MA in Engelse literatuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA in Engelse literatuur is ontworpen rond uw ontwikkeling als lezer en onderzoeker van literatuur; als kritische en reflectieve wetenschapper; en als communicator en presentator van kennis. Het combineert huidig wetenschappelijk onderzoek met het bevorderen van overdraagbare academische en professionele vaardigheden. Het nodigt u uit om bij te dragen aan de discussies, debatten en projecten die de discipline nu transformeren met door onderzoek geleide modules op basis van de huidige interesses, publicaties en samenwerkingsprojecten van onze medewerkers. Op basis van een modulaire opbouw en een accommoderend rooster, is deze cursus geschikt voor zowel deeltijd- als voltijdstudie.

Belangrijkste feiten

 • Award: Masters
 • Duur: 1 of 2 jaar
 • Wijze van studeren: Full / Parttime
 • Startdatum: september
 • Toekennende instelling: Bishop Grosseteste University
 • Instellingscode: B38

Over deze cursus

Onze MA in Engelse literatuur is ideaal als u uw betrokkenheid bij Engelse literatuur wilt verbreden en uitbreiden. Je onderzoekt een reeks literaire genres, benaderingen en thema's binnen een post-Verlichting context, van 1780 tot heden door middel van twee door team aangeleerde modules die nieuwe en donkere kanten van literatuur blootleggen, evenals innovatieve manieren om het verleden en het heden vanuit verschillende perspectieven, en vier modules geleid door de bezigheden van een tutor van geselecteerde auteurs, literaire periodes, genres en thema's.

Je krijgt geavanceerde kennis van literatuur in het Engels, literair kritische analyse, onderzoek, onafhankelijke wetenschap en kennisoverdracht door middel van uitstekende communicatieve vaardigheden. Deze cursus voorziet u van zeer gewilde vaardigheden op het gebied van organisatie, projectmanagement, levering, contact, probleemoplossing en interactie. Flexibel en levendig, het geeft je de mogelijkheid om je eigen interesses na te streven in een verscheidenheid aan schriftelijke en mondelinge opdrachten.

BGU English heeft een gevestigde onderzoekscultuur en u wordt uitgenodigd om ons personeel te vergezellen op regelmatige literaire evenementen, workshops en presentaties. U wordt aangemoedigd om deel te nemen aan de serie onderzoeksseminars, conferenties en andere openbare evenementen. In het Research Excellence Framework (REF) van 2014 werd 83% van het door Engelse personeel ingezonden werk beoordeeld als van 'internationale' kwaliteit, inclusief onderzoek dat als 'wereldleidend' werd beschouwd in zijn originaliteit, betekenis en nauwkeurigheid.

Wat ga je studeren

Studenten van deze cursus studeren momenteel enkele of alle van de volgende modules

Cursus modules

 • Theorising Literature: Critical Frameworks
 • Literatuur in de tijd
 • Framing genre
 • De donkere kant van de literatuur
 • De auteur in beeld
 • Thematische discussies
 • Proefschrift

Weathered books

Toelatingseisen

Normaal gesproken wordt van u verwacht dat u ten minste een 2.2 Honours-graad in Engelse literatuur of een verwante discipline heeft, of naar verwachting zal hebben.

Als je een ander diploma van 2.2 of hoger hebt, wordt, afhankelijk van de inhoud, gevraagd om voldoende vakkennis met betrekking tot de inhoud van het programma aan te tonen. Dit zou worden beoordeeld tijdens het interview en de aanvraag.

BGU zet zich in voor het verbreden van toegang en deelname en we houden ons aan een strikt beleid van non-discriminatie.

Hoe je wordt onderwezen

Tijdens deze cursus krijg je individuele, onafhankelijke modules aangeboden via een flexibel rooster (dat ook geschikt is voor een deeltijd studietraject). Het biedt diversiteit in zowel inhoud als structuur, met langere modules die breedte en reikwijdte bieden, aangevuld met gespecialiseerde modules die diepte en focus bieden. U kunt de beoordeling afstemmen op uw eigen interesses en uw individuele proefschrift produceren.

Beoordeling

Het onderwijs zal gebaseerd zijn op onafhankelijke onderzoekstaken die worden gebruikt in reguliere seminarsessies in kleine groepen. Door een combinatie van deskundig commentaar en kritische discussie verwerven studenten de vaardigheden en kaders die nodig zijn voor een reeks mondelinge, schriftelijke en onderzoeksgerichte beoordelingen. Deze literaire beoordelingen zullen geavanceerde communicatie- en presentatievaardigheden ontwikkelen voor een veelvoud aan professionele toekomst.

Carrière en verdere studie

Deze masteropleiding bereidt je voor op een verscheidenheid aan beroepen die afhankelijk zijn van geavanceerde kritische, literaire en analytische vaardigheden, en ook afhankelijk zijn van de geavanceerde communicatie- en onderzoeksvaardigheden die je zult opdoen. Dit kan carrières zijn zoals lesgeven, publiceren, bibliothecaris, journalistiek, professioneel schrijven of binnen de academische wereld (door het behalen van een doctoraat). Een master in het Engels hoeft echter niet te resulteren in een carrière die specifiek aan het onderwerp is gekoppeld. Onze afgestudeerden zullen ook in een sterke positie verkeren om naar beroepen op het gebied van marketing, management of public relations te gaan.

Ondersteuning

Studeren aan BGU is een studentgerichte ervaring. Medewerkers en studenten werken samen in een vriendelijke en ondersteunende sfeer als onderdeel van een intieme campusgemeenschap. U kent elk personeelslid persoonlijk en voelt zich zelfverzekerd als u hen benadert voor hulp en advies, en de personeelsleden zullen u herkennen, niet alleen door het zicht, maar ook als een persoon met unieke talenten en interesses.

We zullen er zijn om je persoonlijk en academisch te ondersteunen, van introductie tot afstuderen.

Vergoedingen en financiën

Veel informatie over studiefinanciering is uit tal van bronnen beschikbaar, maar is soms verwarrend en tegenstrijdig. Daarom proberen we u bij BGU alle informatie en ondersteuning te geven die we kunnen bieden tijdens het hele proces. Ons Student Advice-team is experts in het regelen van de financieringsregelingen voor je studie en biedt een scala aan diensten om je stap voor stap door alle aspecten van studiefinanciering te begeleiden.

Voor alle aanvragers zijn er volledige instructies bij UCAS om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om uw online aanvraag in te vullen, plus helptekst waar nodig.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Lees meer

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Lees Minder