MA in Global Governance en Diplomacy

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze MA Global Governance and Diplomacy biedt de expertise en vaardigheden die nodig zijn om een vruchtbare carrière na te streven binnen een internationale organisatie en hun lidstaten, of een niet-gouvernementele organisatie die actief is in de wereldwijde politiek. Met het op vaardigheden gebaseerde onderwijs tijdens de cursus kunt u training krijgen in de praktijken, instellingen en processen die de belangrijkste wereldwijde uitdagingen van onze tijd aangaan, zoals gezondheid, voedselzekerheid, klimaatverandering, migratie, gendergelijkheid, humanitaire hulp, gezondheid , armoede, economische stabiliteit, ontwikkeling en onderwijs.

Gedurende het programma krijgt u een dieper inzicht in de transnationale aard van deze kwesties, en hoe de onderling samenhangende en wereldwijde schaal van deze uitdagingen een nieuwe aanpak vereist dan de natiestaat. U krijgt een dieper inzicht in de regimes die wereldwijde uitdagingen proberen aan te pakken, waarom dergelijke regimes slagen of falen, de politiek die de huidige praktijk ondersteunt en de obstakels voor verandering.

De praktische focus van de cursus zorgt ervoor dat je goed bent uitgerust en geoefend in de vaardigheden die nodig zijn om op dit gebied te slagen, zoals lobbyen, rapporten schrijven, onderhandelen en campagne voeren.

U profiteert ook van de onderzoeksexpertise en ervaring van medewerkers die bijdragen aan het programma. Onze medewerkers hebben ervaring met het werken met grote internationale organisaties zoals de Verenigde Naties (VN), het Joint Office for Prevention of Genocide and the Responsibility to Protect (R2P) en verder.

Cursusinhoud

Verplichte modules laten u kennismaken met governance en dagen het beeld van de natiestaat als enige actor van verandering uit. Je analyseert de kracht van verschillende actoren bij het aanpakken van mondiale problemen en bouwt vaardigheden op die nodig zijn voor de 21e-eeuwse diplomatie. Je onderzoekt manieren om veranderingen transnationaal effectief door te voeren, waarbij je verder kijkt dan ministeries van buitenlandse zaken en diplomaten, met inbegrip van niet-gouvernementele organisaties, individuen en gemeentelijke overheden of steden.

Je proefschrift stelt je vervolgens in staat om een kwestie van internationale diplomatieke praktijken, transnationale samenwerking en governance kritisch te onderzoeken.

Het scala aan optionele modules stelt u in staat om gespecialiseerde kennis op te doen over specifieke mondiale uitdagingen en de bijbehorende governancestructuur en diplomatieke praktijken.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Diplomatieke praktijk
 • Wereldwijde regering
 • Proefschrift

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest uit de onderstaande 60 credits:

 • Engaging the Modern City: The Civic Researcher
 • Wereldwijde governance door middel van wetgeving
 • Conflict, complexe noodsituaties en globaal bestuur
 • Onderwijs in ontwikkeling
 • Gender, globalisering en ontwikkeling
 • Wereldwijde ongelijkheden en ontwikkeling
 • Internationale Betrekkingen en Milieu
 • Wereldwijde rechtvaardigheid

126004_55e7d3434c57aa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c72d5924cc550_1280.jpg995645 / Pixabay

Leren en onderwijzen

Lesmethoden omvatten traditionele lezingen en seminars, evenals praktijkgerichte workshops om vaardigheden te ontwikkelen zoals het schrijven van rapporten, presentatie- en campagnevaardigheden, mediatraining en onderhandelen.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld via een reeks academische en praktijkgerichte beoordelingen, waaronder essays, een proefschrift, rapporten, presentaties en op projecten gebaseerde / op het werk geplaatste projecten.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma met een 2: 1 (Hons) of een niet-UK equivalent in sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, of een andere gerelateerde discipline. Relevante ervaring zal ook in aanmerking worden genomen.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 algemeen, met niet minder dan 6,0 in elke component.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines:

 • UK / EU-studenten: 31 juli
 • Internationale studenten: 31 juli

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Aanvullende kosteninformatie

Er kunnen extra kosten in verband met uw cursus of studieprogramma zijn of verband houden met het feit dat u student bent aan de universiteit van Leeds.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

De school biedt meestal elk jaar een aantal beurzen aan.

Carrièremogelijkheden

Deze cursus biedt studenten de vaardigheden, ervaring en expertise die nodig zijn om een vruchtbare carrière binnen internationale organisaties en hun lidstaten of niet-gouvernementele organisaties na te streven. De combinatie van een academische en praktische focus stelt u in staat om zowel de kennis als de vaardigheden te ontwikkelen om succesvol te zijn in global governance.

Carrières ondersteunen

De School of Politics and International Studies heeft een toegewijde loopbaanadviseur die het hele jaar door beschikbaar is om u te ondersteunen en te adviseren met betrekking tot uw carrière. De school organiseert ook een aantal gastsprekerevenementen waar u in contact kunt komen met potentiële werkgevers en kunt horen van leidende figuren in het veld.

Naast de schoolspecifieke loopbaanondersteuning heb je ook toegang tot het bekroonde carrièrecentrum van de universiteit. Het Carrièrecentrum biedt individuele afspraken, advies over het starten van een eigen bedrijf, carrière-evenementen, mentorprogramma's en ondersteuning bij uw CV, sollicitaties en interviews.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder