Overzicht

Deze cursus heeft betrekking op de geavanceerde exploratie en toepassing van principes van grafisch ontwerp binnen de context van onderzoek en professionele ontwikkeling. Betrokkenheid bij digitale en het maken van technologieën staat centraal bij het ontdekken en benutten van nieuw ontwerpdenken.

Deze cursus is van bijzonder belang voor diegenen die geïnteresseerd zijn in effectieve visuele communicatie en het ontwikkelen van innovatieve concepten en benaderingen in publicatieontwerp, illustratie, motion graphics, huisstijl, fotografie, ontwerp voor digitale media en grafisch ontwerp voor reclame.

Kenmerken en voordelen van de cursus

Ontwerpnetwerk
MA / MFA Design: Graphic Design en Art Direction, dat is gevestigd in het hart van de School of Art, maakt deel uit van een innovatief ontwerpnetwerk - een gemeenschap van medewerkers en studenten die ontwerpideeën onderzoeken in een discursieve, multidisciplinaire studio-omgeving. Kritisch geïnformeerde praktische ontwerpers, de groep werkt experimenteel, geïnspireerd door nieuwe inzichten en mogelijkheden. Tijdens hun studie naar een bepaalde kwalificatie op MA / MFA-niveau ervaren studenten hun onderwerp in de bredere context van de hedendaagse ontwerppraktijk.

Gespecialiseerde omgeving
Toegewijde ruimtes voor de postdoctorale gemeenschap zijn ontwikkeld om de postdoctorale gemeenschap te laten floreren. Deze ruimtes, voor denken en oefenen, bevinden zich centraal in de School of Art, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot een uitgebreid scala aan workshops waar de combinatie van traditionele en ultramoderne apparatuur een wereld van spannende mogelijkheden opent.

Carriere vooruitzichten

We cultiveren gemotiveerde, onafhankelijke en creatieve denkers die hun vaardigheden kunnen overdragen naar de creatieve markt, als ondernemende innovators, freelance practitioners en innovatieve teamspelers. Afgestudeerden behalen overwegend posities op graduate-niveau of oefenen als eenmanszaken, ontwerpatelierartiesten, exposerende kunstenaars, museumconservatoren, archivarissen, onderzoekers, academici, community practitioners, gespecialiseerde technici en filmmakers op nationaal en internationaal niveau.

Cursus details

De MA Design: Graphic Design en Art Direction bestaat uit vier units met in totaal 180 credits.

Het programma is ontworpen om u te helpen te acclimatiseren aan de uitdagingen van onderzoek en praktijk op MA-niveau, zodat u een duidelijke richting voor uw post-academische ontwerpstudie kunt identificeren en beschrijven.

Je zult worden aangemoedigd om ontwerpvoorstellen te ontwikkelen die belangrijke ontwerpkwesties omvatten en complexiteit en ambitie hebben, waarbij je de relatieve contextuele factoren ten volle in overweging neemt.

Je wordt ook aangemoedigd en ondersteund om je ervaring in de professionele sfeer te vergroten, hetzij door een praktisch project, onderzoekscontext, uitwisseling, werkervaring of andere onderhandelde professionele set van interacties met een externe partner, groepen studenten en de creatieve industrie.

Tegen het einde van het programma onderneem je een groot project om je vroegere onderzoek en praktijk te consolideren in volledig gerealiseerde collecties, stukken, voorstellen, zakelijke plannen of tentoonstellingen, op manieren die geschikt zijn voor het werk. Je hebt ook een strategie ontwikkeld voor de voortzetting van je praktijk die zich bevindt en gecontextualiseerd is naar het beroep of de discipline.

Als u ervoor kiest om door te gaan naar MFA Design: Graphic Design en Art Direction award, bestudeert u nog twee units van elk 60 credits.

Deze route is gericht op de voortzetting van uw praktijk die is afgestemd op het onderzoek en de selectie van geschikte openbare of professionele locaties en platforms om een ​​aanzienlijke hoeveelheid werk te verspreiden. U zult werk moeten produceren voor een publiek publiek in de meest relevante en geschikte vorm, samen met elk impliciet publiciteits- en verspreidingsmateriaal.

Core Units

 • Professionele platforms
 • Ontwerp Praktijk 1: Synthese van de intentiemethode
 • Design Practice 2 (grafisch ontwerp en art direction)

Waarschijnlijk optionele eenheden

 • Commerciële aspecten van ontwerp
 • Bestreden gebieden
 • Digitale Futures
 • Gezondheid
 • Object en context
 • Het museum en de stad - De stad als een museum
 • Negotiated Study
 • Making Our Futures - Ecological Arts and Sustainable Design
 • Onderzoeks- en financieringsvoorstellen schrijven
 • Afbeeldingen en archieven

Toelatingseisen

Je hebt normaal gesproken een undergraduate UK honours degree of international equivalent of een diploma-equivalent postdoctoraal diploma of een professionele kwalificatie. Als alternatief kan je worden toegelaten als je de juiste kennis en vaardigheden kunt aantonen op basis van de graad van honorering. Daarnaast moet u ook een digitale portfolio indienen.

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 44 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
1,542 GBP
Britse en EU-studenten: voltijds: £ 1542 per jaar. Part-time: £ 1542 per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 2584 per jaar. Deeltijdskosten: £ 2584 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van uw cursus die u c
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019