MA in Multimedia Journalistiek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Geaccrediteerd door: BJTC NCTJ

Doe mee aan een wereldwijde inspanning om mensen over de hele wereld te informeren en met elkaar te verbinden via het toonaangevende journalistieke masterprogramma van Schotland - GCU's MA Multimedia Journalism. GCU biedt de enige postgraduaat journalistieke graad in Schotland aan die geaccrediteerd is door de twee belangrijkste beroepsopleidingsinstanties van het VK: de Nationale Raad voor de opleiding van journalisten en de Broadcast Journalism Training Council.

De MA Multimedia Journalistiek heeft een werkgelegenheidspercentage van meer dan 75%, plaatsingen in mediaorganisaties waaronder de BBC, STV en de Herald

Je studeert in Glasgow, de 'mediastad' van Schotland, en krijgt hands-on ervaring met alle gevraagde vaardigheden van vandaag, van interviewen en rapporteren tot schrijven en bewerken - op print-, broadcast- en digitale platforms. We trainen u in steno, fotografie, videoproductie en webcontentbeheer en geven u grondige kennis van overheid en wetgeving.

Je leert in moderne, industriestandaard en speciaal gebouwde faciliteiten, waaronder een multimedia-redactiekamer, redactionele en radioproductiesuites, digitale radiostudio's en een tv-studio en galerij. Bovendien profiteert u van de nauwe relatie van GCU met de industrie door middel van stageovereenkomsten met belangrijke nieuwsorganisaties in heel Schotland. Onze afgestudeerden voltooien hun MA Multimedia Journalism-programma met de vaardigheden die ze nodig hebben om te concurreren in een industrie die constant transformeert en die bijdragen tot het algemeen welzijn - of ze nu voor een baan in het Verenigd Koninkrijk of in het buitenland kiezen.

Je carriere

Onze alumni zijn gegaan naar rollen bij verschillende mediaorganisaties, waaronder de BBC, STV, Sky en Sky Sports, Frankrijk 24, de Herald

Wat ga je studeren

Schotse wetgeving voor journalisten

Introduceert de regulerende activiteiten en juridische beperkingen waarmee de media-industrie te maken heeft. Verkent hedendaagse kwesties in communicatie- en mediarecht, zoals het reguleren van het verzamelen van informatie door middel van moderne technologieën. Overheid en publieke zaken Biedt inzicht in de context, processen en beleidsresultaten van multi-level governance in het VK, en biedt u een kritisch antwoord begrip van de structurele en institutionele landschappen op alle niveaus van nationaal en internationaal bestuur.

Rapportage

Ontwikkelt uw vaardigheden op het gebied van schrijven en nieuwsvergaring, met de nadruk op journalistieke vaardigheden voor het schrijven van nieuws en functieberichten voor kranten en websites. Om je vaardigheden op het gebied van nieuwsgaring te ontwikkelen, krijg je een lokale 'patch' van Glasgow om verhalen te coveren en te archiveren.

Productie en presentatie van multimedia

Door ervaren docenten en docenten zul je kennismaken met de essentiële technische en praktische vaardigheden die vereist zijn voor het produceren van journalistiek op alle huidige mediaplatforms: print, radio, tv en online.

Journalistiek in context

Door de studie van sociaal-economische en culturele contexten van westerse media, ethische beschouwing van mediapraktijken en discours en tekstuele analyse van journalistieke teksten, leer je om journalistieke praktijken, processen en producten in hun sociale context te plaatsen en een reflectieve beoefenaar te worden. Shorthand (Theory / 50/60/80 / 100wpm) Introduceert de theorie van steno, een essentiële kernvaardigheid voor de bezetting en werkt aan je snelheidsontwikkeling tot 100 wpm.

Multimedia Nieuwsdag

Combineert voorafgaandelijk leren van nieuwsrapportage / schrijven en multimediaproductietechnieken, en stelt u in staat om deze vaardigheden toe te passen bij de productie van editiebladen, radio- en televisiebulletins en online journalistiekpagina's, in real-time, live-nieuwsredacties en deadlines.

Multimedia Journalistiek Project

Het laatste onderdeel van het programma is het project, dat u de mogelijkheid biedt om een ​​substantieel stukje gepubliceerd / publiceerbaar / uitgezonden standaardjournalistiek werk te produceren.

Evaluatiemethoden

Elke module wordt afzonderlijk beoordeeld: zoals doorlopende cursussen; examens of tests (steno en nieuwstijddagen -die in feite een groepsevaluatie zijn die een hele dag duurt); en sommige door een combinatie van cursussen en NCTJ-examens (Wet, Overheid).

Alle praktische journalistieke opdrachten worden wekelijks gemarkeerd met de juiste professionele nauwkeurigheidsnormen en het gebruik van het Engels. Hoewel de instructies die u krijgt voor uw praktische opdrachten specifiek zijn, kan het door u gekozen verhaal of onderwerp een groot deel van de tijd aan u zijn.

Een steno wordt beoordeeld aan de hand van drie pogingen elk semester op de relevante snelheid, waarbij je beste prestatie wordt genomen. Je moet een absoluut minimum van 60 woorden per minuut (wpm) behalen en we moedigen je aan om 80, 90 en 100 wpm te bereiken: 100 wpm is de aanbevolen minimum snelheid voor het werken aan een krant en de voorbereiding op de volgende professionele kwalificatie na je Masters, de NCTJ's Kwalificatie in Journalistiek (NQJ).

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Typische toelatingseisen

UK Honours degree 2: 2 of gelijkwaardig en bewijs van journalistieke ervaring of inspanning.

Ingangstest en interview vereist.

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 7,0 (of equivalent) zonder element lager dan 6,5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Test formaat

NCTJ-ingangstest zat op de computer, bestaande uit: correctie van fouten bij het gebruik van het Engels, schrijven van een kort nieuwsbericht van verstrekt materiaal, 20 actualiteitenvragen; plus BJTC stemtest in radiostudio

Interview formaat

In het individuele interview wordt je gevraagd waarom je journalist wilt worden, welke ervaring je hebt gehad in de journalistiek (bijv. Student, vrijwilliger, freelance) en over eventuele specialistische journalistieke ambities die je hebt; over je bewustzijn van actuele nieuwskwesties en de nieuwsmedia (bijvoorbeeld welke kranten je leest, en waarom); en, cruciaal, van hoe je je in het algemeen gedraagt, we hopen enkele menselijke eigenschappen te ontdekken die journalisten nodig hebben: nieuwsgierigheid, beleefdheid, volharding

Test- en interviewdata voor september 2018

  • 24 mei 2018
  • 21 juni 2018
  • 23 augustus 2018 - Laatste interviewdatum voor deelname in september 2018

Opmerking: datums kunnen worden gewijzigd

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Beurzen

Voor een select aantal succesvolle aanvragers is een volledig gefinancierde beurs beschikbaar. Na ontvangst van uw aanbod om deze cursus voltijds te volgen, kunt u een beurs aanvragen om het collegegeld voor een jaar te dekken. Vraag een volledig gefinancierde plaats aan.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018. Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Professionele accreditatie

Dit programma is geaccrediteerd door:

  • Nationale Raad voor de opleiding van journalisten (NCTJ)
  • Broadcast Journalism Training Council (BJTC)

Leer methodes

De MA Multimedia Journalism op GCU bevat alle belangrijke vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een ​​carrière in de journalistiek te beginnen.

Shorthand, Government, Law and News

In het eerste trimester heb je elke week praktische lessen over nieuwsrapportage en het schrijven van kenmerken; sub-editing

In het tweede trimester evolueert de praktische balans naar meer veeleisende specialistische rapportagevaardigheden (bijvoorbeeld rechtbank, raad, financiën) en live multimediale Nieuwsdag-teamproducties, plus een specialistische optie.

Het programma is daarom behoorlijk intens en het tijdschema is druk, maar toch wordt in elk trimester bijna een derde van de 39 uur in de weekregeling vrijgelaten, zodat je het rapportage-werk buiten de campus en op eigen initiatief kunt uitvoeren oefen je onderwerpen moet je erbij doen.

Stage

Je wordt begeleid door een docent-adviseur van een journalist bij het zoeken en verkrijgen van niet minder dan 10 dagen werkervaring in een journalistieke organisatie aan het einde van het diploma, en niet minder dan nog eens tien dagen aan het einde van de Masters.

Meestal gebeurt dit tijdens vakantie- en beoordelingsweken, maar er zijn mogelijkheden voor individuele dagdiensten en maximaal een week alleen tijdens lesweken, door onderhandelingen met de programmaleider.

Er zijn overeenkomsten voor stages bij alle grote nieuws- en journalistieke organisaties in Schotland, op tv, radio, kranten, tijdschriften en online.

Industriestandaard faciliteiten

U hebt toegang tot moderne digitale apparatuur in standaardfaciliteiten, waaronder onze nieuwe, speciaal gebouwde multimedia-redactiekamer voor het produceren van televisie- en radioprogramma's, HD TV-studio en twee digitale radiostations.

Technische voorzieningen voor praktische journalistiek:

redactiekamer

22 Dell-pc's met Adobe InDesign-software voor het maken van pagina's, MS Office, Adobe Acrobat, MS Internet Explorer, Dreamweaver-software voor het maken van websites, Wordpress blog / WCMS, Photoshop Elements, Burli-systeem voor het bewerken van nieuwsberichten via radio, PA nieuwslijnfeed, nieuwslink-feed, Sky News-radio feed, 2 met Avid HD genetwerkte digitale video-edit suites, digitale tv en radio-monitoren met play-out link van aangrenzende tv- en radiostudio's, dvd-speler, Freeview-box, telefoonboeken, naslaggidsen, dagbladen en weekbladen; 1 Nikon digitale fotocamera's, 10 Canon Digital Stills-camera's, 4 telefoons

Extra Editorial / Radio Production Suites

2 x extra computer / productielabs - 1 kamer x 10 pc's, plus 1 kamer x 20 pc's - alle 30 machines met Adobe InDesign-software voor het maken van pagina's, MS Office, Adobe Acrobat, MS Internet Explorer, Dreamweaver-software voor het maken van websites, Wordpress blog / WCMS , Photoshop Elements, Burli-systeem voor het bewerken van het nieuwsnetwerk van radio's

Radio presentatie

2 x Clyde Broadcast Synergy Bronze digitale radiostudio's met harddisplay-afspeelsysteem, in studio's met geluidsisolatie (elk geschikt voor 4), plus aparte controlehokjes

Tv-productie

2 x Clyde Broadcast Synergy Bronze digitale radiostudio

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder