MA in International Business Administration

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit masterprogramma richt zich op specifieke gebieden van internationaal zakendoen, marketing en sales management. In de Baltische landen, Scandinavië, Rusland en de EU zijn talloze mogelijkheden voor immersieonderzoek in de lokale zakelijke omgeving beschikbaar. Studenten verwerven de kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvolle internationale topmanagers te worden.

leerplan

In dit programma heb je de keuze uit twee verschillende specialiteiten:

Internationale zaken

Specialiteit voor diegenen die in een internationale zakelijke omgeving willen werken als topmanager of exportmanager en om hun bestaande kennis aan te vullen. Je leert diepgaande analyse van de organisatie en haar componenten en herevalueert en herontwerpt ze indien nodig. Tijdens het programma leer je de organisatiestructuur, bedrijfsprocesbeheer, technologie, organisatiecultuur en onderlinge relaties tussen bedrijfsstrategieën. Tijdens de lezingen verdiep je je in organisatieontwerp en beheer van de functionele gebieden. In verband met het bovenstaande verwerf je kennis van moderne vormen en methodes van werkorganisatie en ben je in staat om organisatieveranderingen voor te bereiden en door te voeren.

In het programma kunt u de exportactiviteiten van het bedrijf plannen en maakt u kennis met de aspecten van exporteren en de kritische succesfactoren. Daarnaast krijg je kennis van de theoretische grondslagen van de buitenlandse economie, analyse van potentiële doelmarkten en verkoopactiviteiten op buitenlandse markten. Veel cursussen zullen de vorm hebben van seminars en workshops waarin u en specialisten vitale taken zullen oplossen en echte exportsituaties zullen imiteren.

Als afgestudeerde ben je een topprofessional die de verantwoordelijkheid kan nemen voor de export en het beheer van een bedrijf, resultaten kan analyseren en bedrijfsstrategieën en -beleid opnieuw kan ontwerpen.

Hoofdvakken:

strategisch management, exportmanagement, internationaal zakendoen, zakelijke trends, management en leiderschap, supply chain management.

Marketing- en verkoopmanagement

Deze specialiteit ontwikkelt professionals in hun vakgebied die hoge doelen willen bereiken in marketing en sales management en hun bestaande kennis willen verbeteren om een nieuw niveau te bereiken. Om dit te doen, bestudeer je diepgaande marketingstrategieën en krijg je een meer specifieke kennis van marketingconcepten, internationale en digitale marketing, samen met je specifieke kenmerken en aspecten van interculturele communicatie. Daarnaast verwerft u de kennis om marktonderzoek voor te bereiden, uit te voeren en te analyseren en leert u hoe u gedragspatronen van consumenten voor uw bedrijf kunt hervormen. En natuurlijk leer je hoe je een merk leidt!

In Sales Management verwerf je kennis van de basis van commerce, category management, business development en bedrijfsinformatiesystemen. Daarnaast richt het zich op aspecten van zakelijke onderhandeling, innovatie en strategisch management accounting.

Hoofdvakken:

internationale marketing, marketingonderzoek, strategische marketing, serviceontwerp, digitale marketing, verkoopbeheer.

Waarom dit programma?

 • De school begint na je reguliere werkdag om 17:45 uur en eindigt om 21:00 uur
 • Grootste en meest internationale faculteit van het bedrijfsleven en economie in Estland
 • Veel mogelijkheden voor startende bedrijven, businessmodelwedstrijden en internationale zomerscholen
 • Samenwerking met het Estse bedrijfsleven en staatsinstellingen; belangrijkste partners zijn Ominiva, East-Tallinn Central Hospital, Swedbank, PricewaterhouseCoopers, KPMG etc.
 • TalTech alumni-lidmaatschap; een aantal van de leden bekleedt leidinggevende functies in de Estse economie en in het bedrijfsleven, wat het op zijn beurt mogelijk maakt om zakenpartners in de regio te vinden

Toekomstige carriëre

De afgestudeerden van het programma zullen een brede zakelijke competentie verwerven om in verschillende bedrijven in een internationale context te opereren. De kennis, vaardigheden en ervaring stellen de afgestudeerde in staat om als lid van een raad, als middenmanager of topspecialist te werken voor excellentie zowel in Estland als in andere delen van de wereld. Het curriculum is bedoeld voor studenten met als doel zelfontplooiing en loopbaanontwikkeling en creëert voldoende voorwaarden voor een snelle en flexibele oriëntatie in zowel praktisch zakendoen als mogelijk toekomstige academische activiteiten

Studenten zeggen

De reden dat ik voor het eerst kwam studeren in TalTech was het feit dat deze universiteit een echt innovatieve, vriendelijke en internationale omgeving biedt. Als persoon die uit een drietalige familieachtergrond komt en het grootste deel van haar leven in het buitenland heeft doorgebracht, ben ik altijd erg onder de indruk geweest van hoeveel zorg en moeite de universiteit steekt in het onderwijs en het welzijn van haar internationale studenten. Na het afronden van mijn bachelordiploma ben ik een jaar naar Duitsland gegaan om te beginnen met mijn masterdiploma. Ik moest me echter al snel realiseren dat ik de motiverende leeromgeving die TalTech biedt, miste, dus besloot ik terug te gaan naar Tallinn om te beginnen met mijn MBA-diploma en te blijven werken als hoofd Internationale Zaken van de Verenigde Naties Vereniging Estland.

Juliane Jokinen, Finland
Alumna van de International Business Administration

Admissions

Studenten voor internationale opleidingen van TalTech worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. De maximale score voor de motivatiebrief en het interview is 10 punten. Een aanvrager die minimaal 5 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Programma specifieke vereisten

Bachelor's degree of gelijkwaardig in economie / business of ten minste 36 ECTS in businesscursussen zoals:

 • Introductie tot ondernemerschap
 • Basis marketing
 • Basic Finance
 • Principes van financiële boekhouding
 • Logistiek en voorraadbeheer

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Een motivatiebrief moet de volgende items bevatten:

 • Geef uitleg, waarom u zich aanmeldt voor het programma International Business Administration - wat zijn uw interesses en waarom wilt u studeren aan de TalTech School of Business and Governance?
 • Wat zijn je professionele doelen en hoe ondersteunt de opleiding ze?
 • Hoe past jouw academische en / of professionele achtergrond in de opleiding waarvoor je solliciteert?

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Online interview

Onderwerpen behandeld tijdens het interview:

 • Vooropleiding (werkervaring), carrière en hun connectie met International Business Administration-programma.
 • Motivatie om te studeren aan het programma, het doel van de studies en redenen om voor dit programma te kiezen, alternatieven. Een motivatie om het curriculum met de nominale periode te halen.
 • De rol van de studies en opleiding die moeten worden verkregen in het persoonlijke carrièremodel, hoe draagt het slagen van het International Business Administration Program bij aan iemands carrière.
 • Potentieel onderwerp voor de scriptie en persoonlijke interesse in bepaalde onderzoeksthema's (het schrijven van een scriptie over de besproken onderwerpen is niet vereist).

De duur van het interview is ongeveer 15 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder