MA in Feature Filmmaking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MAFeature Filmmaking

Een op de industrie gericht onderwijs op het gebied van low budget biedt films voor documentaire of fictie.

Krijg de kans om een speelfilm te maken als onderdeel van je masteropleiding.

Wordt gegeven door actieve professionals uit de industrie met speelfilmervaring.

Meer informatie over traditionele en opkomende routes voor het distribueren van uw film.

Deze MA in filmmaken geeft je een branchegerichte opleiding in het bedrijfsleven en de praktijk van moderne, low-budget speelfilmproductie.

Modern filmmaken is een samenwerking en we hebben de cursus op maat gemaakt voor aspirant-schrijvers, regisseurs en producenten. We helpen je om je vaardigheden te ontwikkelen voor een carrière die werkt aan documentaires of fictie met een lange speeltijd.

Overzicht

We leren je hoe moderne filmmakers langspeelbare projecten maken en je praktische ervaring bieden door ze zelf te maken.

De cursus is bedoeld om afgestudeerden te produceren met:

 • Een scala aan professionele contacten
 • Een showreel
 • Een volledig ontwikkeld speelfilmproject
 • De kennis om vooruit te komen in de filmindustrie.

We kunnen niet garanderen dat je speelfilmproject wordt gemaakt, hoewel we ervan overtuigd zijn dat veel studenten dit zullen bereiken. Uw succes in academische termen zal niet afhangen van de voltooiing van uw project.

Dit is een sectorgerichte cursus; je bouwt en ontwikkelt je creatieve en bijbehorende zakelijke vaardigheden. We zijn van mening dat filmmakers behoefte hebben aan een goed begrip van zakelijke en financiële kwesties om hun volledige creatieve potentieel te bereiken.

Cursus structuur

Ontwikkeling

Deze module introduceert en onderzoekt praktische en creatieve benaderingen van low-budget feature-productie. Het geeft een overzicht van de problemen en uitdagingen en ontwikkelt sleutelvaardigheden. Elke student verfijnt zijn project tijdens deze module door verschillende strategieën en technieken van speelfilmproductie te leren en toe te passen. Deze module biedt u een duidelijke en fantasierijke benadering van het maken van films met een laag budget, waaronder het schrijven van een budget voor lage budgetten en scripts, evenals introducties voor budgettering / planning, casting en budgetfilmfinanciering.

Financiën

Om te concurreren in de wereldwijde filmindustrie moeten low-budgetbeoefenaars de historische ontwikkeling van bedrijfssystemen, -procedures en -modellen begrijpen die van invloed zijn op de hedendaagse wereldwijde filmindustrie. Deze module bevat ook een hedendaagse analyse van het filmfinancieringsbeleid en de structuren van Europese landen, evenals distributiestrategieën en -mechanismen. Studenten kunnen navigeren door de verschillende systemen voor low-budget, commerciële en culturele filmproductie, zodat ze in staat zijn om te begrijpen en aan te passen aan de toekomstige eisen en behoeften van de industrie.

Pre-Production

Deze module biedt studenten de mogelijkheid om hun hoofdproject verder te ontwikkelen / herwerken / wijzigen in het licht van de inzichten in low budget cinema-technieken en hoe de internationale filmindustrie werkt. Industriestandaardsoftware zoals Final Draft en Movie Magic worden tijdens deze module behandeld.

Publiek

Het British Film Institute heeft distributie en marketing (het proces om doelgroepen te vinden) als belangrijkste kwesties voor Britse speelfilms geïdentificeerd. Het zijn deze gebieden die bepalen of ze een return on investment zullen maken. Deze module geeft studenten een grondige basis in de theorie en praktijk van hedendaagse marketing zoals toegepast op film. De module introduceert traditionele marketing theorieën en strategieën met betrekking tot communicatie, consumentengedrag, directe en klantrelatie marketing. Vervolgens worden deze benaderingen bijgewerkt met een focus op digitale marketingtechnieken. Crowdsourcing-sites zoals Kickstarter worden verkend, zodat filmmakers met het publiek kunnen communiceren terwijl de film nog moet worden gemaakt.

Productie

In deze module zullen studenten van groen verlichte projecten een productieactiviteit maken, voortbouwend op de inzichten die ze tijdens de cursus hebben opgedaan. De projecten moeten normaal gesproken worden voltooid volgens een "off-line" -standaard. Naar verwachting zullen de meeste producties maximaal 18 dagen duren voor de belangrijkste fotografie. De projecten gaan dan in een bewerkingsperiode van 10-12 weken om te komen tot een versie van de film die geschikt is om te worden gescreend naar distributeurs en agentschappen om verdere voltooiingsfinanciering te zoeken. Studenten wier projecten niet groen verlicht waren, moeten hun project blijven ontwikkelen door aan hun script te werken, een trailer te maken en acteurs te casten, terwijl ze ook hun vaardigheden ontwikkelen door te werken aan een groen verlicht project.

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

 • Ontwikkeling
 • Financiën
 • Pre-Production
 • Publiek
 • Productie.

Hoe zal ik beoordeeld worden?

Je wordt op verschillende manieren beoordeeld, inclusief scripts, productiemappen, strategieën voor publieksopbouw en een filmproject.

U moet door middel van cursussen laten zien hoe microbudgetfuncties zijn gemaakt. Je zult ook een portfolio van projectwerk indienen met een creatief meesterschap dat past bij jouw kennis van de filmindustrie. Uw eindcijfer voor het kenmerk van de beoordeling hangt af van de creativiteit van uw werk, uw inzet voor het project en aangetoond vermogen in uw rol.

Hoe krijg ik les?

Je krijgt les in een combinatie van intensieve workshops en seminars. Je bouwt voort op je eerdere ervaring met filmmaken en de huidige professionele praktijk.

Kansen

Artswork Media

Deze filmregie wordt georganiseerd door Artswork Media, de mediaproductiezaak van Bath Spa University , die ervaringsgerichte leermogelijkheden en professionele ontwikkeling biedt.

Stages, branchelinks en stages

Vorige gastdocenten hebben opgenomen:

 • Producent Elizabeth Carlsen ("Carol", Palm D'Or genomineerde 2015)
 • Producer Rebecca O'Brien ("Sweet Sixteen", "The Wind That Shakes The Barley")
 • BAFTA en Sundance prijswinnende documentairegisseur Kim Longinotto ("Dreamcatcher")
 • Producer Michelle Eastwood ("In Our Name", BAFTA-winnende korte film "Hesitation")
 • Schrijver / regisseur Brian Welsh ("In onze naam", "Black Mirror", "Mayday", "The Escape Artist")
 • Film London Senior Executive en producer Olivier Kaempfer ("Appropriate Behavior", "Borrowed Time")
 • Producer Farah Abushwesha (oprichter van BAFTA Rocliffe New Writing Forum, auteur van "Rocliffe Notes").

Careers

We gaan ervan uit dat je als creatieve filmmaker vastbesloten bent om in de filmindustrie te werken. Door deze cursus gebruik je een goedkope film om je vaardigheden te bewijzen als een langgerekte filmmaker.

Deze ervaring kan ertoe leiden dat sommige producenten en regisseurs aan andere films, tv-drama's of dramadocumentaires werken. Producenten zullen een reeks vaardigheden, contacten en ervaringen opbouwen die hen in staat zullen stellen om latere projecten te ontwikkelen met meer steun van de industrie.

Andere studenten kunnen academisch werk als docent of beoefenaar nastreven. Een andere potentiële carrièreroute voor afgestudeerden is om hun volgende project te gebruiken als onderdeel van een creatief doctoraat in Bath Spa. Andere carrières kunnen betrekking hebben op het werken met kunstorganisaties zoals de BFI, Creative England of regionale schermbureaus zoals Film London.

Kosten

 • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 9,500
 • Deeltijds studenten VK / EU - inschrijving 2019/20 £ 4.750
 • Internationale studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 14,500
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder