MA in Linguistics - Clinical Research

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Sluit mentorschap met wereldberoemde faculteit, leidend op het gebied van taalkunde

De afdeling Engelse literatuur en taalkunde aan de Bar-Ilan University biedt een uniek MA-programma in Linguistics in Clinical Research, bedoeld voor excellente studenten met een BA in communicatiestoornissen, psychologie, hersenwetenschappen, speciaal onderwijs of soortgelijke gebieden, die geïnteresseerd zijn in het krijgen van een dieper begrip van de linguïstische basis van hun vakgebied. De studies verdiepen het inzicht van de studenten in de manier waarop taal werkt en omgaan met kwesties die belangrijk zijn voor de Israëlische samenleving, waaronder eerste en tweede taalverwerving, de cognitieve en neurale basis van leesacquisitie en dyslexie, taalbeoordeling in meertalige samenlevingen, taalkundige kenmerken van psychiatrische stoornissen , en meer.

Het studieprogramma omvat cursussen in algemene taalkunde die bedoeld zijn om de student een solide basis te bieden op gebieden als fonologie, syntaxis, semantiek, pragmatiek en psycholinguïstiek; evenals geavanceerde cursussen en seminars op specifieke onderzoeksgebieden, zoals de verwerving van morfologie, syntaxis en semantiek, taal en schizofrenie, taal en autisme, taal- en leesstoornissen, specifieke taalstoornissen en tweetaligheid. Studenten die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van onafhankelijk onderzoek, kunnen onderzoeksthema's kiezen die hun eerdere kennis integreren met de taalkennis die ze verwerven, gebruikmakend van de expertisegebieden van de faculteitsleden in de afdeling. Enkele onderzoeksonderwerpen van onze oud-studenten: taalkenmerken van verhalen verteld door tweetalige kinderen met taalstoornissen in de ontwikkeling, begrip van logische relaties en vragen bij autisme, verwerving van lees- en vocabulaire in Arabisch, syntactisch begrip van Russisch-Hebreeuwse tweetaligen in Russisch , en meer.

Tel AvivAdam Jang / Unsplash

Hayarkon Street @ Yom KippurYoav Aziz / Unsplash

De voertaal van de afdeling is Engels; cursussen in ondersteunende afdelingen (Brain Sciences, Psychology, Education) zijn in het Hebreeuws. Studenten die niet de volledige controle over academisch Engels hebben, worden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen. Onze faculteit adviseert allemaal in het Hebreeuws en het onderzoek van studenten heeft betrekking op Engels, Hebreeuws, Arabisch, Russisch en andere talen.

Graden aangeboden in dit programma

MA met scriptie (track A)

Voor onderzoeksgerichte studenten die misschien willen doorgaan met Ph.D.

cursussen:

 1. Twee vereiste seminars: Psycholinguïstiek en onderzoeksmethoden (37-922) en Inleiding tot syntaxis en semantiek (37-987)
 2. Vijf seminars met onderzoeksdocumenten
 3. Gelezen lezen (37-868)

MA zonder thesis (track B)

Voor studenten die hun kennis van taal- en taalverwerking willen verdiepen in klinische kwesties.

cursussen:

 1. Twee vereiste seminars: Psycholinguïstiek en onderzoeksmethoden (37-922) en Inleiding tot syntaxis en semantiek (37-987)
 2. Negen seminars met onderzoeksdocumenten in 3 van hen.
 3. Gelezen lezen (37-868)

Ph.D.

Voor excellente studenten die onderzoeksprojecten ontwikkelen binnen de interessegebieden van de afgestudeerde faculteit.

Cursussen buiten de MA: 6 seminars met research papers in 2 van hen.

toepassingen

Voor de MA en Ph.D. programma's, moeten de applicaties het volgende omvatten:

 1. CV
 2. Gescande formele transcripties van eerdere studies (allemaal), inclusief alle cursusnamen, instructeurs en cijfers
 3. Gescande diploma ('s)
 4. Als u geïnteresseerd bent in een Ph.D., stuur dan ook:
  1. Een schrijfvoorbeeld in het Engels, zoals een seminarpaper of een eervolle thesis
  2. Een brief met een beschrijving van uw onderzoeksinteresses, ongeveer 1-2 pagina's lang (geschreven in het Engels)

116345_109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and ... Lees meer

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and humanities have made an indelible imprint on the landscape of the nation. The university has 8 faculties: Jewish Studies, Medicine, Engineering, Law, Life Science, Exact Sciences, Social Sciences, and Humanities. These faculties are active partners in national science and technology initiatives. Lees Minder