MA in Engelse studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is Engels? Is het een specifieke taal, gesproken door een substantieel deel van de mensen die de wereld bewonen in een verscheidenheid aan nationale, regionale en lokale dialecten, of is het, zoals onlangs is gesuggereerd door de uitvinding van de term Global English, een lingua franca, meer zoals verschillende talen met een aantal gemeenschappelijke noemers?

Soortgelijke vragen zouden kunnen worden gesteld met betrekking tot in het Engels geschreven literatuur (en) en met betrekking tot de historische en culturele ontwikkeling van Engelstalige naties en culturen. English Studies is een tweejarig voltijds MA-programma dat studenten traint om dergelijke vragen te onderzoeken en te beantwoorden door hun kennis van de Engelssprekende wereld en haar culturen te verbreden en door hun theoretische en methodologische vaardigheden en communicatieve competenties te ontwikkelen. om hun kennis te kunnen verspreiden onder niet-experts.

StockSnap / Pexels

Cursus structuur

Engels kan als hoofdvak of als optie worden gelezen.

Als je een BA in Engels hebt, kun je ervoor kiezen om door te gaan naar een MA-graad in het Engels of je kunt een bepaald masterdiploma kiezen.

Je krijgt tussen de 8 en 12 uur les per week, in de vorm van lezingen, klassikaal onderwijs en discussies. Er zullen ook presentaties zijn van jou en andere studenten, en af en toe groepswerk.

Tijdens het eerste semester maak je kennis met kernconcepten en onderzoekspraktijken in de geesteswetenschappen, waarbij je je richt op en streeft naar integratie, de drie 'pijlers' waarop de academische studie van het Engels traditioneel werd verondersteld te rusten: taal, literatuur, geschiedenis /cultuur.

Ook tijdens het eerste en tweede semester kun je kiezen uit een verscheidenheid aan keuzevakken over een reeks onderwerpen die de onderzoeksinteresses van de faculteit weerspiegelen. Je lessen zullen zich richten op aspecten van het Engels, inclusief theoretische en methodologische aspecten van de studie van (Engelse) taal, literatuur, geschiedenis en cultuur. Tijdens het derde semester heb je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren aan een Europese of een Amerikaanse universiteit. De vierde termijn is gereserveerd voor de masterproef.

Toelatingseisen

Om je aan te melden voor de masteropleiding in het Engels, heb je een relevant bachelordiploma nodig. U kunt zich aanmelden als u in het bezit bent van een van de volgende diploma's:

  • Een bachelordiploma met een major (135 ECTS) in het Engels
  • Een vergelijkbare graad

Het bachelordiploma Engels van SDU geeft je een juridische aanspraak op toelating.

Wil je een bijvak in het programma opnemen, dan moet je bachelordiploma een minor (45 ECTS) bevatten die vervolgd kan worden op masterniveau.

Engelse taalvereisten

De opleiding wordt in het Engels gegeven. Daarom moet je een bewijs van je vaardigheid in het Engels overleggen, tenzij je bachelor een juridische aanspraak op toelating geeft.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder