MA in Filmmaking

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het MA Filmmaking-programma zal u betrekken bij de productie van geavanceerde digitale filmproducten.

Je studeert modules in de productie en technologie van videografie (schieten, bewerken, post-productie), samen met gespecialiseerde modules in filmpraktijken, het in opdracht geven van videoclips en filmgeschiedenis en context.

Studenten krijgen ook theoretische en historische / contextuele analyse en creatieve processen zoals visualisatie en storyboarding.

Afgestudeerden van dit programma hebben de instrumenten voor kritische analyse, het genereren van ideeën en het begrijpen van de industrie verworven om succesvolle praktijkprojecten te produceren.

De relatie tussen theorie, creativiteit en praktijk wordt steeds meer gewaardeerd door werkgevers en het programma bouwt voort op een sterke schooltraditie van het integreren van theorie en praktijk.

Met deze MA in Filmmaking kun je filmische projecten maken die technisch effectief zijn en sterk van inhoud zijn.

Toelatingseisen

 • 2: 2 of hoger, of een gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie, in een gebied dat relevant is voor uw voorgestelde studieprogramma.
 • Als u minder academische kwalificaties hebt maar over een aanzienlijke (ongeveer vijf jaar) relevante werkervaring beschikt, kan uw aanvraag ook in overweging worden genomen.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Het programma is bedoeld om u in staat te stellen een diep begrip te ontwikkelen van de ontwikkeling en de huidige status van de filmindustrieën en -instellingen, de producten die zij maken en hun doelgroepen.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Cinematic Language (FAM7002-B)
 • Onafhankelijk filmmaken (FAM7029-B)
 • Filmindustrie Praktijken (FAM7027-B)
 • Postproductie (FAM7010-B)
 • Visualisatie en storyboarding (FAM7017-B)
 • Short Forming Commissioning (FAM7028-B)
 • MA-project (FAM7003-E)

Leren en beoordelen

Het MA Filmmaking-programma maakt gebruik van een verscheidenheid aan leer- en onderwijstrategieën, die allemaal bedoeld zijn om de ontwikkeling van onafhankelijk leren te vergemakkelijken. Na enkele initiële theoretische, onderzoeks- en creatieve modules, zal de praktijk worden gefaciliteerd door een reeks kern- en optionele modules die je helpen om je eigen projectideeën te ontwikkelen in samenwerking met docenten en supervisors. Een grote mate van autonomie is in dit programma geïntegreerd, met behoud van zoveel mogelijk van een onderwezen component als noodzakelijk voor theoretische en contextuele studies.

Strategieën voor leren en onderwijzen zijn onder meer formele lezingen, praktische workshops, seminars en zelfstudies. De soorten beoordelingen die deze strategieën met zich meebrengen (discursieve essays, mondelinge presentaties, beoordeling van praktische videografische en fotografische / stilstaande beeldprojecten, enz.) Zullen u in staat stellen om effectief en onafhankelijk theorie, creativiteit en praktijk te integreren, een belangrijk doel van het programma. Zoals gebruikelijk is in het kunst- en media-onderwijs en vanwege het creatieve karakter en de onderhandelde aspecten van het programma, worden formele examens niet als beoordelingen gebruikt.

uitrusting

Als student heb je gratis toegang tot een verscheidenheid aan high-spec filmapparatuur, waaronder; DSLR naar HD4-camera's; redactie labs 24/7 open; fotografische studio's met groene schermtechnologie; geluidsopnamestudio. Afhankelijk van uw productieprojecten heeft u mogelijk ook de mogelijkheid om te werken met onze ultramoderne Outside Broadcast Truck, Television Studio en Motion Capture Suite.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 8570 per jaar
 • Internationaal: £ 19,890 per jaar

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Deze cursus bereidt je voor op een carrière in film- en televisieproductie in onderzoek, contentcreatie, scenarioschrijven, camera, geluid, belichting, montage, studio- en locatiemanagement, productiebeheer, produceren en regisseren.

Afgestudeerden zijn ook gegaan om hun eigen onafhankelijke filmbedrijven en lerarenopleiding te ontwikkelen.

Studieondersteuning

De programmaleider is de academische tutor die verantwoordelijk is voor elke student die is ingeschreven voor het programma. Van studenten wordt verwacht dat ze twee keer per semester met hun programmaleider samenkomen, in een rooster met een rooster, maar hebben de mogelijkheid om ze vaker te zien via een wekelijks inloopkantoor.

Onderzoek

De meeste van onze medewerkers zijn actief in onderzoek en dragen bij tot de voorhoede van hun vakgebied. Onze academici hebben uitgebreide ervaring in de sector en doen onderzoek naar filmgeschiedenis. Bradford heeft een sterke stamboom van wereldwijd toonaangevend onderzoek en ons doel is ervoor te zorgen dat studenten profiteren van het inzicht van onze medewerkers in de toekomst van hun onderwerp.

Filmmaken wordt gegeven door een team van actieve onderzoekers die deel uitmaken van de onderzoeksgroep Communicatie, Cultuur en Media.

De onderzoeksgroep organiseert een seminarreeks met vooraanstaande deskundigen die studenten uitnodigen om deel te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder