MA in International Development Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze graad bevindt zich op het snijvlak van ontwikkelingstheorie, beleid en management. Het biedt studenten de kritische en analytische vaardigheden om hen in staat te stellen effectief te werken in internationale ontwikkelingsomgevingen. De cursus behandelt perspectieven op macro- en microniveau en biedt rijke inzichten in de uitdagingen van de hedendaagse ontwikkelingstheorie, -beleid en -beheer. De cursus is gestructureerd rond de verplichte kernmodules van de internationale ontwikkelingstheorie en het internationale ontwikkelingsbeleid, met flexibiliteit ingebouwd door de optionele opleidingsonderdelen gekozen door studenten om hun eigen doelstellingen en interesses te bereiken.

De doelstellingen van de cursus zijn om een geïntegreerd, interdisciplinair raamwerk te bieden voor de postdoctorale studie van ontwikkeling. De verbindende focus van de cursus is de analyse van strategieën voor het overwinnen van armoede. Studenten zullen kennis opdoen van verschillende ontwikkelingsparadigma's en een bewustzijn van hun evolutie. Studenten worden aangemoedigd om vergelijkende perspectieven te ontwikkelen (tussen verschillende regio's / landen, disciplinaire benaderingen, stromingen) en door individuele studie, seminars en schriftelijke opdrachten om hun kennis en kritische en analytische vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen.

rankings

Politics in Bradford staat op de 45e plaats in Groot-Brittannië in The Complete University Guide University Onderwerp Tables 2019 voor zijn undergraduate cursussen. Deze ranglijsten plaatsen ook Bradford in de top 20 in het Verenigd Koninkrijk voor afgestudeerde vooruitzichten.

Onze postacademische cursussen voor politici waren tweede in het Verenigd Koninkrijk voor inzetbaarheid in de 2018 Postgraduate Taught Experience Survey (PTES).

Toelatingseisen

Een typische toepassing zou een goed Honours diploma of equivalent omvatten. De universiteit verwelkomt echter aanvragen van alle potentiële studenten, ongeacht hun eerdere academische ervaring; aanbiedingen worden gedaan na gedetailleerde beschouwing van elke individuele applicatie.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Problemen in de ontwikkelingstheorie (DEV7003-B)
 • Issues in Development Practice (DEV7034-B)
 • Beoordeling van ontwikkelingsbehoeften en -resultaten (DEV7036-B)
 • Dissertatie (PES7040-E)

Keuze

 • Governance for Development (DEV7035-B)
 • Afrikaanse politiek en veiligheidsdynamiek (PES7035-B)
 • Natural Resource Governance (PES7045-B)
 • Duurzame steden (PES7052-B)
 • Gender, conflict en ontwikkeling (PES7041-B)
 • Vredeshandhaving en vredesopbouw (PES7046-B)
 • Internationale milieu Governance (PES7042-B)
 • Afrika Studiebezoek (PES7034-B)
 • Projectimplementatie en -beheer (DEV7031-B)
 • Politiek en veiligheidsdynamiek in het Midden-Oosten (PES7043-B)
 • Transnationale uitdagingen: problemen en antwoorden (PES7055-B)

electieve

Plaatsing

Je kunt ervoor kiezen om een stage als onderdeel van je cursus op te nemen, in welk geval je meer dan 15 maanden in plaats van een jaar zult studeren. Om dit te doen, moet je je aanvankelijk registreren voor het eenjarige programma en vervolgens overstappen naar het 15 maanden durende programma als je een plaatsing hebt behaald, elk gewenst moment tot het midden van Semester 2.

De stage / stage verbetert verder de ontwikkeling van professionele ervaring en praktische vaardigheden tijdens je masteropleiding, waarbij de betrokkenheid van de beoefenaar in de gemeenschap wordt geïntegreerd met je academische studies.

Dit element is studentgericht en studentgericht, en daarom wordt het initiatief voor het identificeren en aanvragen van stages door jou bepaald. Academisch personeel kan de identificatie van geschikte kansen met leads en suggesties faciliteren en ondersteunen, helpen bij het schrijven van applicaties en ondersteunende referentieverslagen aanbieden. Ze bieden op maat gemaakte voorbereidende training vóór en mentorsteun tijdens de stage of stage.

De stage / stage kan overal ter wereld bij een organisatie worden gevolgd. U moet uw voorgestelde activiteiten gedetailleerd weergeven en goedkeuring krijgen voordat de opportunity is voltooid.

Zodra de stage / stage is voltooid, ga je terug naar het programma, dien je een voltooiingsverslag in met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten en voer je vervolgens je masterproefschrift uit. Studenten gebruiken hun stageperiode en ervaring vaak om hun dissertatie te informeren en vorm te geven.

Leren en beoordelen

We gebruiken een reeks innovatieve benaderingen van lesgeven, leren en beoordelen om u in staat te stellen actief deel te nemen aan de belangrijkste concepten en syllabus en om niet alleen uw academische kennis en inzicht maar ook uw vaardigheden en ervaring voor de werelden van beleid, praktijk en werkgelegenheid te ontwikkelen. .

Er zijn mogelijkheden om gespecialiseerde Pathways te nemen, inclusief thematische specialismen, en om zich te specialiseren in geselecteerde regio's (bijv. Afrika, het Midden-Oosten), met kansen voor geselecteerde studiebezoeken. Dit omvat het spraakmakende Afrika-studiereis naar een Afrikaans land dat herstellende is van een conflict (dat kan worden beschouwd als een beoordeeld element van het programma) of andere verdere vrijwillige studiebezoeken aan Noord-Ierland, Hiroshima of belangrijke locaties van internationale organisaties, zoals The Den Haag, Brussel en Londen.

Je krijgt ook de gelegenheid om deel te nemen aan een uitgebreid 'crisisbestrijdingsspel' of het internationale 'Model United Nations' simulatiespel.

Evaluatiemethoden zijn gevarieerd en omvatten traditionele opdrachten (essay-type taken) naast meer competentie-gebaseerde beoordeling door taken zoals rapporten, beleidsrapporten, case study-analyses, orale en audiovisuele presentaties en reflecterende opmerkingen.

Het programma wordt afgesloten met het onderzoek en de voorbereiding van een proefproject over een onderwerp van uw keuze, gerelateerd aan de doelstellingen en leerdoelen van het programma. Dit is een belangrijke kans voor u om een substantiële wetenschappelijke analyse van een specialistisch interessegebied te produceren en om een geavanceerd begrip van relevante beleidsregels en agenda's en debatten van behandelaars te demonstreren - en u te helpen deze Masters-graad te gebruiken om uw loopbaanambities na te streven.

uitrusting

Het onderwijzen en leren in vredesstudies en internationale ontwikkeling gebeurt in verschillende ruimtes: collegezalen, vergaderzalen, flexibele ruimtes met verplaatsbaar meubilair waar studenten in groepen kunnen werken.

We bereiken buiten het klaslokaal - bijvoorbeeld gastsprekers van over de hele wereld uitnodigen om te debatteren via Skype om te debatteren, en het organiseren van studiesessies die gebruik maken van onze innovatieve milieuvriendelijke campus en de diverse stad Bradford. We nemen ook studenten mee op excursies, in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten (bijvoorbeeld in Yorkshire, naar Noord-Ierland, naar Den Haag en naar een ander Afrikaans land) en uitgebreide rollenspellen (in een jeugdherberg ergens schilderachtig) .

We hebben veel extra-curriculaire activiteiten, gastsprekers, seminars en trainingen. Onze Student Liaison Officer organiseert ook veel sociale activiteiten - onze centrale, gezellige gemeenschappelijke ruimte is een geweldige plek om te ontmoeten en te leren van medestudenten en gastheer voor quizavonden, internationale potluck-avondmaaltijden, gratis ontbijt, koffiepauzes. En laten we de jaarlijkse Peace and Development Ball en ons eigen Peace-voetbalteam niet vergeten.

De JB Priestley-bibliotheek heeft uitstekende middelen, met name voor vrede, politiek en sociale verandering en internationale ontwikkeling, waarin de universiteit is gespecialiseerd - zie details van onze speciale collecties.

De bibliotheek is 24/7 open, net als andere veilige, gastvrije en interactieve ruimtes rondom de campus, ontworpen om studenten te ontmoeten en samen te studeren.

De universiteit en de divisie zijn erg mondiaal in outlook, en dat geldt ook voor de studenten die we aantrekken. Om die reden bieden we gratis cursussen moderne vreemde talen aan voor beginners in het Arabisch, Frans, Duits en Spaans. Deze twee uur durende wekelijkse lessen worden geleid door ervaren taaldocenten en resulteren in een certificaat van deelname. Een veel breder scala aan talen, zoals Braziliaans Portugees of Koreaans, wordt - ook gratis - onderwezen in een peer-to-peer-schema. Vaak raken PSID-studenten zowel als docent als als lerende betrokken.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 7.190 per jaar
 • Internationaal: £ 16.840 per jaar

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt bij het verduidelijken van plannen door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal georganiseerde workshops.

Carriere vooruitzichten

Veel BCID-postdoctoraten hebben ervaring met ontwikkeling en aanverwante gebieden van de publieke, private en vrijwilligerssector. Deze opleiding biedt de vaardigheden en kennis die nodig is om een ​​ontwikkelingsprofessional te worden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder