MA in Politicologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA-opleiding is studentgericht en toegewijd aan het bestuderen van de interactie tussen overheid, cultuur en economie vanuit zowel internationale als binnenlandse perspectieven. Ons doel is om afgestudeerden te produceren die geïnformeerde en betrokken burgers van de wereldmaatschappij zijn. Afgestudeerde studenten worden opgeleid in relevante onderzoeksmethodologieën en op alle gebieden van de politieke wetenschappen. Er is ook een gezamenlijke Master of Arts in de politieke wetenschappen en de bibliotheek- en informatiewetenschappen beschikbaar.

 • 10 Top Ph.D. programma plaatsingen
 • 80% van de gekwalificeerde studenten ontvangt assistentschappen
 • 23 afgestudeerde cursussen aangeboden

Wat zal ik leren?

Studenten presenteren hun onderzoek op het wekelijkse schoolcolloquium en krijgen onderzoeksondersteuning voor regionale onderzoeksconferenties. In 2019 organiseert het programma de conferentie van de Mississippi Political Science Association. We hebben ook een regelmatige uitwisseling van faculteits- en studentenonderzoek met andere universiteiten in de regio.

Afgestudeerde assistentschappen

Graduate Assistantships zijn beschikbaar op competitieve basis en omvatten:

 • Volledige afstand van collegegeld
 • Zorgverzekering
 • En tot $ 10.000 stipendium

De afdeling werkt ook samen met de American Political Science Association (APSA) om gratis lidmaatschap in de organisatie te bieden voor alle afgestudeerde assistenten.

Om in overweging te worden genomen, moet je je vroeg aanmelden (tegen 15 maart als je overweegt om in de herfst te komen).

Intellectuele diversiteit

In de context van een gastvrije en ondersteunende leeromgeving dagen docenten studenten uit een breed scala van perspectieven. Hun intellectuele verplichtingen, onderwijsstijlen en onderzoeksmethoden zijn gevarieerd en ze nodigen uit tot zinvol debat en discussie.

Faculteit Politieke Wetenschappen staat bekend om hun toewijding aan lesgeven. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten hebben wat ze nodig hebben om succesvol te zijn, zowel binnen als buiten de klas.

Toelatingseisen

Naast het voldoen aan de toelatingsvoorwaarden en -procedures, moet de aanvrager van het masterprogramma de volgende items presenteren:

 1. Studenten zonder een bachelordiploma in de politieke wetenschappen, indien voorwaardelijk toegelaten, kunnen worden verplicht om maximaal negen uur undergraduate politicologie cursussen te nemen.
 2. Het cumulatieve undergraduate grade point average (GPA) van alle bijgewoonde instellingen, evenals de trend van cijfers in de loop van de bacheloropleiding worden in aanmerking genomen. De school kijkt vooral naar de laatste twee jaar van het bachelorprogramma van een kandidaat. Een algemene GPA van ten minste 3,0 tijdens de laatste twee jaar van de bachelorstudie heeft de voorkeur.
 3. Aanvragers moeten het Graduate Record Examination (GRE) afleggen en officiële scores indienen bij de Graduate School voordat ze kunnen worden toegelaten tot de masteropleiding.
 4. Aanvragers moeten ten minste twee aanbevelingsbrieven indienen. Aanbevelingsbrieven moeten afkomstig zijn van personen die gekwalificeerd zijn om de academische prestaties en kwalificaties van de aanvrager te beoordelen en moeten worden ingediend bij de graduate school, bij voorkeur van faculteitsleden.
 5. Aanvragers moeten een interessebrief indienen.
 6. Aanvragers worden aangemoedigd een schriftelijk exemplaar in te dienen.
 7. Leden van ondervertegenwoordigde groepen worden aangemoedigd om te solliciteren.
 8. Aanvragers die niet voldoen aan de criteria voor reguliere toelating, kunnen naar goeddunken van de school voorwaardelijke toelating tot het programma krijgen. De vereisten voor het verwijderen van de voorwaardelijke status worden vermeld op het moment van opname.

De afgestudeerde toelatingscommissie doet aanbevelingen voor alle toelatingen. Toelatingsbeslissingen voor alle afgestudeerde programma's zijn concurrerend en worden genomen op basis van het geheel van het toelatingspakket van de student. Een algemene universitaire graad GPA (met ten minste een 3.0 in Political Science cursussen) heeft de voorkeur.

Programma-eisen en academisch beleid

Vereisten voor de Master of Arts degree omvatten drieëndertig (33) semesteruren van cursussen (21 uur van 600 niveau of hoger), inclusief SSGS 500 en SSGS 501. Studenten moeten een major kiezen (bestaande uit ten minste 9 uur, waarvan 3 moet 700 niveau zijn) en twee minors (bestaande uit minstens 6 uur, waarvan 3 700 niveau moeten zijn) uit de 6 vakgebieden van de politieke wetenschappen. Een 3.0 GPA is vereist voor het afstuderen.

Optie scriptie: studenten moeten een scriptie en een mondelinge verdediging van de scriptie voltooien. Studenten moeten zich registreren voor 6 uur PS 698 - Scriptie. De scriptiecommissie kan naar eigen goeddunken examens afnemen samen met de scriptieverdediging.

Niet-scriptieoptie: studenten moeten zich ook inschrijven voor 3 uur van 692 als een speciaal project. Ze moeten ook 3 uur PS 691 nemen om hun onderzoekspaper af te ronden onder supervisie van een professor in hun hoofdvak en een substantieel onderzoekspaper te produceren dat qua kwaliteit, maar niet qua omvang, overeenkomt met een proefschrift.

Cursusvereisten (33 uur)

 • SSGS 500 - Onderzoek doen in de sociale wetenschappen 3 uur
 • SSGS 501 - Data-analyse en statistiek in de sociale wetenschappen 3 uur
 • PS 698 - Scriptie 1-6 uur voor een totaal van 6 uur
 • of
 • PS 691 - Onderzoek in de politieke wetenschappen 1-16 uur en
 • PS 692 - Speciale problemen 1-3 uur
 • Major Field PS (9 uur)
 • Minor Field (1) PS (6 uur)
 • Minor Field (2) PS (6 uur)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Home to 13 schools and over 100 academic programs, the College of Arts and Sciences operates at the heart of the University’s mission to educate students, lead the state and nation in the creative art ... Lees meer

Home to 13 schools and over 100 academic programs, the College of Arts and Sciences operates at the heart of the University’s mission to educate students, lead the state and nation in the creative arts, and produce knowledge in the humanities, social sciences, mathematical and natural sciences, and engineering. Its faculty integrate innovative research with exceptional teaching and outreach, thereby providing paths to understanding the past, solving the problems of the present and imagining the possibilities of tomorrow. Lees Minder
Hattiesburg , Lang strand + 1 Meer Minder