - u zult profiteren van onze spannende vijf jaar durende samenwerking met het RSC op The Other Place, die het herstel van het iconische studiotheater heeft gezien. Je krijgt toegang tot creatieve en educatieve ruimtes op The Other Place, evenals de expertise van RSC-artiesten en -artiesten.
 • Toegang tot fantastische bronnen - u wordt omringd door een aantal bronnen om uw leerproces te ontwikkelen. De eigen bibliotheek van het Shakespeare Institute is een gerenommeerde verzameling van internationaal belang en je hebt ook toegang tot de uitstekende fotoverzamelingen, archieven en bibliotheekbezit van de Shakespeare Birthplace Trust.

Leren en onderwijzen

Als voltijdstudent, neem je meestal drie modules in elke periode, gevolgd door je proefschrift. Afhankelijk van de modules die u neemt, kunt u doorgaans vijf tot acht uur lesuren per week verwachten.

Daarnaast wordt van alle studenten verwacht dat ze het wekelijkse donderdagseminar bijwonen voor alle leden van het instituut.

Het programma biedt toegang tot de unieke Shakespeare-bronnen van de Shakespeare Institute Library, de bibliotheek van het Shakespeare Center dat de archieven van de RSC beheert, en de Royal Shakespeare Company. Studiemateriaal voor dit programma wordt verbeterd door de nauwe banden die het Shakespeare-instituut heeft met de Shakespeare Birthplace Trust, de Royal Shakespeare Company en de archieven die verbonden zijn met beide instellingen.

Toelatingseisen

In aanvulling op de gebruikelijke ondersteunende documenten, vragen wij u bij het aanvragen van deze cursus een voorbeeld van uw geschreven werk in te dienen; dit is bij voorkeur een essay over Shakespeare van ongeveer 2000 woorden. Als je geen werk hebt dat de juiste lengte heeft, is het beter om iets te verzenden dat langer is dan korter, zodat we een betere kans hebben om je kritische schrijven over een literair onderwerp te beoordelen.

Internationale studenten

U kunt op twee manieren aan onze Engelse taalvereisten voldoen:

 • door een Engelse taalkwalificatie op het juiste niveau te houden; voor deze cursus hebben we IELTS 6.5 nodig met niet minder dan 6.0 in elke band
 • door een van onze Engelse cursussen voor internationale studenten te volgen en met succes af te ronden
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allo ... Lees meer

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allows your research to flourish. Located in the Arts building at the main Edgbaston campus, our team of academic and operational staff are on hand to offer support and advice whenever you need it. Lees Minder