MA in New Humanities and Design: Pathway - Public History and Heritage Interpretation

Algemeen

Beschrijving van opleiding

phhi-2017-001.jpg

Welke waarden kan het verleden brengen in het snelle en snel veranderende heden? Hoe kunnen we ontdekken en interpreteren waar de wortels van het heden liggen? Het hedendaagse moment biedt ons nieuwe kansen en nieuwe technologieën om het historische te verkennen, de ervaringen van mensen uit het verleden onder de aandacht te brengen en door die nieuwe inzichten nieuwe perspectieven op erfgoed te creëren en presenteren.

We zien de Public History and Heritage Interpretation als een kans om nieuwe manieren te leren om in contact te komen met historische locaties, monumenten en instellingen en zo de hedendaagse uitdagingen van het interpreteren van geschiedenis aan te pakken. Deze specialisatie zal studenten in staat stellen om in hun interpretaties van erfgoed de diverse stemmen op te nemen die tot nu toe zijn genegeerd en zich zo bezig te houden met geschiedenis buiten de conventionele academische praktijk. Deze specialisatie zal professionals creëren die in staat zijn om musea, erfgoedsites en archieven te transformeren in ruimtes die het verleden dynamisch interpreteren door geschiedenis opnieuw te verbeelden met nieuwe technologieën.

CPH-walks.jpg

Leren aanpak

Dit programma biedt studenten een kritisch en theoretisch kader om historische bronnen en materialen, verhalen en momenten te beschouwen. Door gebruik te maken van een 'hands on' betrokkenheid bij bestaande beurzen, zullen studenten praktische ervaring opdoen in de publieke geschiedenis en hun eigen vak ontwikkelen in een veld dat zich op spannende manieren uitbreidt en verschuift. De integratie van ontwerpmethodologieën en mondelinge geschiedenis door middel van seminars, studio's en workshops, naast blootstelling aan een reeks media, technologieën in fysieke en digitale ruimtes, biedt studenten een goed afgeronde vaardigheden die in gesprek is met lopende debatten in het veld.

Capability Sets

 1. Archief: studenten leren archieven conceptualiseren en creëren.
 2. Samenwerken: Studenten zullen leren samenwerken met kunstenaars, ontwerpers en andere beoefenaars om openbare geschiedenisprojecten te maken die historisch materiaal gebruiken om de taal van het ontwerp te informeren.
 3. Contextualisatie: studenten leren niet alleen het verleden in een context plaatsen, maar ook de meerdere geschiedenissen uit het verleden en de manieren waarop ze in het heden worden ingezet.
 4. Kritiek: Studenten leren kritiek te leveren op de discipline van de geschiedenis zoals die in het heden wordt toegepast en om de publieke geschiedenis te ontwikkelen als een levensvatbaar en broodnodig alternatief daarvoor.
 5. Curate: studenten leren de kunst en ethiek van curatie die een integraal onderdeel is van alle openbare-geschiedenisprojecten.

phhi-2017-004.jpg

Cursusstructuur

 • Studio's: Studio's stimuleren actief, contextueel leren waarbij studenten kernvaardigheden en kennis ontwikkelen. Studio's faciliteren collaboratieve en creatieve ontwerpoplossingen voor complexe, open problemen.
 • Workshops: Workshops bieden intense leerervaringen in het maken en doen, over de verschillende disciplines heen.
 • Stage: een stage bij een industrie of een ontwerp / kunststudio is verplicht voor studenten aan het einde van het tweede semester.
 • Self-Initiated Research Project: Self-Initiated Research Project is een einde aan de semesteruitdaging die de summatieve beoordeling is en die betrokkenheid mogelijk maakt bij onderzoek, onderzoek, kunst of op ontwerp gebaseerde projecten. Het SIP begint met het schrijven van het projectvoorstel en het bepalen van de reikwijdte van het project en volgt het kunst- of ontwerpproces, onder het mentorschap van docenten in de faculteit / ontwerp.
 • Keuzevakken: Keuzevakken zijn cursussen in de vrije kunsten die erop gericht zijn intellectuele en reflectieve vaardigheden te cultiveren en een dieper sonderende en holistische benadering van het ontwerpproces te motiveren.
 • Capstone Project: Capstone Project is het hoogtepunt van het onderzoek, de vaardigheden en de kennis die is opgedaan in de afgelopen drie semesters. Een gemandateerd scriptiedocument van de ontwerpoutput en het onderzoeksproces wordt ingediend. Faculteit mentoren bieden begeleiding en seminars worden georganiseerd voor feedback van docenten en peer groups.
 • Interlude Open Elective: Gedurende een periode van drie tot vier weken komen interdisciplinaire teams samen om hun reacties op het thema en de provocaties van dat jaar actief te construeren. Het omvat de Winter School in Oral History, een geavanceerde cursus die deelnemers kennis laat maken met baanbrekend onderzoek op het gebied van mondelinge geschiedenis. Met een eminente faculteit uit de mondelinge en publieke geschiedenis, afkomstig uit de hele wereld, heeft de cursus masterclasses over methodologie, archiveringsnormen, ethische kwesties en vormen van disseminatie, waarmee deelnemers de opgedane kennis kunnen toepassen in hun eigen projecten. De Winter School wordt jaarlijks georganiseerd, met elk jaar een nieuw thema.

CPH-folk.jpg

Kansen

CPH's brede klantenbestand zal studenten in staat stellen om geschikte werkaanbiedingen te vinden na de voltooiing van het programma in de volgende sectoren:
Instellingen en bedrijfssector

 1. Leiderschapsposities in institutionele en bedrijfsarchieven
 2. Archiefconsulent voor bedrijven en instellingen
 3. Contentontwikkelaar voor evenementen met betrekking tot bedrijfscultuur

Museumsector

 1. Museumcurator
 2. Museum opvoeder
 3. Content- en programmalexploitant voor museumgalerijen

Erfgoedsector

 1. Ontwerptentoonstelling van erfgoed
 2. Archiverings- en erfgoedboekontwerper
 3. Erfgoedprogrammeur voor archeologische monumenten en locaties
 4. Heritage-gebaseerde wandelontwerper

Onderwijssector

 1. Adviseurs voor schoolproject
 2. Hoger onderwijs - Ph.D. in de openbare geschiedenis

Onderzoek en samenwerking

Degenen in de specialisatie Public History and Heritage Interpretation zullen voornamelijk werken met projecten die worden uitgevoerd door het Centre for Public History (CPH) . In de afgelopen zes jaar heeft CPH een pioniersrol gespeeld bij het creëren van archieven van hedendaagse Indiase instellingen. CPH werkte samen met erfgoedsites, volks- en ambachtelijke gemeenschappen, ontwierp openbare geschiedenisinterventies in het Bangalore Fort en maakte archieven en ontworpen archiefboeken en tentoonstellingen voor IIMC, Kolkata, IMSc, Chennai, EPW, Mumbai, Indian Museum, Kolkata en Sasha. , Kolkata.

CPH's brede scala aan projecten is gevestigd in verschillende steden in India. Door rechtstreeks contact te leggen met CPH-projecten, leren studenten ook mondelinge geschiedenis, digitale verhalen en archiefpraktijken te integreren met communicatiemiddelen die geschiedenis toegankelijk maken voor een groter publiek en verder gaan dan de academische wereld. Afgezien daarvan vindt CPH ook geschikte stageplaatsen (Summer Practice) voor studenten van gerenommeerde instellingen die werken met musea, archeologisch erfgoed en de hedendaagse geschiedenis. Leerders zullen dus de ervaring krijgen om met realtime projecten te werken.

CPH werkt ook samen met de talrijke onderzoeks- en oefenlaboratoria in Srishti en studenten krijgen ook de mogelijkheid om contact te leggen met filmmakers, culturele activisten, nieuwe mediabeoefenaars, kunstenaars en ontwerpers die werken met geschiedenis en erfgoed.

vragen

Stuur een e-mail naar Siddhi Bhandari op siddhi.bhandari@srishti.ac.in voor meer informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creat ... Lees meer

Srishti Institute of Art, Design, and Technology is a non-residential institution founded in 1996 by the Ujwal Trust with the objective of providing art and design education in an environment of creativity to maximize the individual’s potential.The Ujwal Trust also manages Srishti's sister institution, the prestigious Mallya Aditi International School. Lees Minder