MA in Noord-Amerikaanse studies

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Vanuit een geïntegreerde benadering van de studie van de Verenigde Staten , richt het masterprogramma in North American Studies aan Leiden University zich op sleutelgebieden in de Amerikaanse geschiedenis, cultuur en literatuur , met speciale aandacht voor de invloed van het verleden op de hedendaagse sociale, politieke en culturele ontwikkelingen.

d1180x250

De master in Noord-Amerikaanse Studies aan Leiden University richt zich op belangrijke gebieden van de Noord-Amerikaanse geschiedenis en literatuur.

Ontdek diepgaande belangrijke kwesties in de geschiedenis, literatuur en cultuur van de VS, waaronder de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en literatuur, politieke geschiedenis van de VS en buitenlands beleid, immigranten- en etnische studies en publieke herdenking.

Er wordt een geïntegreerde aanpak gevolgd voor alle onderwerpen, met verbanden tussen Noord-Amerikaanse geschiedenis, cultuur en literatuur en hedendaagse ontwikkelingen.

Sleutelgebieden van het programma

Het Leiden-programma biedt een gevarieerde en internationale leeromgeving. Terwijl het programma zich op de VS richt, zul je ook de rol onderzoeken die de VS in de regio en in de wereld spelen, evenals de impact van de regio en de wereld op ontwikkelingen in de VS Enkele van de belangrijkste gebieden en belangrijke kwesties in de geschiedenis, politiek, literatuur en cultuur van de VS die het programma diepgaand en vanuit een multidisciplinair en historisch perspectief onderzoekt, zijn onder meer:

  • Slavernij, migratie en emancipatiebewegingen;
  • De geschiedenis en politiek van internationale betrekkingen en mensenrechten;
  • Immigratie en etniciteit;
  • Identiteitsconstructies en geheugenpolitiek.

Een belangrijk aspect van het programma is het leren om onafhankelijk multidisciplinair onderzoek uit te voeren, theoretische inzichten te begrijpen en toe te passen, te leren over wetenschappelijke debatten en deze aan te gaan en een kritische benadering van alle materialen te hanteren. Kritische reflectie op het Amerikaanse uitzonderlijkheid is een terugkerend onderwerp in het programma.

Tijdens je studie leer je naast getalenteerde en gemotiveerde studenten in een internationale klasomgeving. De lessen worden relatief klein gehouden om een ​​hoog niveau van interactie mogelijk te maken met je instructeurs, die allemaal internationaal befaamde onderzoekers zijn op het gebied van American Studies.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Lees meer

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Lees Minder
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder