MA in International Business Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom International Business Management studeren aan de Carinthia University of Applied Sciences (CUAS)?

 • International Business Management is zeer praktijkgericht. Probleemgestuurd leren, praktijkvoorbeelden, online simulaties, adviesprojecten voor internationale bedrijven, teamuitdagingen of excursies bieden mogelijkheden om op een interactieve manier te leren over internationaal zakendoen.
 • International Business Management is een internationaal erkend hoogwaardig tweejarig masterprogramma dat volledig in het Engels wordt gegeven.
 • Met zijn flexibele specialisatiestructuur stelt International Business Management studenten in staat om zowel een goed gefundeerde algemene bedrijfsopleiding in een internationale context te volgen, als de mogelijkheid om zich onder te dompelen in een van de drie specialisatiegebieden (International Marketing, International Human Resource Management of International Financiën). Naast een optionele basis kan een verscheidenheid aan cursussen in de andere specialisaties worden gevolgd.
 • Het International Business Management-programma biedt de mogelijkheid om een nieuwe vreemde taal te leren. Als onderdeel van het curriculum kunnen studenten kiezen uit Duitse, Italiaanse, Russische en Sloveense taalcursussen. Samen met een curriculum dat volledig in het Engels wordt gegeven en de locatie in een Duitstalig land, is studeren aan CUAS een geweldige kans om je taalvaardigheid te verbeteren.
 • International Business Management wordt gegeven in een echt internationale omgeving. Studenten van over de hele wereld ontmoeten studenten uit Oostenrijk en de regio Zuidoost- en Midden-Europa, waardoor ze de kans krijgen om internationale netwerken te vormen en bedrijven in de regio te leren kennen.
 • Klassen van boetiekformaat, een moderne infrastructuur, veel mogelijkheden voor teamwork, lage uitvaltarieven, persoonlijke service van onze administratie en intensieve interacties met onze faculteit - dat is wat je kunt verwachten in een omgeving die wordt gekenmerkt door een passie voor lesgeven en leren, hoogwaardige oriëntatie en een persoonlijk tintje.
 • De praktische zakelijke kennis, internationaliteit, oplossingsgerichte benadering, interculturele competentie en meertalige communicatieve vaardigheden van onze studenten worden zeer gewaardeerd door werkgevers zowel in Oostenrijk als over de hele wereld, als de indrukwekkende carrières van onze alumni in veel verschillende sectoren ( waaronder bijvoorbeeld consulting, bankwezen, industrie, detailhandel, media, diensten, openbaar bestuur en onderzoek) bewijzen.

143316_IBM.jpg© FH Kärnten / Hofmann

Informatie

Voor studenten die starten in het wintersemester 2021-22, bieden we twee dubbele opleidingen aan. In het double degree-programma Karinthië-Keulen met het masterprogramma International Business aan de TH Köln / Cologne University of Applied Sciences (Duitsland), kunnen geselecteerde International Business Management-studenten hun tweede semester in Keulen doorbrengen en vervolgens beide een Oostenrijkse masteropleiding volgen. diploma van CUAS en een Duits masterdiploma van TH Köln. In het Double degree-programma Carinthia-Udine met het programma International Marketing, Management and Organization aan de Universiteit van Udine (Italië), kunnen geselecteerde International Business Management-studenten hun derde semester in Udine doorbrengen en vervolgens beide een Oostenrijkse masteropleiding van CUAS behalen. en een Italiaans Laurea Magistrale-diploma van de Universiteit van Udine.

Carinthia University of Applied Sciences heeft een breed netwerk van internationale universitaire partners. Het vierde semester van de masteropleiding International Business Management kan ook in het buitenland worden gevolgd.

Alumni van de masteropleiding International Business Management hebben recht op toelating tot de doctoraatsopleiding in de sociale en economische wetenschappen volgens de wet van de Oostenrijkse minister van Wetenschap en Onderzoek (BGBl. II nr. 253/2008).

Curriculaire focus

 • Management & Leiderschap in een internationale context
 • Internationaal strategisch management
 • Interculturele competentie
 • Beheer van internationalisatieprocessen en exportbeheer
 • Internationaal ondernemen
 • Internationaal supply chain management
 • Internationaal projectmanagement en advies
 • Bijzonderheden over zakendoen in Zuidoost- en Centraal-Europa
 • Ondernemingsrecht in een internationale context (Europees bedrijfs- en mededingingsrecht, internationaal contractenrecht)
 • Internationale economie
 • Finance, Accounting en Business Intelligence in een internationale context
 • International Business Management Research
 • Een nieuwe vreemde taal verwerven
 • Specialisatiemodules in internationale marketing, internationaal human resource management en internationale financiën

Double Degree-programma

Waarom deelnemen aan een Double Degree-programma?

Ontvang twee masterdiploma's van CUAS (Oostenrijk) en een van onze partneruniversiteiten in Duitsland of Italië

Studenten die de double degree-opleiding met succes voltooien, ontvangen een Oostenrijkse master van FH Kärnten / Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) en een Duitse master van TH Köln / Cologne University of Applied Sciences of de Italiaanse graad Laurea Magistrale van Università Degli Studi di Udine / Universiteit van Udine na vier semesters. CUAS-studenten die deelnemen aan het double degree-programma brengen hun tweede semester (Keulen) of derde semester (Udine) in het buitenland door.

Doe internationale ervaring op, bouw je netwerk op en ontwikkel jezelf

Deelnemers aan het double degree-programma krijgen een unieke kans om te studeren aan twee gerenommeerde instellingen voor hoger onderwijs en internationale ervaring op te doen door in het buitenland te studeren. Ze kunnen ook een internationaal netwerk opbouwen en hun tijd in het buitenland gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling.

Geniet van een unieke combinatie van studielocaties

CUAS is gelegen in het zuiden van Oostenrijk, ingebed tussen prachtige meren en prachtige bergen. Afhankelijk van het seizoen kunnen studenten voor de les de skipistes afrijden of in de verfrissende meren springen. TH Köln is de grootste hogeschool van Duitsland. De stad Keulen met meer dan 1 miljoen inwoners is een cultureel centrum met levendige wijken en meer dan 100.000 studenten. De Universiteit van Udine bevindt zich in het centrum van Udine en biedt studenten de mogelijkheid om te genieten van het Italiaanse stadsleven nabij de stranden van de Adriatische Zee. Dompel jezelf onder in de natuur, cultuur, lokale keuken en het studentenleven in het centrum van Europa!

Profiel van de opleiding

Internationaal actieve bedrijven en organisaties stellen hoge eisen aan het werven van nieuwe medewerkers. Ze zoeken meestal mensen die meertalig en oplossingsgericht zijn, over een hoog cultureel bewustzijn beschikken en tegelijkertijd generalist en specialist zijn. International Business Management biedt zowel goed onderbouwde algemene bedrijfsopleiding in een internationale context, als de mogelijkheid om zich onder te dompelen in een van de drie specialisatiegebieden (International Marketing, International Human Resource Management of International Finance).

In de individuele modules verwerven studenten functionele vaardigheden om zaken te doen in een internationale context, maar zullen ze ook uitdagingen aangaan van toenemende complexiteit (bijv. Casestudy's, simulaties, onderzoeksprojecten of real-life consultingprojecten voor bedrijven) waarmee ze de probleemoplossende en interpersoonlijke vaardigheden vereist in de geglobaliseerde zakelijke omgeving van vandaag.

Kwalificatievereisten

Naast de formele vereisten voor toelating, moeten aanvragers van de masteropleiding International Business Management:

houder zijn van een bedrijfsgerelateerde graad van hoger onderwijs (minimaal 3-jarige bacheloropleiding); Aanvragers met een niet-bedrijfsdiploma in een gerelateerd vakgebied (bijv. industriële engineering, economische geografie, ondernemingsrecht) hebben ten minste 15 ECTS nodig in onderwerpen die verband houden met bedrijfskunde, 5 ECTS in economie en 10 ECTS in boekhoudkundige en financiële onderwerpen.

 • Geef recente resultaten van een Engelse taalvaardigheidstest (TOEFL, IELTS) - minimumvereiste 6.5 of gelijkwaardig (Engels niveau C1).
 • Aantoon sterke punten op de volgende gebieden:
  • Basiskennis over de functionele gebieden bedrijfskunde en management.
  • Interdisciplinaire kennis toepassen om complexe problemen te analyseren en op te lossen.
  • Een teamgerichte mentaliteit.
  • Taal- en communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
  • Maatschappelijk verantwoord gedrag.
  • Genieten van internationale en interculturele uitdagingen.

Belangrijkste leerresultaten

Afgestudeerden van de masteropleiding International Business Management aan de Carinthia University of Applied Sciences kunnen:

 • Plan, organiseer en implementeer internationale strategieën en processen voor bedrijfsontwikkeling.
 • Herken wereldwijde en landspecifieke economische trends en hun impact op zakendoen in een internationale omgeving.
 • Analyseer en optimaliseer de waardeketen (van supply chain management tot marketing) van internationaal actieve bedrijven.
 • Begrijp en ontwikkel intra- en interorganisatorische relaties, structuren en processen.
 • Maak bedrijfsplannen voor internationale ondernemingen.
 • Effectief leiding geven aan diverse, interculturele teams.
 • Zowel mondeling als schriftelijk overtuigend communiceren in een interculturele context.
 • Spreek een andere vreemde taal.
 • Begrijp de specifieke kenmerken van zakendoen in de Centraal-Oost- en Zuidoost-Europese regio.
 • Professioneel bijdragen aan een zakelijke functie in hun vakgebied, International Marketing, International Human Resource Management of International Finance.
 • Werk onafhankelijk en in teams om complexe uitdagende managementproblemen op te lossen, met behulp van multifunctionele zakelijke competenties en persoonlijke ontwikkelingsvaardigheden die ze tijdens het programma opdoen.

Baan en carrière

Vanwege het holistische en uitgebreide karakter van het programma International Business Management, opent het een reeks verschillende carrièremogelijkheden. Naast een gedegen internationale bedrijfsopleiding, combineren onze alumni interculturele en communicatieve vaardigheden, strategisch en analytisch denkvermogen, een ondernemende aanpak en het vermogen om complexe zakelijke problemen effectief op te lossen in samenwerking met anderen - competenties die veel worden gezocht door werkgevers in verschillende vakgebieden, zowel bij multinationale ondernemingen, het MKB en startende ondernemers als bij internationale instellingen.

Typische functieprofielen en verantwoordelijkheden van afgestudeerden in International Business Management zijn bijvoorbeeld:

 • Planning en uitvoering van internationale projecten
 • Internationale marketing en merkbeheer
 • Exportbeheer
 • Advies en bedrijfsontwikkeling
 • Internationaal supply chain management & strategische inkoop
 • Human resource management in een internationale context
 • Financieel beheer en internationale controle
 • Management trainee en assistentie van topmanagement
 • Key account management in een internationale omgeving
 • Product management
 • Ondernemer in een internationale nieuwe onderneming

Toegang tot verdere studies

Alumni van de masteropleiding International Business Management hebben recht op toelating tot de doctoraatsopleiding in de sociale en economische wetenschappen volgens de wet van de Oostenrijkse minister van Wetenschap en Onderzoek (BGBl. II nr. 253/2008).

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Since its inception, the Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) has developed into a unique educational institution in Carinthia. Due to the constant further development of the study programs ... Lees meer

Since its inception, the Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) has developed into a unique educational institution in Carinthia. Due to the constant further development of the study programs of the CUAS and intensive cooperation with industry and science, CUAS students are sure to have a future-oriented education on the pulse of the time. Lees Minder
Feldkirchen in Kärnten , Klagenfurt , Villach , Spittal an der Drau + 3 Meer Minder

Accreditaties

AACSB Accredited